witam jestem tu nowy i juz potrzebuje pomocy wlasnie kupilem Porsche cayenne turbo s z 2006 i mam kilka problemow - samochod nie ma mocy do 3000 obrotow (pozniej idzie jak rakieta ), na biegu jałowym po dodaniu gwaltownie gazu troche sie zadławi i pozniej wchodzi na obroty -drugi problem (moim zdaniem ) to taki ze zmienia biegi przy dosc wysokich obrotach , przy bardzo spokojnej jezdzie zmienia biegi przy 2300-2500 obrotow prosze o pomoc wojtek
Cześć. Moim zdaniem sprawdź najpierw podciśnienia. Podnieś osłonę tą z napisem V8 turbo i sprawdź przewody zwłaszcza ten długi,który podpięty jest do prawej turbiny patrząc od przodu samochodu a konkretnie do plastikowej rury prowadzącej od niej. Plastikowe rurki też potrafią pękać. To tak na początek bym sprawdził.
A... Jeżeli chodzi o zmianę biegów to uważam, że tak ma być Posiadam Cayenne S oraz Turbo S i właśnie tak zmienia biegi jak piszesz. Oczywiście nie ma mowy o jakimkolwiek szarpaniu tylko jeden nieustanny ciąg i wciskanie w fotel
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5188 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Jeżeli brak błędów to ja bym spojrzał w parametry prawy silnika. Jak reagują poszczególne czujniki podczas jazdy. Może któryś oszukuje i auto pracuje tak jak powinno. Oszukuje tak, że podaje złe parametry, ale możliwe - czyli komputer nie uznaje że jest to błąd.
Miałem taki problem przy skorodowanych i nieszczelnych intercoolerach. Dodatkowo szarpał biegami przy redukcjach. Błędów też chyba nie było a oszukiwało to przepływki.