Oto moja historia
Historia
Samochód został sprowadzony do Polski od pierwszego właściciela ze Szwajcarii z Zurichu. Ja jestem jego drugim właścicielem, a pierwszym w Polsce.
Jest to rocznik 2005 (zgodny z rozkodowanym vinem).
Został kupiony i zarejestrowany w styczniu 2006.
Wyposażenie
Podgrzewane/regulowane elektrycznie/z pamięcią fotele, skórzana tapicerka, skórzana deska, skórzane fotele, czujnik zmierzchu, czujnik deszczu, czujniki parkowania przód/tył, podgrzewane lusterka boczne, składane lusterka boczne, lusterko wsteczne fotochromatyczne, domykanie klapy bagażnika, pneumatyczne zawieszenie (zweryfikowane w Auto dusza Porsche, sprawne w 100%), szyberdach, przyciemnione szyby, halogeny, elektryczne szyby, alufelgi 20” z oponami GoodYear Eagle F1 Suv 4x4, alufelgi 18” oryginalne Porsche na zimę, dwa kluczyki (scyzoryk i wkładka czarna), key less go, komplet instrukcji oraz książka serwisowa, ubezpieczony i po przeglądzie, odprowadzanie światłami do domu, doświetlaniem zakrętów, ksenon.
Napewno jeszcze o czymś zapomniałem
Serwis
Cayenne serwisowany był przez pierwszego właściciela w ASO Porsche do sierpnia 2015 roku. (Można to sprawdzić w każdym salonie/serwisie autoryzowanym Porsche, potwierdzają to również wpisy w książce serwisowej)
Na ostatnim serwisie w ASO miał przebieg 165 tys km.
Ja serwisuje go w Auto Dusza Porsche (w Mikołowie), a olej w mostach wymieniałem w serwisie samochodów 4x4 w Katowicach ul. Konduktorska.
W ostatnich 2 miesiącach w Cayenne zrobiłem :
Wymiana oleju w mostach
Wymiana oleju w silniku (Motul 0W40)
Wymiana wszystkich filtrów
Serwis klimatyzacji
Kalibrację zawieszenia (była potrzebna po zmianie kół z 18” na 20”, Auto Dusza Porsche)
Weryfikacja magistrali wodnej (została wymieniona przez pierwszego właściciela, ale wolałem się upewnić, Auto Dusza Porsche)
Polerka lamp przednich
Czyszczenie i impregnacja tapicerki skórzanej (kosmetyki TurtleWax)
Kilka słów od siebie
O samochód dbam pedantycznie, utrzymany jest w stanie bardzo dobrym, zarówno wizualnie jak i technicznie. Całe wyposażenie samochodu sprawne.
Jazda tym egzemplarzem sprawia wiele radości.