Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.02.2012, 15:48 

Dzien dobry wam wszystkim.

Tak jak bedziecie widziec, muj Polski jenzyk w mowie i pisaniu jest troche slaby.

Krutka historia: mieszkam w stanach od 6 lat wieku, teras mam prawie 30 i tylko urzywam Angielski oprucz w domu do rodzicuw po Polsku. Mialem kilka aut kture z budowalem na wyscigi. Teras przeprowadzam sie do Polski, do Lodzi, razem z zonom (slub 28/2/2012) i bedziemy razem sie uczyc w Medical University of Lodz. Zaczynamy szkole w October 2012.

Ja jusz od 18 lat sie wysciguje w ruznych autach. Moje ostatnie auto to bylo 1996 Pontiac Formula WS6 kturego z kolegom wybudowalismy w garazu. Mial 475 koni. Prawie ze wszystko bylo wymienione oprucz farby, to byla fajna skarbonka. :)

Teras gdzies szesc miesiency temu kupilem 2011 Subaru WRX Limited. Kupilem to auto jeszcze nie wiedzonc ze bede w Polsce za rok czasu, i tak mi troche zkomplikowalo plany. Na rzeczona nie wiedziala czy bedzie na studja w Polasce czy w stanach, no i tak wyszlo ze w Polsce. Biore swoje Subaru do Polski jako gluwne moje auto i tesz planuje chyba przeprowadzi albo jeszcze jedno Subaru WRX/STI albo Porsche Panamera na sprzedasz, a morzliwosc jest ze jeszcze dwa inne auta tesz sprowadze. Ale jeszcze z tym jest czasu i mam nadzieje ze mi pomorzecie z tym.

Mam na dzieje ze bede mial okazje na kilka wysciguw pojechac ze swoim WRX w Polsce. Bede musial znalesc gdzie na tym forum te informacje wszystkie som.

A teras na kilka zdjenc:

Obrazek
Obrazek

Pontiac Formula:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Za durzo koni...
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kilka video:
http://www.youtube.com/watch?v=WR29D0Vf ... rI_Qa9ucIS
http://www.youtube.com/watch?v=CRO6s3XZ ... gwxEezMX6v
http://www.youtube.com/watch?v=RicsIos3 ... sfuaTLfSaX

A tutaj to z Subaru bawie sie w sniegu:
http://www.youtube.com/watch?v=Gv3O4tur ... 5lYSOk3rO9
http://www.youtube.com/watch?v=ueMVOMg1 ... l9SXuhAUPN
http://www.youtube.com/watch?v=PWTcxalk ... eEk3aLiHbW

No i to tyle na razie tyle. Jak bede pisal z pracy, to sprubuje urzyc Google Translate bo Polskiej klawiatury nie moge zalorzyc w pracy.

Grzesiek

Tytuł:
PostNapisane: 1.02.2012, 15:51 

Wczoraj rozmawialem z jedym panem w Polsce ze w Polsce Porsche Panamera so bardzo drogie a bardzo popularne. Bym chcial wiedziec czy takie auto za 50,000-75,000 zloty po nizej ceny ktura jest w Polsce na takie auto bym mugl swoje sprzedac bez problemu?

Patrze sie na allegro.pl i otomoto.pl i widze ze jak kosztuje 400,000 zloty, ja bym mugl sprzedac za 325,000-350,000 zloty... tylko czy by bylo w Polsce za interesowanie w takie auto?

Dziekuje za odpowiedzi.

Grzesiek

Tytuł:
PostNapisane: 1.02.2012, 17:55 

Za dobra cene w Polsce sprzedasz kazde auto ;)

Tylko pamietaj o tych wszystkich oplatach, pewno na mienie przesiedlencze cos odpada ale nie wiem czy wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: 1.02.2012, 17:57 

kilazz napisał(a):
Za dobra cene w Polsce sprzedasz kazde auto ;)

Tylko pamietaj o tych wszystkich oplatach, pewno na mienie przesiedlencze cos odpada ale nie wiem czy wszystko.

Tak, wszystkie oplaty odpadajom. :) Innaczej by nie bylo warte dla mnie ani dla kupca na mienie przesiedlencze. Tylko placze $500 USD czy cos takiego przy odbiorze w Gdansku, ale to jusz som grosze. :)

Tytuł:
PostNapisane: 1.02.2012, 19:27 

Nr klubowicza: 039
Wszystko się zgadza ,pod warunkiem,że sprzedasz tą Panamerę obcokrajowcowi.
Od Polaka przy rejstracji zażądają poświadzcenia wszystkich opłat..tak mi się wydaje .
Mój kolega też amerykanin ,mógł sprzedać mi auto dopiero po 2 latach jego użytkowania w PL - tak to było kilka lat temu.( były też jakieś inne rygory po jego stronie)
W innym razie ,mógłbyś rozkręcić mega biznes ,sam kupie od Ciebie jakieś auto :)

Co do tych Video z Subaru - to chyba prologi??Nie widzę jakiś tam dramatycznych scen czy też kunsztu mistrza kierownicy.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 1.02.2012, 19:51 

Z tego co ja wiem, to auto tylko musze miec za rejstrowane 6 miesiency w stanach i 6 miesiency w Polsce pod swoim imieniem, a morze i nawet 12 miesiency... ale tego sie tesz zaczynam dowiedziec.

Tutaj jest kompania ktura wysyla auta caly czas do Polski, tylko tym sie zajmuje, to ja musze z nimi po rozmawiac jeszcze dokladnie.

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2012, 1:17 

6 miesiecy tam 12 miesięcy tutaj czyli razem 18miesięcy
a za półtora roku to bedą kosztowały ...... :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2012, 3:17 

David napisał(a):
6 miesiecy tam 12 miesięcy tutaj czyli razem 18miesięcy
a za półtora roku to bedą kosztowały ...... :) :)

To znaczy ze nie warto tyle czymac zanim bede mugl sprzedac, tak?

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2012, 15:41 

Nr klubowicza: 288
W Polsce można przerejestrować po roku ,a jeździć może kupujący na podstawie notarialnego upoważnienia od razu

-http://classic911.pl

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2012, 16:03 

chris napisał(a):
W Polsce można przerejestrować po roku ,a jeździć może kupujący na podstawie notarialnego upoważnienia od razu

To jest dla mnie warzne... to ten ktury by kupil to auto to morze nim jezdzic, tylko nie morzna przepisac papiery przez rok, tak?

Bo jak tak, to nawet nie jest zle wcale.

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2012, 19:21 

scrmnws6 napisał(a):
ten ktury by kupil to auto to morze nim jezdzic, tylko nie morzna przepisac papiery przez rok, tak?

ale ilu takich znajdziesz jestem ciekaw :)

Tytuł:
PostNapisane: 2.02.2012, 19:43 

David napisał(a):
scrmnws6 napisał(a):
ten ktury by kupil to auto to morze nim jezdzic, tylko nie morzna przepisac papiery przez rok, tak?

ale ilu takich znajdziesz jestem ciekaw :)

Dobre pytanie, ale mam na dzieje ze przy oszczendzeniu to by sie nie jednego znalazlo.

Rozmawiam z kilkoma ludzmi kturzi akurat tak wlasnie majom auto kturym jezdzom z prowadzonym ze stanuw. To jednak som tacy ludzie, tylko nie wszyscy.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]