Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5.12.2011, 16:54 

Witam,
Ze względu na "przejściowe pogorszenie pogody" w naszym kraju (do wiosny:) mój porszaczek odpoczywa sobie w ciepłym garażu:) Niestety ów garaż jest publicznie dostępny i nie mam w nim możliwości stałego podłączenia do gniazdka w celu ładowania akumulatora. Staram się jeździć raz na jakiś czas i mogę doładowywać jednorazowo prostownikiem. Tym niemniej, w celu oszczędzania energii chciałbym dezaktywować alarm, który na postoju dość znacznie obciąża akumulator. Stąd moje pytanie - czy możecie mi podpowiedzieć jak to zrobić, względnie czy to w ogóle jest możliwe bez ingerencji serwisu? Po drugie, czy da się utrzymać stan baterii bez doładowywania, tj. tylko jeżdżąc raz na jakiś czas (garaż mam ogrzewany a akumulator jest nowy).
Pozdrawiam

PostNapisane: 5.12.2011, 17:54 

pabloo napisał(a):
Po drugie, czy da się utrzymać stan baterii bez doładowywania, tj. tylko jeżdżąc raz na jakiś czas (garaż mam ogrzewany a akumulator jest nowy).
Pozdrawiam

Ja nic nie robię w zimie, tylko krótkie przejażdzki raz na tydzień i nie miałem problemu przez obie zimy w obu Carrerach. A aku nie były nowe.
Jedno co zauwazyłem to po długim czasie nie daje się otworzyc pilotem, ale kluczykiem tak i potem już działa wszystko oki.

Tytuł:
PostNapisane: 5.12.2011, 20:27 

Nr klubowicza: 170
Odepnij kleme i po problemie, tylko pamietaj, zeby nie zamykac bagaznika, do tego pokrowiec na auto i juz ;)

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]