Witam
Jezeli zakladamy ht na zime to dobrze jest raz na 2 miesiace go zdjac i rozlozyc soft topa (aby go przewietrzyc, wyprostowac i dac szanse na prace mechanizmow).
Niektorzy preferuja podlozenie np recznika miedzy zlozona plastikowa"szybke" inni calkowite zdemontowanie softa i przechowywanie na stojaku jak w przypadku ht. Taka operacja jest mozliwa jezeli ht fabrycznie nie montuje sie na mechanizmie st. Jezeli tak-mozna dorobic mocowania na wzor tych z st.
Pamietajmy ze wiekszosc aut typu cabrio bylo pozbawione fabrycznie ht i mimo to dachy uzywane nawet w zimie prezenyuja sie wysmienicie... Tu wszystko zalezy od dbalosci wlasciciela(odpowiednie traktowanie, konserwacja)
Jezeli macie jakies pytania w tematyce cabrio pytajcie smialo, zapraszam jednoczesnie na
www.cabrio-club.pl gdzie jestem moderatorem i gwarantuje iz odpowiedzi na Wasze 99,9%pytan jest tam zawarte.
Pozdrawiam przepraszajac jednczesnie za moje male faux pas-nie przedstawilem sie chcac szybko pomoc, czytam Wasze forum poniewaz powoli szukam swojego egzemplarza...
Stefano,Wro
ps
pomocny link
http://www.cabrio-club.pl/topics51/z-ja ... vt2940.htm