Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27.07.2018, 21:27 

lukas11 napisał(a):

Hej, w tym boxie świeci się poduszka powietrzna więc tanio nie będzie, przednia ramka tablicy zamocowana nieoryginalnie za nisko, tylna szybka w dachu już wymieniona. Ciekawe czy rozrząd i sprzęgło zrobione.

PostNapisane: 27.07.2018, 22:28 

szwagierek napisał(a):
lukas11 napisał(a):

Hej, w tym boxie świeci się poduszka powietrzna więc tanio nie będzie, przednia ramka tablicy zamocowana nieoryginalnie za nisko, tylna szybka w dachu już wymieniona. Ciekawe czy rozrząd i sprzęgło zrobione.
Zapewne przed sprzedażą zrobił rozrząd i sprzęgło
Bajki z cyklu Porsche za 2 dychy
CCC cena czyni cuda.
Pzdr.

PostNapisane: 28.07.2018, 15:47 

Zgadzam się z kolegą że sprzęgło i rozrząd do sprawdzenia.Ale to że w 20 letnim aucie jest wymieniona tylna szybka to zaleta a nie wada.Te szybki nie miały dużej trwałości.Dodatkowy hardtop też swoje kosztuje.Tablica zamontowana trochę niżej to taka wielka wada :shock: U mnie kontrolka poduszek zaświeciła się gdy ruszyłem kostką pod siedzeniem i nie miałem odłączonego aku,przez jakiś czas tak jeżdziłem bo nie było gdzie skasować błędu.Trochę demonizujesz że kontrolka to tanio nie będzie,po prostu weryfikacja u diagnosty i tyle.HEJ

PostNapisane: 28.07.2018, 17:06 

Romcio napisał(a):
Zgadzam się z kolegą że sprzęgło i rozrząd do sprawdzenia.Ale to że w 20 letnim aucie jest wymieniona tylna szybka to zaleta a nie wada.Te szybki nie miały dużej trwałości.Dodatkowy hardtop też swoje kosztuje.Tablica zamontowana trochę niżej to taka wielka wada :shock: U mnie kontrolka poduszek zaświeciła się gdy ruszyłem kostką pod siedzeniem i nie miałem odłączonego aku,przez jakiś czas tak jeżdziłem bo nie było gdzie skasować błędu.Trochę demonizujesz że kontrolka to tanio nie będzie,po prostu weryfikacja u diagnosty i tyle.HEJ

Kolego Romcio, podpięcie pod komputer i skasowanie błędu też kosztuje, jak sam przyznałeś jeździłeś bo nie miałeś gdzie skasować :? w przypadku tego auta widać i rozrzutność i oszczędności. Po co im na boga Hardtop za 3k jak "Zimą nie eksploatowane" :?:. Dla mnie brak oryginalnego mocowania przedniej tablicy to też wada, najprawdopodobniej zderzak przedni jest przedziurawiony w celu lepszego zamocowania. Zgadzam się tylna szybka to zaleta lecz są one cieńsze i bardziej elastyczne niż oryginał ciekawe jak z żywotnością ?

PostNapisane: 28.07.2018, 19:02 

Kol.szwagierek chyba trochę zapomniałeś o celu tej dyskusji.Kol. lukas11 chce kupić boxa i weryfikacja u diagnosty i tak go nie ominie choćby w celu sprawdzenia motogodzin i innych ewentualnych błędów.Także to jest koszt który w naszym przypadku musimy przeboleć dla naszego dobra ,by nie wsadzić się na minę.Zgadzam się z tobą że hardtop w większości przypadków jest zbędny ale najczęściej dostajemy go z autem jako bonus i tak jest pewnie w tej ofercie.To prawda że dziury pod tablicą są niefajne ale to prosta naprawa a doradzamy koledze zakup auta a nie samego zderzaka :wink: Także ja przy tej cenie i na podstawie tych dostępnych zdjęć uważam że warto go sprawdzić :D HEJ

PostNapisane: 29.07.2018, 0:11 

Romcio napisał(a):
Kol.szwagierek chyba trochę zapomniałeś o celu tej dyskusji.Kol. lukas11 chce kupić boxa i weryfikacja u diagnosty i tak go nie ominie choćby w celu sprawdzenia motogodzin i innych ewentualnych błędów.Także to jest koszt który w naszym przypadku musimy przeboleć dla naszego dobra ,by nie wsadzić się na minę.Zgadzam się z tobą że hardtop w większości przypadków jest zbędny ale najczęściej dostajemy go z autem jako bonus i tak jest pewnie w tej ofercie.To prawda że dziury pod tablicą są niefajne ale to prosta naprawa a doradzamy koledze zakup auta a nie samego zderzaka :wink: Także ja przy tej cenie i na podstawie tych dostępnych zdjęć uważam że warto go sprawdzić :D HEJ

Kolega lukas zrobi jak zechce, ja też uwazam jak ktoś tu wspomniał CCC. Chcesz dobrego boxstera 2,5 to musisz wyłożyć 30k +.

PostNapisane: 29.07.2018, 11:30 

Tutaj zgadzam się z tobą w 100 proc.Dodam od siebie że dobry to znaczy zdrowy i pewny mechanicznie ,bo inne niedoskonałości można robić póżniej w miarę możliwości.Niestety lukas11 jeśli naprawdę zależy ci na porsche to bez wycieczki się nie obejdzie.Jeśli naprawdę masz daleko to połącz wyjazd po auto z małą turystyką ,w każdym regionie Polski są ciekawe miejsca :D Powodzenia

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]