Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dzien Dobry
PostNapisane: 11.08.2010, 21:11 

Dzien dobry forumowiczom,

Nazywam sie Michal, urodzilem sie w Bielsku lecz od dluzszego czasu mieszkam za granica (w kilku krajach na raz), przeprowadzam sie powoli do Polski (na zasadzie spedzania co raz dluzszego czasu w kraju, az do znalezienia miejsca zamieszkania w Warszawie w przyszlym roku). Jestem przedsiebiorca, obecnie tez koncze mojego drugiego magistra i bede mial do Was kilka pytan (cos w rodzaju "sondazu") ale o tym w odpowiedniej sekcji za niedlugo. :wink:
Co do four wheels to mialem juz pewna ilosc samochodow, anglikow (XJS, XJ40...), niemcow (ML, E38 740 M62 iii ...Garbusa 1302) ale Porsche jeszcze nie. Teraz jezdze subaru outback i tez dojdzie od pazdziernika jakas slozbowka w dieslu (wiem malo zabawne). Outback moze ustapic tez Jaguarowi Mondeo (xtype). :D Dziewczyna jezdzi Cayenne'm.

Jestem tez "spolecznosciowcem" samochodowym, i lubie sledzic spolecznosci, mozecie mnie znalezc na autogalerii czy tez na exoticcars, jestem tez moderatorem na ferrarichat. Jestem jedna z tych osob ktorej druga polowa wypomina czytanie for :wink:

Na forum myslalem zapisac sie juz od poczatku roku, nie mialem okazji, bardzo fajnie tutaj macie :)

pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 11.08.2010, 21:37 

witaj i powodzenia w znalezieniu czegos stalego w kraju do zamieszkania, no i oczywiscie czegos ruchomego zaczynającego się od 9xx ;-)
a jakbys zahaczyl w weekedn 27-29 sierpnia o Poznan, to zapraszamy na nasz najwiekszy zlot, to bedziesz mial okazje zobaczyc niektorych z nas na "zywo".

Tytuł:
PostNapisane: 12.08.2010, 2:30 

Temat 9xx byl rozpatrywany dwa razy, najpierw w 2007, jako 993 targa, ale zadecydowalem doinwestowac w nauke, i chyba nie na marne, a po raz drugi poczatkiem roku jako "4wd, 400hp+, co lata" jako 996 turbo. Lubie to auto, znajomy ma turbala co ma ponad 300tys przebiegu (silnik wymieniony przy 250k) i sie stasznie z niego cieszy. Temat jest wciaz aktualny tylko moje projekty wsiaknely duzo kasy przeznaczonej na inne rzeczy.
Nie moge sie przekonac do wodnych 996 i 997 bo caly czas czytam o tym RMSie, i jakos nie pociaga mnie to. :D.

Chcialbym tez ewentualnie zaczac pisac o "opinion groups" i "online car communities" jakiegos bloga czy cos, ale nie mam na to czasu...

dzieki za zaproszenie, ale niestety bede w Londynie, w przyszlym roku na pewno bedzie mi latwiej.

Tytuł:
PostNapisane: 12.08.2010, 11:30 

Nr klubowicza: 039
RMS miałby to być problem dla fanatyka sportowych samochodów?
Ten problem w zawansownej formie sprowadza się do kropli oleju w garażu.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 12.08.2010, 15:13 

W zawansowanej formie sie wymienia silniki :D

Nieee, nie straszy po historiach z elektryka w Jaguarze juz sie ma wprawe. Ale jednak podchodze ostroznie do 996/997 vs. to co czytam na zagranicznych forach.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]