|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
mhl07
|
Napisane: 8.02.2016, 22:58 |
|
|
Cześć, Byłem właścicielem tego pierwszego, sprzedałem go jakoś w okolicach czerwca zeszłego roku. Autko jak najbardziej godne polecenia. Kupiłem je od pierwszego właściciela, który kupił je w Porsche Sopot (jeszcze grobel). Jak kupowałem autko miało 40 tys.km przebiegu i folie ochronne w środku Auto detailing robiłem raz w roku i starałem się dbać o to autko, także niewiele się zmieniło podczas mojego użytkowania. Z rzeczy które robiłem to przednie górne wahacze (w zasadzie tylko dlatego, że gumy były trochę sparciałe), wał napędowy (łapał lekkie luzy, ale tak naprawdę też można było jeszcze z nim trochę poczekać) tarcze i klocki jak dobrze pamiętam przy około 60 tys.km. No wiadomo reszta olej i filtry co około 10 tys.km. Wymieniłem też całe audio w środku. Z tego co się ostatnio dowiedziałem to niestety przy jednym serwisie w PC Sopot (jak jeszcze ja byłem właścicielem) serwis błędnie wprowadził przebieg auta. Wpisali coś koło 97 tys.km a powinno być 67 tys.km. Obecny właściciel skontaktował się ze mną jak któryś kupiec sprawdzał auto w Sopocie. Dosłałem inne różne dokumenty (zdjęcia z AC robione co roku,zaświadczenia z przeglądów itp.) ale w zasadzie ciężko udowodnić teraz, że to serwis się pomylił. Ja tylko mogę słownie zagwarantować, że auto jak najbardziej godne polecenia i w super stanie a ten jeden wpis w Sopocie ze złym przebiegiem niestety psuje trochę ten obraz. Jedno jest pewne teraz to na pewno będę sprawdzał czy dobrze wpisali przebieg na fakturze przy każdej wizycie
|
|
Góra |
|
kamilwww
|
Napisane: 9.02.2016, 8:54 |
|
|
|
Góra |
|
polowiak
|
Napisane: 9.02.2016, 12:57 |
|
|
Musisz kolego zawęzić obszar poszukiwań/sprecyzować się...
Czy diesel, czy benzyna? Czy wersja przedliftowa (do 2006r= możliwość założenia dobrze działającej instalacji LPG) czy poliftowa na wtrysku bezpośrednim? czy zawieszenie pneumatyczne/zwykłe? Jaki przedział mocy=wrażenia z jazdy/spalanie? Temat już był wałkowany kilka razy na forum.
Jedyna 100% pewna rada - brak pośpiechu w podejmowaniu decyzji kupna. Ja np szukałem ponad rok czasu zanim zdecydowałem się na zakup, a samochód i tak na co dzień użytkuje moja lepsza połówka...
|
|
Góra |
|
adamax
|
Napisane: 9.02.2016, 14:31 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Nr klubowicza: 468
|
Z uwagi na fakt, iż auto głównie będzie użytkowane w mieście to diesel odpada. O gazie nie myślałem, bo auto stać będzie w podziemnym garażu i słyszałem, że nie jest to zalecane. Czytając to forum wielokrotnie wywnioskowałem, że najlepiej wersja poliftowa. Wielkość i moc silnika też nie ma większego znaczenia, bo auto będzie robiło około 6-8k rocznie - i każda wersja będzie ogromnym skokiem in plus względem aktualnie użytkowanej RAV4 2.0 156km
_________________ pozdrawiam Adam =================== 944/993/986/996T/970 http://www.prosiakovo.plhttp://www.enotrip.pl
|
|
Góra |
|
polowiak
|
Napisane: 9.02.2016, 15:22 |
|
|
Skoro tak to skup się na mniejszych pojemnościach typu 3,2; 3,6 wtedy spalanie nie będzie aż tak bardzo bolało a i wrażenia będą przyzwoite Kwestia zawieszenia to temat indywidualny...pneumatyka - tłumi lepiej nierówności jednak jest bardziej awaryjna w stosunku do zawieszenia zwykłego. W zwykłym masz większą kontrolę tego co się dzieje na drodze. Jeśli znajdziesz coś interesującego, pytaj o szczegóły np. czy była wymieniana magistrala wody na aluminiową itp. bo to będą kolejne naprawy które mogą Cię czekać w przyszłości. Jednak gdy trafi Ci się "ten jedyny" to i tak przeczep go w ASO -Ustalając ze sprzedawcą że jeśli będą wady ukryte opłata za serwis będzie po jego stronie...
|
|
Góra |
|
adamax
|
Napisane: 10.02.2016, 23:51 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Dzięki za rady. Te 3.2, 3.6 faktycznie palą dużo mniej niż V8? Bo jak jest to kwestia 2-3l/100km to chyba nie ma sensu
_________________ pozdrawiam Adam =================== 944/993/986/996T/970 http://www.prosiakovo.plhttp://www.enotrip.pl
|
|
Góra |
|
tsubasa
|
Napisane: 11.02.2016, 21:17 |
|
|
Moj 3,2 przy spokojnej jezdzie na trasie 10-11 a w miescie do 14 sie zamyka.. Przy butowaniu to juz sky is the limit Ogolnie na nasze rodzinne potrzeby wystarczajacy a do zabawy Boxster i to jest najlepszy zestaw.. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
Góra |
|
adamax
|
Napisane: 27.02.2016, 23:59 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Ostatnio przetestowałem dwa egzlemplarze: jeden na gwaracji Porsche (piękny, ale cena ... sky is the limit , drugi zupełnie przypadkowo od jednego z klubowiczów. Mam duży dylemat, bo ten pierwszy piękny, można powiedzieć "jak nowy", ale poziom cenowy bez sensu dla auta robiącego 5k rocznie. Drugi, hmm, kolor małżonce nie pasuje, chociaż prawie identyczny z jej aktualną RAV4 - oj te kobiety. Teraz mówi, że musi być "taki fajny szary metalik Porsche". Testowane autka były z VR6 - i to chyba jej wystarczy Znalazłem dziś niby ciekawy, ale gość jakoś mało przekonujący i auto z "importu". Czy ktoś może pomóc rozkodować VIN, lub ma dostęp do baz ubezpieczycieli za granicą - chętnię pozyskam taką informację A ten złoty kolegi klubowicza to wczoraj mi się śnił
|
|
Góra |
|
fottograff
|
Napisane: 29.02.2016, 14:56 |
|
|
Miło słyszeć, że moje auto się komuś - nie tylko mi - śni mam nadzieję, że w dobrym świetle się pojawiło. Jakby ktoś szukał, to mam je nadal do sprzedania. Niebawem opiszę na forum.
|
|
Góra |
|
adamax
|
Napisane: 1.03.2016, 17:13 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Mam pytanie do Kolegów. Czy i co jest warta gwarancja Porsche Approved do Cayenne. Koszt to 15.5k na 2 lata. Czy ktoś korzystał ? Jakie macie doświadczenia? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Wysłane przez Tapatalk
|
|
Góra |
|
BT
|
Napisane: 1.03.2016, 23:11 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 258
|
adamax napisał(a): Mam pytanie do Kolegów. Czy i co jest warta gwarancja Porsche Approved do Cayenne. Koszt to 15.5k na 2 lata. Czy ktoś korzystał ? Jakie macie doświadczenia? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Wysłane przez Tapatalk Korzystalem i bylem bardzo zadowolony zarowno z obslugi w Porsche Centrum Warszawa, jak i z auta zastepczego - Panamera. Gwarancje kupuje sie dla swietego spokoju, wiec wartosc musisz ocenic sam. W moim przypadku koszt drobnej naprawy byl chyba lacznie zblizony do kosztu gwarancji.
|
Góra |
|
mhl07
|
Napisane: 2.03.2016, 8:37 |
|
|
BT napisał(a): adamax napisał(a): Mam pytanie do Kolegów. Czy i co jest warta gwarancja Porsche Approved do Cayenne. Koszt to 15.5k na 2 lata. Czy ktoś korzystał ? Jakie macie doświadczenia? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Wysłane przez Tapatalk Korzystalem i bylem bardzo zadowolony zarowno z obslugi w Porsche Centrum Warszawa, jak i z auta zastepczego - Panamera. Gwarancje kupuje sie dla swietego spokoju, wiec wartosc musisz ocenic sam. W moim przypadku koszt drobnej naprawy byl chyba lacznie zblizony do kosztu gwarancji. ...do tego dochodzi Assistance na Europę. Holowanie do najbliższego ASO, albo np. Sopotu(do wyboru), zwrot kosztów hotelu (jeśli naprawa gdzieś w ASO po drodze). Cena, moim zdaniem, uczciwa.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
|