NGK wychodzą najsensowniej jeżeli chodzi o cenę, są jeszcze Beru, Delphi. Co ciekawe kiedyś NGK pod naklejką miały logo Beru Teraz pewnie też, ale zmieniła się cewką zewnętrznie (jest dwa razy większa) i nie zrywałem ostatnio naklejki.
NGK wychodzą najsensowniej jeżeli chodzi o cenę, są jeszcze Beru, Delphi. Co ciekawe kiedyś NGK pod naklejką miały logo Beru Teraz pewnie też, ale zmieniła się cewką zewnętrznie (jest dwa razy większa) i nie zrywałem ostatnio naklejki.
Ja pod naklejką do 996 mam beru... numer trochę się zmienił bo są z 2016r produkcja ale cewka nadal ta sama. Fabrycznie montowane były BERU
Dziękuje za odpowiedzi. Rozumiem ze skoro dla NGK robi cewki beru i były one montowane do nowych samochodów to warto je zamontować. Czy macie doświadczenia w kwestii innych lepszych cewek niż Beru i NGK? Te pare złotych nie robi mi różnicy pytanie czy warto?
Cewki i świece wymienione, nie taki diabeł straszny , Założyłem nowe cewki NGK i świece bosch. Wszystko działa jak należy, mam wrażenie ze mocy mu przybyło i silnik pracuje równiutko. Jeszcze raz dziękuje za Wasze rady.
Według doświadczalnych pomiarów na hamowni nowe świece na około 500km dają nieznaczny przyrost mocy, więc odczucia jak najbardziej trafne, a jeżeli komputer diagnostyczny pokazywał błędy z wypadających zapłonów, to na pewno mocy jest więcej.
jak by kogoś interesowało mam nowy komplet cewek NGK do boxa 986 lub 911 996, 997. Kupiłem do testów i teraz sprzedaję. nie pracowały nawet godziny:) cena 110pln za sztukę