Cytuj:
joko napisał:
Dzwoniłem właśnie do jednej firmy która sprzedaje dystanse H&R i zostałem poinformowany, że DRA lub DRM to dla dystansów od 30mm, a poniżej to tylko przelotki Question
pozdrów Pana
Na proste pytanie o to czy mają w ofercie H&R w systemie DRA lub DRM i rozmiarze 10 i 17, dostałem prostą odpowiedź , że nie bo poniżej 30mm
są podobno tylko przelotki - w dalszą dyskusję się nie wdawałem .
Dodatkowo gość zapytał mnie czy chodzi mi o rozmiar na oś na koło, więc podałem , że na koło, bo chyba o tym rozmawiamy.
Trochę to faktycznie dziwne bo jeżeli 30mm na koło to 60mm na oś, a to już spory kawałek dystansu
Nie wiem czy gość był mało kumaty, czy źle poinformowany ale taką odpowiedź dostałem i dalej nie wnikam, nie ma to nie ma poszukam w innym miejscu
Co do tych obaw o wytrzymałość przy mniejszych grubościach to chyba David ma rację. Śruby pracują na ścinanie a nie na wyrwanie, więc to czy będą wkręcone 10 czy 15 zwojów nie ma specjalnie znaczenia, a dodatkowo w układzie piasta-dystans-felga , tworzących po skręceniu jedną całość rozkład sił jest zupełnie inny .
Pomijając wszystkie nasze dywagacje na ten temat to chyba producent to liczy zanim wypuści do klienta.