Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3989 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 200  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17.05.2019, 21:42 

Jako że wczoraj skończyłem moje zakupy na jakiś czas to podrzuce tutaj to auto:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... BRkSk.html

Oglądałem, jeździłem. Nie rozpisując się. Ja nie kupiłem, bo to był pierwszy automat 986s jakim jeździłem i potwornie mnie rozczarował w stosunku do manuala. Natomiast jeśli ktoś szuka automatu to wg mnie to auto jest jednak godne uwagi:

+podobno ogarnięte zawieszenie i naprawdę nie wygląda żeby ktoś na nim ostatniego grosza oszczędzał (od strony technicznej).
+nie brałem go na warsztat, ale wyglądał na w pełni sprawne auto. Stoi na parkingu w jakimś korpo a nie u "Mietka pod stodołą" co też o czymś jednak świadczy
+od 7 lat w jednych rękach (podobno własnosć jakiegoś Szweda, mi pokazywał go pracownik firmy)
+podobno jest do niego jakiś raport Dekry za kilka tyś PLN zrobiony, nie widziałem bo po przejażdżce nie chciałem kupować.
+wg. mnie (tylko moja opinia) cena jest jeszcze do urwania na pakiet startowy o którym w minusach poniżej
+auto w Wawie więc można sprawdzić w słynnym warsztacie (właściciel się zgadzał)

-wg mnie fotel kierowcy do wymiany, skóra w jednym miejscu zmasakrowana. Da się jeździć oczywiście ale dla mnie byłoby nie do zaakceptowania. (były takie do sprzedania na Lubelszczyźnie za 2000PLN 2 szt., mogę poszukać namiaru jak coś.)
-sporo drobnych spraw lakierniczych, wgniotka, ryska, odprysk itp...
-generalnie auto nie daje czegoś co nazywam "efekt WOW", może po korekcie lakieru to się zmieni.

Podsumowując
Jak ktoś szuka automatu 986S to auto prezentuje potencjalnie naprawdę rewelacyjny stosunek jakość/cena, pod warunkiem że uda się jeszcze znegocjować cenę na te tematy estetyczne.

PostNapisane: 17.05.2019, 22:37 

berni500 napisał(a):
Był widział jeździł sam rozbił
Ja pierdziu...

Spokojnie kolego. Już tłumaczę:próbując kupować auta z takich ogłoszeń,przejechałem tysiące kilometrów,straciłem tysiące zł i setki godzin mojego cennego czasu i o ile nie kupiłem żadnego z oglądanych złomów,to nauczyłem się czytać,takie ogłoszenia,ze zrozumieniem. Jeżeli sprzedający nie zaznacza punktu ,,bezwypadkowy”,to auto jest na 99,9% po wypadku. Jeżeli nie zaznacza kraju pochodzenia,to na 99% jest ze Stanów itd. Za stary jestem,żeby wierzyć w naiwność sprzedających,którzy pewnie nie znają się na cenach rynkowych i wystawiają auto kilkanaście,czy kilkadziesiąt tysięcy,poniżej rynku. A co do tego egzemplarza to,bodajże,w 2005 roku miał dzwon,a sprzedający nie ma pojęcia co było uszkodzone,bo jak On go kupował,to jeszcze nie było mierników grubości powłoki lakierniczej🤭. Dobranoc.

PostNapisane: 18.05.2019, 0:04 

and6412 napisał(a):
Jako że wczoraj skończyłem moje zakupy na jakiś czas to podrzuce tutaj to auto:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... BRkSk.html

Oglądałem, jeździłem. Nie rozpisując się. Ja nie kupiłem, bo to był pierwszy automat 986s jakim jeździłem i potwornie mnie rozczarował w stosunku do manuala. Natomiast jeśli ktoś szuka automatu to wg mnie to auto jest jednak godne uwagi:

+podobno ogarnięte zawieszenie i naprawdę nie wygląda żeby ktoś na nim ostatniego grosza oszczędzał (od strony technicznej).
+nie brałem go na warsztat, ale wyglądał na w pełni sprawne auto. Stoi na parkingu w jakimś korpo a nie u "Mietka pod stodołą" co też o czymś jednak świadczy
+od 7 lat w jednych rękach (podobno własnosć jakiegoś Szweda, mi pokazywał go pracownik firmy)
+podobno jest do niego jakiś raport Dekry za kilka tyś PLN zrobiony, nie widziałem bo po przejażdżce nie chciałem kupować.
+wg. mnie (tylko moja opinia) cena jest jeszcze do urwania na pakiet startowy o którym w minusach poniżej
+auto w Wawie więc można sprawdzić w słynnym warsztacie (właściciel się zgadzał)

-wg mnie fotel kierowcy do wymiany, skóra w jednym miejscu zmasakrowana. Da się jeździć oczywiście ale dla mnie byłoby nie do zaakceptowania. (były takie do sprzedania na Lubelszczyźnie za 2000PLN 2 szt., mogę poszukać namiaru jak coś.)
-sporo drobnych spraw lakierniczych, wgniotka, ryska, odprysk itp...
-generalnie auto nie daje czegoś co nazywam "efekt WOW", może po korekcie lakieru to się zmieni.

Podsumowując
Jak ktoś szuka automatu 986S to auto prezentuje potencjalnie naprawdę rewelacyjny stosunek jakość/cena, pod warunkiem że uda się jeszcze znegocjować cenę na te tematy estetyczne.

Przebieg w ogloszeniu raczej w milach bo w 2008 miał już prawie 127tys.mil

PostNapisane: 18.05.2019, 0:19 

Prawdę mówiąc nie pamietam. Ale pewnie masz racje.
Auto jest z USA. Szkoda podobno polegala na przerysowaniu boku ale raczej kosmetycznie niz wypadkowo. Podobno stwierdza to ten raport dekry (nie do konca wiem o co chodzi)
Zdjęcie tego fotela o którym pisałem:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 18.05.2019, 0:20 

Obrazek

PostNapisane: 19.05.2019, 0:49 

Przeglądam oferty i trafiłem na coś co mi się nie spodobało...
Sami oceńcie:

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... 4ee7c41824

niby nic - ale wcześniej pojawiły się dwie różne aukcje tego samego auta !!!

Nie zdążyłem zapisać linków , bo używałem tel - zrobiłem tylko zrzut ekranu... i aukcja po niedługim czasie zniknęła...

tutaj macie zrzut ekranu z tel
(dwa pierwsze - kolor biały)

Obrazek

Co nie gra ? PRZEBIEG !!! auto trochę straciło...

To na 100% ten sam Boxster

PostNapisane: 19.05.2019, 7:43 

Pierwszy ma przebieg w milach a drugi w kilometrach 😄

PostNapisane: 19.05.2019, 9:24 

ten box kiedys byl ciemnoniebieski i przez dlugi czas nie mogl sie sprzedac. teraz ofoliowali, dodali androida, i... tez od jakiegos czasu juz wisi.

PostNapisane: 19.05.2019, 14:03 

A z tym co jest nie tak? Juz w tamtym roku byl wystawiony za 99k, dlugo stal, teraz znowu wystawiony i cena 10k mniejsza.
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... a00ed78b68

PostNapisane: 19.05.2019, 15:32 

Nr klubowicza: 712
smiglidigli napisał(a):
A z tym co jest nie tak? Juz w tamtym roku byl wystawiony za 99k, dlugo stal, teraz znowu wystawiony i cena 10k mniejsza.
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... a00ed78b68

Poprosiłem wtedy o nr VIN i wykupiłem carfax - oczywiście TOTAL LOSS (ENGINE BURN), ale zdziwił mnie fakt, że auto na zdjęciach jest kompletnie inne, w kolorze czarnym a tapicerka beżowa.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

981 Boxster GTS

PostNapisane: 19.05.2019, 21:49 

Cember666 napisał(a):
moon48 napisał(a):
Grzegorz 66 napisał(a):
8 dych to normalna cena jak na auto po wypadku.

Wiesz, że to auto miało wypadek?

Rozwiń temat Kolego jeśli już rzucasz takie hasło, oszczędzisz innym czasu i pieniędzy na dochodzenie historii danego auta.

Oglądałem to auto i odpuszczam. Auto miało przygody, jest całe malowane na szpachli. W większości miejsc miernik pokazuje 400. Są miejsca, że ponad 1000. Fragmenty (niewiele) były fabryczne 120. Niestety również przy dachu było grubo, więc to nie parkingowa szkoda raczej.
Lewy ksenon nie działał(może tylko palnik, ale zawsze)...

Gdy już się oswoiłem ze stanem karoserii to nadszedł czas jazdy próbnej. Prawdziwa niespodzianka to iż silnik na 2 biegu nie chciał wejść na obroty. Jakby miał odcięcie przy 4-4,5obr.min. DŁAWIŁ SIĘ.

Myślę, że to się da naprawić, ale nie wiem za ile. Wierzę, że właściciel nie jeździ dużo tym autem, może nawet nie wiedział, ale rozbawił mnie gdy stwierdził, ze to nie jest wersja Turbo i ona na obroty nie wchodzi tak szybko.

PostNapisane: 19.05.2019, 22:05 

Johnny napisał(a):
zdziwił mnie fakt, że auto na zdjęciach jest kompletnie inne, w kolorze czarnym a tapicerka beżowa.

Tzw. Szczepan ;)

PostNapisane: 21.05.2019, 11:55 

Witam koledzy zna ktoś lub widział czerwone 4S szukam tylko i wyłącznie 911 996 4S

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... Bt018.html

Jakieś informacje ewentualnie ktoś w stylu „ Dobry Wujek „ by sprawdził konkretnie VIN ?

WP0AA29933S621479

Z góry dzięki

PostNapisane: 21.05.2019, 12:05 

Nr klubowicza: 582
4s raczej...
Rozbity przodem Total loss

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 21.05.2019, 12:26 

berni500 napisał(a):
4s raczej...
Rozbity przodem Total loss

Racja już się poprawiłem
Ok dziękuje to dużo wnosi choć pytanie jak bardzo był uszkodzony i jak jest zrobiony ale to dopiero można zweryfikować na miejscu.
Przyznam ze nie mam ochoty robić sobie wycieczek na darmo
Dużo by zdjęcia powiedziały ale jakoś przez zwykłe dekodery vin nie mam informacji o dostępnych zdjęciach

PostNapisane: 21.05.2019, 15:07 

Jak auto z USA to Zapytaj nkco1cj57m@allegromail.pl
Za kilka plnow goscie czasami sa w stanie zdobyc archiwalne zdjecia z aukcji USA.
Kupowalem za chyba 15 pln do tego niebieskiego boxstera co pochodzi od Michala z Porsche Pana. Goscie dostarczyli mi fotki sprzed 12 lat ;)
Przy innym aucie znow sie nie dalo. Powiedza ci czy da sie przed zaplatą.

PostNapisane: 21.05.2019, 15:30 

and6412 napisał(a):
Jak auto z USA to Zapytaj nkco1cj57m@allegromail.pl
Za kilka plnow goscie czasami sa w stanie zdobyc archiwalne zdjecia z aukcji USA.
Kupowalem za chyba 15 pln do tego niebieskiego boxstera co pochodzi od Michala z Porsche Pana. Goscie dostarczyli mi fotki sprzed 12 lat ;)
Przy innym aucie znow sie nie dalo. Powiedza ci czy da sie przed zaplatą.

Dzięki przyda się na pewno

PostNapisane: 21.05.2019, 16:19 

a co sądzicie o tym:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... 8e73ac0577
cena :shock: ale wygląda fajnie

PostNapisane: 21.05.2019, 16:23 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
O ile mnie pamięć nie myli to mniej więcej o tej porze co roku pojawia się to ogłoszenie.
Auto prawie idealne ;)
Jak masz taki ca$h na 996 to nic tylko brać.

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 21.05.2019, 16:29 

adamax napisał(a):
O ile mnie pamięć nie myli to mniej więcej o tej porze co roku pojawia się to ogłoszenie.
Auto prawie idealne ;)
Jak masz taki ca$h na 996 to nic tylko brać.

serio mówisz, czy....

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3989 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 200  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]