witam.czy w razie problemu z pompą oleju lub słabym ciśnieniu przy wskażniku ciśnienia oleju zapala się jakaś kontrolka czy po prostu wskazówka spada do zera?
dzięki i wesołych świąt
to nie do mojego auta ma być poprostu czesto klienci maja z tym problem , a jestem pewien ze moge to kupic gdzies poza ASO tak jak np regulator paliwa bosch czy przepływka ten sam z tym samym nr a połowa ceny ...
To ja też się podepnę do tematu. Jaka jest procedura wymiany czujnika oleju w 996 Turbo ? Na wyświetlaczu pokazuje 3-4 kreski a defakto jest sporo mniej. Czy wymiana takiego czujnika to jest tak jak flaszka we dwóch ? czy grubszy temat ?
bukers80 Przy słabym ciśnieniu oleju zapala się czerwona kontrolka ale nie przy wskazówce oleju. Miałem ten problem przy 3,4 wskazówka oleju spadła do zera, ale jak dodawałem gazu to sie delikatnie podnosiła - to była juz agonia zapalała sie kontrolka czerwona od oleju, po tym objawie silnik oddał ducha i poprostu barszcz biały. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego 2012 r.
Dawid nie wiem jak z czujnikiem oleju Ale ja kupowałem np: przepływkę w inter cars, ściągli mi ja z Niemiec za przyzwoita cenę. Nowa kosztowała w serwisie 1800zł a ja kupiłem za 600zł z przesyłką. Na ebayu nawet znalazłem za 450zł Myślę że czujnik to kwota max 10 euro. Nie orjentowałem sie co do czujnika, ale też będę potrzebował do 996 Turbo. Wesołych Świąt