|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kamilmajewski
|
Napisane: 27.11.2013, 20:03 |
|
|
|
Góra |
|
MicKrk
|
Napisane: 5.12.2013, 22:25 |
|
|
Tego egzemplarza nie znam, ale co do konfiguracji uważaj bo:
- silnik słaby, pali tyle co 4.5, a z automatem nie chce przyspieszać,
- przy tym przebiegu zawieszenie do zrobienia (chyba, że ktos juz je zrobił)
- to samo ze skrzynią biegów, ponad 200.000 dla tych automatów to dużo
- nie wiem jak 3.2 stało z instalacja wodną, ale jeśli rónie dobrze jak 4.5, to jak jakimś cudem jest jeszcze oryginalna, zaraz padnie
więc "pakiet startowy" może okazać się drogi.
Poza tym ładna konfiguracja.
MicK
|
|
Góra |
|
KriSky
|
Napisane: 6.12.2013, 16:32 |
|
|
Coś tu "śmierdzi" z rocznikiem. Zauważ, że w książce serwisowej pierwszy przegląd po 15 tys km był 12.10.2004 więc "produkcja 2005" jest chyba lekko naciągana.
Jeżdżę identyczną konfiguracją i wyposażeniem a nawet kolorystyką (prod. wrzesień 2005) dokładnie od roku. Kupowałem z przebiegiem 115kkm. Dołożyłem w ciągu roku 15 kkm głównie poza miastem (tzw. trzecie auto w rodzinie). Do tej pory ZERO problemów. Spalanie średnie za cały rok 13,3. Przyspieszenia - takie sobie ale wiedziałem, że nie jest to F-18, Za to komfort podróżowania bardzo wysoki. Jeżeli chodzi o prędkość max. to nie wiem bo rozpędziłem się kilka razy do 220 i trzeba było hamować. Pojeździłem trochę po wertepach, auto sprawuje się świetnie.
Krótko mówiąc: wygodnie, bezpiecznie i wszechstronnie.
P.S. Dla moich potrzeb świadomie wybrałem taką konfigurację (3.2) i jak do tej pory absolutnie nie żałuję. Nie zamieniłbym się na większy silnik.
|
|
Góra |
|
Bukol
|
Napisane: 18.12.2013, 18:53 |
|
|
KriSky napisał(a): Nie zamieniłbym się na większy silnik.
Polecam smignac sobie Cayenne Turbo
|
|
Góra |
|
KriSky
|
Napisane: 18.12.2013, 23:00 |
|
|
Bukol napisał(a): KriSky napisał(a): Nie zamieniłbym się na większy silnik. Polecam smignac sobie Cayenne Turbo
Nie przeczytałeś uważnie mojego posta...
Nie potrzebuję już auta które wciska w fotel. Takimi się już w życiu trochę najeździłem . Teraz dla moich potrzeb wystarczy motor 3.2 i w dalszym ciągu podtrzymuję, że nie zamieniłbym się na większy. Być może jest to niepopularne stwierdzenie wśród zwolenników tej marki bo przecież porsche jest dla większości z was synonimem wysokich osiągów. Dla mnie liczy się jakość wykonania, komfort, bezpieczeństwo podróżowania i spora ładowność
|
|
Góra |
|
Bukol
|
Napisane: 19.12.2013, 11:57 |
|
|
KriSky napisał(a): Bukol napisał(a): KriSky napisał(a): Nie zamieniłbym się na większy silnik. Polecam smignac sobie Cayenne Turbo Nie przeczytałeś uważnie mojego posta... Nie potrzebuję już auta które wciska w fotel. Takimi się już w życiu trochę najeździłem . Teraz dla moich potrzeb wystarczy motor 3.2 i w dalszym ciągu podtrzymuję, że nie zamieniłbym się na większy. Być może jest to niepopularne stwierdzenie wśród zwolenników tej marki bo przecież porsche jest dla większości z was synonimem wysokich osiągów. Dla mnie liczy się jakość wykonania, komfort, bezpieczeństwo podróżowania i spora ładowność Jasne, kiedys jezdzilem W123 200D, mial 55KM i byl wspanialy Tylko jak powyzsze Twoje ma sie do innego Twojego cytatu: KriSky napisał(a): - silnik słaby, pali tyle co 4.5, a z automatem nie chce przyspieszać,
Ale spoko, swieta ida, w robocie nuda wieje, to mozna popisac troche "glupot" (mowie o sobie ).
Ale ja bym jednak wolal Porsche z silnikiem Porsche, a skoro pala tak samo, to jaki sens jest miec V6 z VW?
|
|
Góra |
|
KriSky
|
Napisane: 19.12.2013, 15:48 |
|
|
Bukol napisał(a): KriSky napisał(a): Bukol napisał(a): KriSky napisał(a): Nie zamieniłbym się na większy silnik. Polecam smignac sobie Cayenne Turbo Nie przeczytałeś uważnie mojego posta... Nie potrzebuję już auta które wciska w fotel. Takimi się już w życiu trochę najeździłem . Teraz dla moich potrzeb wystarczy motor 3.2 i w dalszym ciągu podtrzymuję, że nie zamieniłbym się na większy. Być może jest to niepopularne stwierdzenie wśród zwolenników tej marki bo przecież porsche jest dla większości z was synonimem wysokich osiągów. Dla mnie liczy się jakość wykonania, komfort, bezpieczeństwo podróżowania i spora ładowność Jasne, kiedys jezdzilem W123 200D, mial 55KM i byl wspanialy Tylko jak powyzsze Twoje ma sie do innego Twojego cytatu: KriSky napisał(a): - silnik słaby, pali tyle co 4.5, a z automatem nie chce przyspieszać, Ale spoko, swieta ida, w robocie nuda wieje, to mozna popisac troche "glupot" (mowie o sobie ). Ale ja bym jednak wolal Porsche z silnikiem Porsche, a skoro pala tak samo, to jaki sens jest miec V6 z VW?
Bukol, rozumiem że idą święta i sylwester się zbliża... Ale spróbuj czytać uważniej i ze zrozumieniem. Nie wkładaj mi w usta rzeczy, których nie powiedziałem. O słabym silniku i automacie napisał MicKrk.
|
|
Góra |
|
rafie
|
Napisane: 19.12.2013, 17:52 |
|
Dołączył: 18.01.2012 Posty: 1647 Lokalizacja: Warszawa Boxster S 986
Nr klubowicza: 694
|
Oj bo macie podobne avatary
|
|
Góra |
|
Bukol
|
Napisane: 19.12.2013, 18:03 |
|
|
rafie napisał(a): Oj bo macie podobne avatary
Dokladnie
Ale faktycznie - nastroj urlopowy i przegapilem. Sorry kolego KriSky!
|
|
Góra |
|
KriSky
|
Napisane: 19.12.2013, 18:35 |
|
|
Przeprosiny przyjęte
Pozdrawiam świątecznie.
|