Witam wszystkich!
Jestem nowym czlonkiem, niestety jeszcze bez swojego Porszaczka.
Przymierzam sie powoli do zakupu Boxstera 987, koniecznie w konfiguracji czarny (albo granatowy) lakier i bezowe wnetrze
Czy mozecie sie podzielic ze mna doswiadczeniami z posiadania tego modelu? Typowe usterki? Koszty utrzymania? Na co uwazac przy zakupie?
Ogladslem troche testow i poradnikow na YT - wszedzie pisza o walku posrednim (czy jak inaczej to sie zwalo) - podobno ta usterka spotka kazdy samochod , wiec teoretycznie lepiej jest kupic samochod z wiekszym przebiegiem, gdzie ten problem zostal juz rozwiazany. Widzialem, ze jest jakas nakladka, ktora doprowadza olej do tego lozyska. Korzystal ktos z tego rozwiazania?
Na Forum widzialem watek ze wymiana rozrzadu w 986 kosztuje ok. 10 tys. Czy w 987 jest podobnie? Jaki jest interwal wymiany?
I jakie sa wasze opinie na temat skrzyni biegow - slyszalem ze automat jest zamulony i jesli juz brac to tylko z manualem. Prawda to, ze byly manuale 5 i 6 biegowe?
Wiem, ze duzo oczekuje jak na pkerwszy post
ale mam nadzieje, ze ktos w majówke znajdzie chwile i ochote na podzielenie sie swoimi doswiadczeniami.
Pozdro!