|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Boxster_1998
|
Napisane: 3.05.2016, 19:40 |
|
|
Witam wszystkich =) Jak wspomniałem w powitalni niestety nie mogę się jeszcze cieszyć moim Boxsterem, a że pogoda coraz bardziej sprzyja, chciałbym już nim wyjechać. Mam Boxstera w którym skończył się silnik, a mianowicie kręci i nie odpala. Po tym jak kręci obstawiam awarie rozrządu, ponieważ jest to bardzo luźne kręcenie silnika (bez oporu). Mam do kupienia powypadkowego Boxstera 2.7 2000 r. z oryginalnym przebiegiem 59 tys km. Bardzo kusząca propozycja, tylko że mój egzemplarz jest w skrzyni manualnej a tamten w automacie i nie ukrywam, że chciałbym przełożyć sam silnik żeby dalej mieć manuala. Czy zepnę tamten silnik z moją skrzynią? Czy będę musiał coś przerabiać? Co myślicie o tym pomyśle? Ewentualnie macie pomysł co zrobić z resztą autka? Może coś potrzebujecie?
|
|
Góra |
|
PAVO
|
Napisane: 13.05.2016, 12:42 |
|
|
Między silnikami do aut ze skrzynią manualną, a automatyczną różnic nie było.
Problemem tutaj będzie różnica w sterowniku Motronic między silnikami 2.5, a 2.7. Zamiana oznacza wymianę większości elektroniki w aucie.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|