Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.12.2011, 20:21 

Witam.
Mam pytanie . Jestem umówiony z właścicielem 997 w serwisie Porsche celem sprawdzenia stanu auta . Co mam kazać sprawdzić , a może w serwisie wiedzą co sprawdzić ? Proszę o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 19.12.2011, 20:49 

W serwisie taki ogólny przegląd kosztuje ok.800PLN i zasadniczo powinni wiedzieć na co zwrócic uwagę, ale z doświadczenia wiem , że jest to taka czynność bardziej dla własnego dobrego samopoczucia.
Jak swoje 997 tak sprawdziłem i dowiedziałem się kilku dupereli, a to co było najwazniejsze to wyszło dopiero po paru dniach użytkowania .
Szwankował mi czujnik obrotów w skrzyni Tiptronic i było to do wykrycia przez kogoś kto wcześniej takim autem już jeżdził . Ja wyczułem róznicę przed i po naprawie więc dla kogoś kto wie jak powinna taka skrzynia pracować, powinno być oczywiste, że coś jest nie tak (skrzynia zmieniała biegi kiedy jej pasowało , trzeba było czasem mocno kilka razy podeptać po gazie aby zredukowała, a czasem lekkie naciśnięcie gazu i "siwy dym")
Pomijam takie kwestie jak stan płynu chłodzącego poniżej MIN i nieprawidłowe cisnienie w kołach, bo pewnie ktoś uznał, że jest to takie oczywiste, że po co wogóle na to zwracać uwagę :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20.12.2011, 10:06 

A w jakim mieście bedziesz sprawdzał auto? Byłem w trzech róznych serwisach Porsche i mam swoje zdanie o nich.
A propos sprawdzania w serwisie to właśnie kupiłem Citroena C5 dla małżonki i jeżdziłem po Polsce szukając auta i sprawdzając ogladane egzemplarze samochodu w autoryzowanych serwisach w róznych miastach. Podejście do Klienta, fachowość, wyposażenie serwisów oraganizacja pracy to nieraz przepaść.
Pozdr
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: 20.12.2011, 19:47 

Ja jestem z południa , ale auto które mnie interesuje znajduje się w Warszawie więc tam będzie przegląd.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]