|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekD
|
Napisane: 3.06.2016, 6:37 |
|
|
Witam Czy ktoś z was oglądał albo ma jakieś dodatkowe informacje na temat tego auta? http://otomoto.pl/oferta/porsche-911-po ... 459130342eAuto dosyć długo już jest wystawiane... Chyba ktoś, gdzieś na forum pisał o tym aucie - ale nie wiele. Wydaje mi się ze dodana została tylko uwaga że w tym roczniku nie było 4S... ale mogę się mylić... Lampy przednie są ok? chodzi mi o pomarańczowe migacze, gdy obrysówki są białe? Z góry dziękuję za konstruktywne uwagi...
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 3.06.2016, 8:32 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
4S było tylko poliftowe, widać że człowiek nie ma pojęcia. Ciekawe skąd wziął moc 350 KM Pakiet GT3, taa. Wydaje mi się że już była o nim mowa, a może tylko ogłoszenie było omawiane? Chromowane felgi wskazują na USA, więc Carfax powinien powiedzieć wszystko.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 3.06.2016, 8:42 |
|
|
wit007 napisał(a): 4S było tylko poliftowe, widać że człowiek nie ma pojęcia. Ciekawe skąd wziął moc 350 KM Pakiet GT3, taa. Wydaje mi się że już była o nim mowa, a może tylko ogłoszenie było omawiane? Chromowane felgi wskazują na USA, więc Carfax powinien powiedzieć wszystko. Dzieki, za informację.. A znasz albo ktokolwiek dobry/godny polecenia miejsce gdzie mogę to auto sprawdzić? Do Katowic i Wrocławia jest kawał drogi... może jest jakis serwis (niekoniecznie ASO) w okolicach?
|
|
Góra |
|
kamilb
|
Napisane: 3.06.2016, 9:26 |
|
|
|
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 3.06.2016, 10:17 |
|
|
|
Góra |
|
Długi
|
Napisane: 3.06.2016, 11:39 |
|
|
oczywiście lampy główne powinny być Silver. i zapewne soczewki. zresztą tylne i boczne są takie jak być powinny.
|
|
Góra |
|
993
|
Napisane: 3.06.2016, 21:14 |
|
|
No bo to jest 100% bezwypadkowe Porsche od pierwszego wlasciciela , wyposazona na Maxa 4S pakiet GT3 moze jeszcze jest targa tylko ukryta a te konie sa z Turbo Kogos poniosla fantazja Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 5.06.2016, 8:34 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
GrzesiekD napisał(a): ..... A znasz albo ktokolwiek dobry/godny polecenia miejsce gdzie mogę to auto sprawdzić? Do Katowic i Wrocławia jest kawał drogi... może jest jakis serwis (niekoniecznie ASO) w okolicach? To skąd właściwie jesteś GrześkuD ? W rozmowie ze mną stwierdziłeś, że jesteś z Katowic (Śląska) i do W-wy to nie problem,a w opolskie tak daleko? Otrzymałeś zdjęcia i....makiem zasiał, nawet "dziękuję". Identyczne swego czasu zachowanie "markanowaka" Identycznie - trochę wcześniej- ktoś z Krakowa ? Ech..kupujący,czy to fotki tak porażają ?
Góra |
|
GrzesiekD
|
Napisane: 5.06.2016, 10:41 |
|
|
pdmobil napisał(a): To skąd właściwie jesteś GrześkuD ? W rozmowie ze mną stwierdziłeś, że jesteś z Katowic (Śląska) i do W-wy to nie problem,a w opolskie tak daleko? Otrzymałeś zdjęcia i....makiem zasiał, nawet "dziękuję". Identyczne swego czasu zachowanie "markanowaka" Identycznie - trochę wcześniej- ktoś z Krakowa ? Ech..kupujący,czy to fotki tak porażają ? Jestem z Będzina - czyli jakięś 15 km od Katowic. Nie jest problemem dojechać do Dobrodzienia ode mnie - ale problemem "może" być dojazd tym samochodem do serwisu we Wrocławiu lub Katowicach - Właściciel może nie chcieć jechać na sprawdzenie auta aż 100 km... o oto mi chodziło. Tak dziękuję, za zdjęcia. Zastanawiam się nad Twoim autem. Martwią mnie jednak 2 rzeczy. Pierwsza to przebieg auta (nie silnika, tylko auta - zastanawiam się czy za powiedzmy 2/3 lata nie będzie problemu z dalszą odsprzedażą, jednak to jest mniejszy problem. Większym problemem jest ) dla mnie cena). Ja niestety szukam auta za około 60-65k (wiem nie wiele, ale co ja mogę na to poradzić) i powiem szczerze nie chciałem Tobie truć d..py skoro wiem że różnica między Twoją ceną a moim maxem jest spora... No ale wiem, powinienem chociaż mailowo podziękować... zachowałem sie jak burak (w końcu z Będzińskiej wsi jestem). Tak że przepraszam i dziękuję za kontakt i zdjęcia. Co do auta z Dobrodzienia wiem jest droższe niż mój max - ale właściciel wystawia fakturę vat - dzięki czemu relatywnie to auto dla mnie byłoby tańsze (odliczyłbym 50% vatu) dlatego nim się zainteresowałem. PDMOBIL - tak nawiasem mówiąc, to większość Twoich zdjęć jest bardzo niskiej jakości i słabo widać szczegóły (pliki po 24kb) - bo kilak masz fajnych dużych wyraźnych ale większość to licha jakość.
|
|
Góra |
|
Kubuś72
|
Napisane: 5.06.2016, 15:35 |
|
|
GrzesiekD za 60 k bezwypadkowy i ze znośnym przebiegiem, na pewno znajdziesz w komisie u Pana Mirka, pierwsze kryterium to cena, drugie to cena, trzecie to cena, zobacz ile według wyceny powinien kosztować solidny 996, myślę że powinieneś odpuścić zakup, gdyż możesz mieć drugi problem po znalezieniu wymarzonej 996 - koszty doprowadzenia jej do życia, nie rozumiem dlaczego odrzucasz uczciwą ofertę auta z pewnym przebiegiem, wiem lepsze samopoczucie mamy jak kupujemy z przebiegiem 123 tys., skorygowanym z 220 tys. i pocieszamy się, że może nie było korekty o był tylko lekko malowany w miejscu wspawania ćwiartki, mimo wszystko powodzenia w poszukiwaniu.
Wysłane z LG G4
|
|
Góra |
|
adam911
|
Napisane: 5.06.2016, 15:41 |
|
|
to już tak jest że wolimy auto tańsze, a potem to co dołożymy nie doliczamy do ceny zakupu.
ja od dłuższego czasu kupuję auta powyżej tzw średniej rynkowej i to jest najlepsza/najtańsza opcja.
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 5.06.2016, 22:56 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
GrzesiekD napisał(a): PDMOBIL - tak nawiasem mówiąc, to większość Twoich zdjęć jest bardzo niskiej jakości i słabo widać szczegóły (pliki po 24kb) - bo kilak masz fajnych dużych wyraźnych ale większość to licha jakość. GrześkuD - dobrze, że się odezwałeś. Mój komentarz masz na mail. Co do fotek, to pytam, jak można oceniać auto po fotkach ? Jedynie poglądowo. Czy widać nierówne szpary, podarte, wytarte fotele, połamane gałki ? Nieoryginalności, inne lampy, zderzaki, uchwyty ? Nie. Cienie - w kolorze srebrny, metalic - jak ocenić na fotkach. Jakże wiele jest błyszczących aut, których wnętrza kryją pogięte podłużnice, świeży "baranek" na wewnętrznych spawach....Od dawna śmieszą mnie te komentarze, które pojawiają się na Forum na podstawie zdjęć ! Swoją drogą podziwiam tych, którzy po fotkach wiedzą gdzie i jak był "bity" i która szparka jest za duża
Góra |
|
Damos
|
Napisane: 6.06.2016, 11:42 |
|
Nr klubowicza: 376
|
Witaj GrześkuD - jako kilkuletni użytkownik modelu 996 zdecydowanie odradzam zakup tego samochodu jeśli dysponujesz tylko deklarowanym budżetem ok. 65k. Z doświadczenia wiem, że budżet na dobre 996 to minimum 100k - na początek ... Utrzymanie roczne, jeśli chcesz aby auto naprawdę fajnie wyglądało i dobrze jeździło to ok. 5-10k. Trzeba mieć świadomość, że te samochody mają po ok. 15 lat, przelatane ok. 200k kilometrów i w każdej chwili może się w nich zepsuć dosłownie wszystko. I tego auta nie naprawi za parę złotych przysłowiowy "p. Mietek" co ma warsztat za rogiem. Tu koszty idą w grube tysiące. Musisz mieć w swojej okolicy sprawdzony warsztat specjalizujący się w naprawie Porsche i zawsze luźne kilka tysięcy na różne "niespodzianki". Dlatego też zalecam chłodną głowę i dozbieranie do sprawdzonego, najlepiej, znanego w klubie egzemplarza. Życzę powodzenia poszukiwaniach i udanego zakupu, żeby po czasie Twoja pasja nie zamieniła się w drenujący kieszenie koszmar.
Pozdrawiam - Damian.
|
Góra |
|
BT
|
Napisane: 6.06.2016, 16:46 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 258
|
Kupujacy boja sie duzego przebiegu, bo jak auto ma 250k na liczniku, to ma przynajmniej wlasnie tyle przebiegu. A jak ma 90k albo 120k, to jest jakas teoretyczna szansa, ze nie ma 250k... Koslawy rynek psuje sprzedajacych i kupujacych. Dyskusji o duzych przebiegach porszakow bylo sporo.
Ja wole uczciwe 250k, niz niepewne 120k.
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|