Autor |
Wiadomość |
Jacek 911
|
Napisane: 7.02.2015, 9:48 |
|
|
Witam,
Czym można odświeżyć tapicerkę w samochodzie, deska rozdzielcza, boczki.....itp
Nie chcę używać środków typu "nabłyszczacze" może ktoś zna jakiś sprawdzony preparat...
Pozdrawiam,
|
|
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 7.02.2015, 10:05 |
|
|
|
Góra |
|
noname_conek
|
Napisane: 7.02.2015, 12:01 |
|
|
Zdecydowanie polecam zestaw Gliptone http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... 2-spt-0113 kwestia doboru koloru i rodzaju skóry
używałem colourlocka, zymolla, swissa, sonaxa profilne, meguairsa i gliptone moim zdaniem najlepiej daje radę (chyba, że nie lubisz zapachu skóry to zymoll lub colourlack)
na forum 924.pl możesz odnaleźć mój topic z autem ew temat odnośnie kosmetyków jakich używać, mam tam sporo zdjęć i opisów/ pozdr
|
|
Góra |
|
Marcin B.
|
Napisane: 7.02.2015, 12:01 |
|
|
PW
|
|
Góra |
|
Marcin B.
|
Napisane: 7.02.2015, 12:35 |
|
|
Gliptone ma typowy zapach skóry - mi się bardzo podoba, ale z doświadczenia wiem, że klienci albo go bardzo lubią, albo bardzo nie lubią. Ma jedną wadę względem konkurencji - jest ciężki w aplikacji(szczególnie cleaner).
Między Swissvax a Colourlock, wybrałbym zdecydowanie to drugie, bo Colourlock to marka niemieckiego Lederzentrum, a Swissvax kupuje z Lederzentrum i rozlewa Jedyna różnica to ... gigantyczna różnica w cenie, płyny są 100% te same.
Zymol jest też napewno szczytem jakościowym. Z zalet - odżywka ma bardzo fajny i dyskretny, naturalny zapach "glicerynowy". Poza tym dobra cena, cleaner + odżywka w opakowananiach ok 300ml to ok 100zł, czyli mniej niż colourlock! Za to w CL mamy dodatkowo szczoteczkę(uważnie z użyciem!) i szmatkę.
noname_conek napisał(a): Zdecydowanie polecam zestaw Gliptone http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... 2-spt-0113 kwestia doboru koloru i rodzaju skóry używałem colourlocka, zymolla, swissa, sonaxa profilne, meguairsa i gliptone moim zdaniem najlepiej daje radę (chyba, że nie lubisz zapachu skóry to zymoll lub colourlack) na forum 924.pl możesz odnaleźć mój topic z autem ew temat odnośnie kosmetyków jakich używać, mam tam sporo zdjęć i opisów/ pozdr
|
|
Góra |
|
kuchar
|
Napisane: 7.02.2015, 15:18 |
|
|
Marcin CarSPA napisał(a): Gliptone ma typowy zapach skóry - mi się bardzo podoba, ale z doświadczenia wiem, że klienci albo go bardzo lubią, albo bardzo nie lubią. Ma jedną wadę względem konkurencji - jest ciężki w aplikacji(szczególnie cleaner). Między Swissvax a Colourlock, wybrałbym zdecydowanie to drugie, bo Colourlock to marka niemieckiego Lederzentrum, a Swissvax kupuje z Lederzentrum i rozlewa Jedyna różnica to ... gigantyczna różnica w cenie, płyny są 100% te same. Zymol jest też napewno szczytem jakościowym. Z zalet - odżywka ma bardzo fajny i dyskretny, naturalny zapach "glicerynowy". Poza tym dobra cena, cleaner + odżywka w opakowananiach ok 300ml to ok 100zł, czyli mniej niż colourlock! Za to w CL mamy dodatkowo szczoteczkę(uważnie z użyciem!) i szmatkę. noname_conek napisał(a): Zdecydowanie polecam zestaw Gliptone http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... 2-spt-0113 kwestia doboru koloru i rodzaju skóry używałem colourlocka, zymolla, swissa, sonaxa profilne, meguairsa i gliptone moim zdaniem najlepiej daje radę (chyba, że nie lubisz zapachu skóry to zymoll lub colourlack) na forum 924.pl możesz odnaleźć mój topic z autem ew temat odnośnie kosmetyków jakich używać, mam tam sporo zdjęć i opisów/ pozdr
Ciekawy temat!
Pieknie dziękuje za cenne informacje! Aż naszła mnie chęć na "posprzątanie" foteli ...
Gdzie można kupić Gliptone? Który, chyba uznałeś za wybór najwłaściwszy.
|
|
Góra |
|
tikicaca
|
Napisane: 8.02.2015, 14:22 |
|
|
Gliptone zestaw do czyszczenia i impregnacji( dwie butelki ) zamawialem na ebay bezpośrednio z Wielkiej Brytanii, ok 70zl z przesyłka.
|
|
Góra |
|
polowiak
|
Napisane: 9.02.2015, 11:20 |
|
|
|
Góra |
|
Yurek
|
Napisane: 9.02.2015, 11:55 |
|
|
W zwiazku z tematem mam pytanie jak przywrocic kolor skory,mialem zaplamione czyms siedzenie i troche przedobrzylem w czyszczeniu i odbarwilem kolor.Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
polowiak
|
Napisane: 9.02.2015, 12:11 |
|
|
Według mnie jak już przedobrzyłeś to jedynie coś koloryzującego w danej tonacji poprawi obraz skóry ...wydaje mi się że samemu jak nie masz wprawy to możesz jeszcze bardziej uwydatnić niedoskonałości. Najlepiej będzie zrobić renowacje w jakimś sprawdzonym zakładzie. A jeżeli czujesz się na siłach to jest alternatywa z portalu aukcyjnego: http://allegro.pl/klinikaskory-pl-renow ... 62392.html
|
|
Góra |
|
911Bart
|
Napisane: 9.02.2015, 15:53 |
|
|
Osobiście też polecam Gliptone, jeżeli tapicerka nie wymaga korekt kolorystycznych. Do zwykłej pielęgnacji jest SUPER.
|
|
Góra |
|
Marcin B.
|
Napisane: 9.02.2015, 21:47 |
|
|
Zdecydowanie polecam miejscową renowację skóry. Żadne barwiące "siuwaxy" nie dadzą oczekiwanego efektu, a tym bardziej trwałości. Jak chcesz konkretnej porady, napisz proszę PW - temat jest szeroki, potrzebny jest telefoniczny "wywiad". Służę pomocą, setki renowacji tapicerek za mną!
Yurek napisał(a): W zwiazku z tematem mam pytanie jak przywrocic kolor skory,mialem zaplamione czyms siedzenie i troche przedobrzylem w czyszczeniu i odbarwilem kolor.Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
Marcin B.
|
Napisane: 9.02.2015, 21:51 |
|
|
Słabe rozwiązanie! 74 kolory do wyboru to zdecydowanie za mało...chyba że tuszujemy max 0,5cm2 w mało widocznym miejscu - bo kiepsko to będzie wyglądało. W procesie renowacji 80% sukcesu/jakości to profesjonalny dobór koloru - tego nie kupisz na allegro...
polowiak napisał(a): Według mnie jak już przedobrzyłeś to jedynie coś koloryzującego w danej tonacji poprawi obraz skóry ...wydaje mi się że samemu jak nie masz wprawy to możesz jeszcze bardziej uwydatnić niedoskonałości. Najlepiej będzie zrobić renowacje w jakimś sprawdzonym zakładzie. A jeżeli czujesz się na siłach to jest alternatywa z portalu aukcyjnego: http://allegro.pl/klinikaskory-pl-renow ... 62392.html
|
|
Góra |
|
polowiak
|
Napisane: 9.02.2015, 22:25 |
|
|
Marcin CarSPA -masz dużo racji ale jeżeli robiłeś kilka renowacji to napewno doskonale wiesz że najpierw robi sie próbę w mało widocznym miejscu i dopiero wtedy jak gra Ci wszystko w 100 % to robisz to na większej powierzchi... zreszą wszędzie jak wół o tym piszą.
Dlaczego z góry odrzucasz temat z kliniki skóry. Ziomek robił właśnie taką renowacje przy fotelach RECARO w S6 i w 100% dopasował kolor. Skórka świeżo po zabiegu wyglądała jak nowa. Wiec nie mów, że to nie jest alternatywa bo jak kogoś nie stać na renomowane SPA/lub ktoś lubi się sam pobawić, to dlaczego nie?
|
|
Góra |
|
Marcin B.
|
Napisane: 9.02.2015, 22:55 |
|
|
Zrobiliśmy setki renowacji i tak jak mówiłem - kluczem jest dobór koloru. Nie kwestionuje jakości samych komponentów zestawu, ale mogę ci dać chyba najbardziej obrazowe porównanie - można pójść do sklepu lakierniczego, wybrać jeden z 75 standardowych kolorów lakieru(są takie?) i zrobić renowację np. błotnika w swoim Porsche Wiesz... zależy od podejścia, najbardziej renomowane SPA policzy cię nie więcej niż 450zł za element - kwestia czy warto dołożyć te 250 dla swojego Prosiaka i mieć to zrobione tak jak marka na to zasługuje...
Rzeczony Ziomek być może robił renowację całych foteli/całego wnętrza - podobnie jak to widać na aukcji allegro - to jedyny sposób żeby kolory nie różniły się na pierwszy rzut oka - jednak, daję sobie rękę uciąć że jeden z tych 75 kolorów nie odzwierciedlił oryginało w S6
polowiak napisał(a): Marcin CarSPA -masz dużo racji ale jeżeli robiłeś kilka renowacji to napewno doskonale wiesz że najpierw robi sie próbę w mało widocznym miejscu i dopiero wtedy jak gra Ci wszystko w 100 % to robisz to na większej powierzchi... zreszą wszędzie jak wół o tym piszą. Dlaczego z góry odrzucasz temat z kliniki skóry. Ziomek robił właśnie taką renowacje przy fotelach RECARO w S6 i w 100% dopasował kolor. Skórka świeżo po zabiegu wyglądała jak nowa. Wiec nie mów, że to nie jest alternatywa bo jak kogoś nie stać na renomowane SPA/lub ktoś lubi się sam pobawić, to dlaczego nie?
|
|
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 10.02.2015, 14:27 |
|
|
Widać, że forum staje się swoistym " banerem reklamowym" co niektórych forumowiczów.
|
|
Góra |
|
arczimi
|
Napisane: 10.02.2015, 16:34 |
|
|
nie idź tą drogą
Po co ten komentarz. Ludzie mają mózg.
Każdy wybierze co mu podpasuje.
|
|
Góra |
|
Marcin B.
|
Napisane: 10.02.2015, 16:53 |
|
|
Kolega ma chyba zły dzień Staram się członkom forum/klubu jedynie pomagać w tym, na czym się znam.
kemot266 napisał(a): Widać, że forum staje się swoistym " banerem reklamowym" co niektórych forumowiczów.
|
|
Góra |
|
alphecca
|
Napisane: 11.02.2015, 8:44 |
|
|
Porady jak najbardziej wskazane Marcin CarSPA. Dzieki.
|
|
Góra |
|
|