Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.01.2020, 18:33 

Witam koledzy po 4 latach akumulator odmawia posluszenstwa i będę wymieniał moje pytanie czy muszę podpiąć prostownik do potrzymania prądu czy spokojnie mogę wymieć bez mam cayenne diesel 2016 r dziękuje wszystkim za info

PostNapisane: 8.01.2020, 20:26 

Greg38 napisał(a):
Witam koledzy po 4 latach akumulator odmawia posluszenstwa i będę wymieniał moje pytanie czy muszę podpiąć prostownik do potrzymania prądu czy spokojnie mogę wymieć bez mam cayenne diesel 2016 r dziękuje wszystkim za info

można bezpiecznie wymienić bez prostownika , ale rejestracja wymiany jest konieczna za pomocą oprogramowania diagnostycznego jeśli chodzi o taką pojemność i rodzaj baterii. Jesli rodzaj baterii inny i inna pojemność, to trzeba przekodowac , wtedy dopiero potem zrobic rejestracje wymiany .
Wielu tutaj ostatnio napisało, że tego nie robią. Tylko ja mam inne zdanie.
Wczoraj przyjeżdżał BMW e60 z 2005 roku, w którym nikt nigdy nie wykonywał funkcji serwisowej wymiany baterii. Było to widoczne podczas diagnozy, ponieważ w historii wymiany baterii żadnego wpisu nie było. Obecny właściciel powiedział, że poprzednij właściciel zmieniał baterię każdego roku. I nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ samochód myśli, że nadal znajduje się w nim oryginalna bateria która ma już 15 lat i ładuje ją na maksa non-stop 14.7-14.9 V.Za rok taka bateria do śmieci . :arrow: Przekodowałem mu pojemność nowej baterii z 90Ah do aktualnych 110Ah, zapisałem to do wyposażenia samochodu, dokonałem rejestracji wymiany i odpuściłem to autko z Bogiem :lol:

PostNapisane: 8.01.2020, 21:16 

dobrze gada, wódki mu dać! 👍

PostNapisane: 8.01.2020, 21:22 

Nr klubowicza: 368
A jesteś pewien, że akumulator jest do wymiany? 2016 rok to powinien być dobry.
Ja miałem też problem w cayennie dieslu z zapalaniem zimą i po dłuższym postoju. Wymieniłem akumulator przekodowałem w serwisie i było to samo. :( Okazało się ,że winien był przewód masowy silnika (ok200zł w serwisie) A akumulator oryginalny śmiga 10 rok w widlaku :D

993 cabrio
968 cabrio
911 sc (weissach edition)
991 Carrera 4S
Cayenne (ostatnie V8 diesla)
Były:
Cayenne IID, Carrera 4 997 lift. ,Cayenne S x 2, Carrera S 997, Carrera 4 996

PostNapisane: 8.01.2020, 21:34 

Byłem w serwisie i z diagnostyki wyszło ze któraś cela daje w kośc i gość z serwisu mówił ze bateria do wymiany po nocy zapala ale ciężko później bez problemu jak go alternator doładuje

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]