Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13.09.2015, 11:49 

Witam,

Od dwóch miesięcy poszukuje cabrio 4S 997.2 2009-2010 jednak jak widzę ich podaż jest mocno ograniczona i jedyny nie biały obecnie wystawiony na otomoto jest z 2009 i kosztuje 269k PLN :(

W związku z tym misiałem odpuścić 4S i po poszerzeniu zakresu poszukiwań trafiłem na poniższe auta.

Czy ktoś z Forumowiczów zna lub jeździł może którymś z nich? Jeśli tak proszę o opinie lub coś o ich historii.

http://autoauto.pl/pl/19406/Porsche_911 ... erPage=max

http://allegro.pl/show_item.php?item=56 ... 71a6f96bb7

Z Turbo byłem na przeglądzie przedzakupowym w PCW i poza mniejszymi sprawami jak liczne odpryski lakieru czy zużycie wszystkich opon wyszła mu do wymiany cała ceramika (tarcze oraz klocki - przód + tył) oraz jakieś drobne krople oleju z Tiptronica. W PCW powiedziano mi, że Porsche tego nie naprawia (tylko rekomenduje wymianę całej skrzyni), ale potrzebna uszczelka jest ponoć dostępna jako część zapasowa w serwisach mercedesa i wtedy taka naprawa to 2-3k PLN.

Carrera była 2 lata temu sprowadzona z Kanady (licznik ma w km nie milach) po stłuczce w prawy tylny błotnik tuż za drzwiami - ze zdjęć sprzed naprawy widać, że drzwi ani tylne koło nie były ruszone, ale wystrzeliły pałąki za siedzeniami i dlatego wymieniana była też tylna szyba.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie, a gdyby ktoś z Forumowiczów miał do sprzedania lub polecenia jakiś inny egzemplarz cabrio proszę o info.

Pozdrawiam,
Piotr

PS. Wit007 - jeszcze raz wielkie dzięki za dotychczasową pomoc!

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]