Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31.12.2021, 12:19 

Witam wszystkich, prośba o poradę i pomoc, gdzie szukać rozwiązania, co sprawdzić.
Pacjent Cayenne diesel 4.2 2013r.
Zacznę od początku, wymieniane tuleje metalowo gumowe mostu tylnego, po tym zabiegu, dziwne odgłosy jak by cos przeskakiwało , okazało się ze most źle włożony i lekko wystawał, założone nowe zabezpieczenia mostu przód i tył.
Obecnie o wiele lepiej, lecz dalej czasami słychać przy wolnym ruszaniu odgłos coś ala” bubu, bubu”.
Czasami ruszając powoli jadać na wprost, ale bardzo rzadko, częściej chyba przy skręcaniu w lewo, lub przy jezdzie w luku w lewo. Zdaje mi się tez ze objawy bardziej występują jak stoję długo w korku, niż jadać płynniej.
Przy gwałtownym dodawaniu gazu nie ma problemu, nic nie szarpie, ładnie przyspiesza, biegi zmienia super, tylko ten dziwny odgłos.
Ostatnia wyjazd ponad 400km cisza, powrót jazda po mieście i znowu odgłos sie pojawił przy powolnym ruszaniu 25-35km/h.

PostNapisane: 31.12.2021, 17:28 

Dziś przejażdżka po mieście ok 16km, po postoju auta po ok 10km , ruszam i znowu pojawił się dziwny odgłos, jak by się coś przedstawiało, póżniej już spokój. Miał ktoś takie objawy?

PostNapisane: 31.12.2021, 18:33 

lukp napisał(a):
, gdzie szukać rozwiązania, co sprawdzić.

Rozwiazania szukac w wiarygodnym warsztacie znajacym sie tych autach. Mozesz tu nabic wiele stron gdybania w pełnym gremium ze u mnie bylo tak a u innych tak, ale na samym koncu nie oczekujesz chyba ze ktos ci odglosy na forum zdiagnozuje. Sorry taka prawda.

PostNapisane: 3.11.2022, 12:27 

Panowie dalej szukam rozwiązania , wszystko co było do wymiany jakieś gumy itp zrobione, żadnych luzów, sprawdzane w 2-3 warsztatach i zero pomysłów.

Zauważyłem ze odgłos jest wg mnie tylko gdy auto postoi całą noc i ruszam z rana, przy skręcie w lewa stronę, juz trudno mi określić, czy jest to pod podłokietnikiem , czy cos bardziej w tylnym lewym kole. Po przejechaniu kilku kilometrów, gdy auto się rozgrzeje, problem znika.

Jakieś pomysły, bo juz nie wiem gdzie szukać.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]