Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Cayenne S 2005
PostNapisane: 3.06.2018, 11:12 

Witam do sprzedania mój prosiaczek,
Stan bdb, technicznie bdb +.

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... 5b859ee68d

PostNapisane: 3.06.2018, 16:51 

Oto moja historia :)

Historia
Samochód został sprowadzony do Polski od pierwszego właściciela ze Szwajcarii z Zurichu. Ja jestem jego drugim właścicielem, a pierwszym w Polsce.
Jest to rocznik 2005 (zgodny z rozkodowanym vinem).
Został kupiony i zarejestrowany w styczniu 2006.

Wyposażenie
Podgrzewane/regulowane elektrycznie/z pamięcią fotele, skórzana tapicerka, skórzana deska, skórzane fotele, czujnik zmierzchu, czujnik deszczu, czujniki parkowania przód/tył, podgrzewane lusterka boczne, składane lusterka boczne, lusterko wsteczne fotochromatyczne, domykanie klapy bagażnika, pneumatyczne zawieszenie (zweryfikowane w Auto dusza Porsche, sprawne w 100%), szyberdach, przyciemnione szyby, halogeny, elektryczne szyby, alufelgi 20” z oponami GoodYear Eagle F1 Suv 4x4, alufelgi 18” oryginalne Porsche na zimę, dwa kluczyki (scyzoryk i wkładka czarna), key less go, komplet instrukcji oraz książka serwisowa, ubezpieczony i po przeglądzie, odprowadzanie światłami do domu, doświetlaniem zakrętów, ksenon.
Napewno jeszcze o czymś zapomniałem :)

Serwis
Cayenne serwisowany był przez pierwszego właściciela w ASO Porsche do sierpnia 2015 roku. (Można to sprawdzić w każdym salonie/serwisie autoryzowanym Porsche, potwierdzają to również wpisy w książce serwisowej)
Na ostatnim serwisie w ASO miał przebieg 165 tys km.
Ja serwisuje go w Auto Dusza Porsche (w Mikołowie), a olej w mostach wymieniałem w serwisie samochodów 4x4 w Katowicach ul. Konduktorska.
W ostatnich 2 miesiącach w Cayenne zrobiłem :
Wymiana oleju w mostach
Wymiana oleju w silniku (Motul 0W40)
Wymiana wszystkich filtrów
Serwis klimatyzacji
Kalibrację zawieszenia (była potrzebna po zmianie kół z 18” na 20”, Auto Dusza Porsche)
Weryfikacja magistrali wodnej (została wymieniona przez pierwszego właściciela, ale wolałem się upewnić, Auto Dusza Porsche)
Polerka lamp przednich
Czyszczenie i impregnacja tapicerki skórzanej (kosmetyki TurtleWax)

Kilka słów od siebie
O samochód dbam pedantycznie, utrzymany jest w stanie bardzo dobrym, zarówno wizualnie jak i technicznie. Całe wyposażenie samochodu sprawne.
Jazda tym egzemplarzem sprawia wiele radości.

PostNapisane: 3.06.2018, 18:44 

I wszystko pięknie ale dlaczego sprzedaż po tak krótkim czasie i to przed latem :shock: Zostaniesz z marką czy nas opuszczasz.

PostNapisane: 3.06.2018, 19:16 

Za niedługi czas wrócę do marki i będę szukał czegoś o mocy 500+ ;) jako drugi samochód.
Na forum rzecz jasna zostanę :) żeby się dokształcać :)

Muszę kupić ciut większy samochód. Mam trójkę małych dzieci (2, 5 i 8 lat) a co za tym idzie trzy foteliki. Niestety nie wchodzą mi do Cayenna. Tzn. udaje mi się je zapiąć lecz jest to problematyczne a zapięcia fotelików są pod nimi a nie obok i pasy nie pracują tak jak powinny. A to już niebezpieczne.

Dopieściłem go w miedzy czasie i technicznie doprowadziłem do stanu prawie że idealnego. W Porsche po ostatniej wizycie, Pani z żalem przyznała że chyba szybko nie wrócę bo wszystko w prosiaku jest tip top :)

Jestem fanem motoryzacji, i lubię jak samochód jest w 100% sprawny :) czasem do przesady i wymieniam części eksploatacyjne szybciej niż by można ;) ale co poradzić każdy ma jakieś zboczenia :)

PostNapisane: 12.07.2018, 10:07 

@Piotrek, a jakie foteliki udało Ci się upchnąć ? Bo mam wrażenie że ten 9-18kg to chyba największy jest.
Ja będę miał do wsadzenia zestaw trzech po kolei - 0-9kg, 9-18kg, i ten trzeci powyżej 18kg (nie podstawka, ale cały fotelik).
Daj znać czy ogłoszenie aktualne - link już nie działa, a chętnie spojrzę na zdjęcia.

PostNapisane: 13.07.2018, 21:58 

Cayenne już sprzedany. Kupił go bardzo miły Pan z Chorzowa. Co jakiś czas dzwoni żeby podziękować (po raz kolejny) że kupił tak dopieszczony egzemplarz.
Mam dzieci w wieku 2/5/8.
Najstarsza córka siedziała po środku. I wpinkę pasa miała pod fotelikiem. Co owocowało tym że pas nie reagował tak jak powinien. To był jedyny powód sprzedaży. Samochód był doprowadzony do stanu wręcz idealnego. Do dziś nie mogę go przeboleć. No ale. Musiałem podjąć to decyzje. Teraz jeżdżę Q7 w którym nie borykam się z tym problemem. Ale mam ich wiele więcej. Od zakupu włożyłem już 10k i końca nie widać. Dramat

PostNapisane: 14.07.2018, 19:12 

To ciekawe, bo myślałem że to identyczne konstrukcje. No chyba że Audi nowszej generacji ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]