witam ,zbliża mi sie drugi przegląd w moim macanie s diesel na 60 tys km , moje pytanie jest takie: kto już miał przegląd na 60 tys km i ile płącił (ponieważ dopytywałem sie w trzech salonach porsche i ceny są bardzo zróżnicowane) .
A jeszcze jedno pytanie czy to normalne w macanie dieaslu , ze po przejechaniu 20 tys km poziom oleju w silniku na bagnecie w komputerze wskazuje polowe - czyli jakby brał olej ( nigdy sie z czymś takim Nie spotkałem w tak nowym aucie) może tutaj mi pomożecie z pytaniem. Pozdrawiam
Każdy silnik bierze olej... jakby go nie brał to by oznaczało problem. Kwestia jak dużo go "pobiera". 100 ml/1000 km w silniku atmosferycznym to całkowicie normalne.
Co innego silniki z turbiną. One mają prawo wziąć więcej oleju. Zwłaszcza przy mocnym używaniu mocy. Nawet 300 ml/1000 km to nic strasznego.
Ok czyli jestem spokojny juz- mimo ,ze w audi czy w BMW nie spotkałem sie z taka przypadłością (w silniku diesla )- myślałem moze, ze mam coś nie tak z silnikiem . Dzięki i pzdrawiam