Arekk napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi.Miałem nadzieję że auto może z klubu.
A odnośnie autoreduty to polecacie u nich robić zakupy?w sumie nie szukam na mus turbo a mają ładną 4s.Ten silnik to faktycznie mina?
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... zhuo9.htmlJa oglądałem u nich 3 auta. Finalnie jedno kupiłem (ale już nie od nich tylko bezpośrednio od właściciela ). Uczucia mam ambiwalentne :
- jedno auto okazało się niezgodne z opisem
- jednak mi sami odradził sprzedawca (wielki plus dla niego)
- przy ostatnim nie chcieli mi pisać numeru VIN co było moim zdaniem absurdalne bo byłem i oglądałem to auto.
Plus taki, ze to nie ich auta (nie kupują dwóch potem sklejają w jedno i sprzedają jako cacko jak wiele komisów). Minus taki, że biorą dość wysoka prowizje (wiec kupujesz drożej auto) do tego nie maja pełnej wiedzy o autach.
Reasumując trzeba podejść jak do dowolnego innego auta na runku i niezależnie sprawdzić stan auta - w Warszawie masz gdzie czy 2 Centra Porsche czy Porschepana.
Silnik niestety potencjalnie mocno awaryjny ale historia zna różne przypadki. Za to przebieg jest znikomy (dużo tych silników pada ale przy przebiegach rzędu 100-150 tys. Km) jeśli ktoś go nie zajeździli (co możliwe przy dowolnym przebiegu) to pewnie warto auto sprawdzić.