Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25.02.2010, 22:31 

Obrazek
Portal ExoticCars.pl po raz czwarty zaprasza na cykliczne spotkanie z serii ExoticCars Track Day. Tym razem odbędzie się ono 15 maja na Torze Kielce w Miedzianej Górze. Podobnie jak na poprzednim evencie, przewidujemy bardzo atrakcyjne nagrody oraz wspaniałe grono zapaleńców prawdziwej motoryzacji.
Impreza ma charakter zamknięty i nikt poza osobami z listy startowej (lub wcześniej zgłoszonych i odnotowanych "kibiców") nie będzie miał prawa wejść na teren toru.
Koszt udziału w imprezie to 350zł. W kwocie tej wliczone jest wyżywienie.
Limit uczestników wynosi 50 załóg.
Aktualne informacja będą umieszczane na bieżąco na stronach: http://trackday.exoticcars.pl ; www.forum.exoticcars.pl ; www.trackdayevents.pl

Ostatnio bywało kilka aut z Porsche Clubu, mam nadzieję, że zawitacie ponownie :D http://trackday.exoticcars.pl/ po lewej stronie klikając na kolejno III/II/I EC Track Day zobaczycie relacje, filmiki oraz zdjęcia ze spotkań. Polecam! ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26.02.2010, 0:27 

Niestety wg mnie:
1) cena raczej niezbyt atrakcyjna jak na 1-no dniową imprezę (to jest moje zdanie - dla niektorych cena byc moze bez znaczenia)
2) termin koliduje z ClassicAuto a to juz powazne przeciw (CA organizuje cykl pucharowych imprez i jeżdżący tam regularnie nie odpuszczą jednej z eliminacji)

Tytuł:
PostNapisane: 26.02.2010, 0:44 

michal928 napisał(a):
Niestety wg mnie:
1) cena raczej niezbyt atrakcyjna jak na 1-no dniową imprezę (to jest moje zdanie - dla niektorych cena byc moze bez znaczenia)
2) termin koliduje z ClassicAuto a to juz powazne przeciw (CA organizuje cykl pucharowych imprez i jeżdżący tam regularnie nie odpuszczą jednej z eliminacji)

250/300 zł to także udział w jednej edycji imprez z cyklu Classicauto Cup. Niestety Tor Kielce trzeba zaklepywać na kilka ładnych miesięcy wcześniej, również byłem zawiedziony informacją od Wojtka Jureckiego z Classicauto, że terminy nam się pokryją :( Tym bardziej, że do Ułęża mam zdecydowanie bliżej niż do Kielc i sam z chęcią bym się pojawił :)

W każdym bądź razie w obydwu przypadkach to siła wyższa - nie tłumaczę się tylko stwierdzam fakt ;) CA ma już wyrobiony rynek (4 rok pucharu), my niestety walczymy z "rynkowymi" cenami :D Nikt tu zarabiać nie chce, po prostu dzielimy pasję i wspólnie się bawimy :D Jakby nie było - informacja przekazana, mam nadzieję, że ktoś się jednak z szanownego grona Porsche pojawi ;)

pozdrawiam, Łukasz

Tytuł:
PostNapisane: 26.02.2010, 1:16 

Minus tej imprezy, to to, ze tak naprawdę jest tam niewiele ...egzotyków :D Subaru Impreza, Misiek Evo, Mazda 6 MPS, Nissan 350Z/370Z czy nawet Audi S i RS to nie są egzotyki!!! Niedługo zaprosicie tam Dacie Logan i Kiłe Soul ze spojlerem i alu-felgami ???!!

Tytuł:
PostNapisane: 26.02.2010, 10:15 

Mówimy o polskich realiach ;) W dodatku nazwa nazwą - wszędzie jest nagięta, wszak Rage-Race, to też nie tylko szaleństwo ;)

Btw, widać że nigdy nie byłeś na naszej imprezie :D Obok wspomnianych STI, Miśków, 350Z etc. regularnie pojawiają się Lotusy, Vipery, Dodge Chargery/Challengery, różne modele Ferrari, Porsche różnej maści :twisted: etc. Poza tym polecam zapoznanie się z informacjami dotyczącymi imprezy, gdzie ewidentnie jest napisane, że to spotkanie zrzeszające sympatyków i właścicieli prawdziwych samochodów - z duszą! Niekoniecznie za min. 600 tys. zł ;) A takiego "cieniactwa" pokroju Mazdy RX-8, Abartha 500, Audi RS6 czy BMW M5 człowiek bez żyłki fascynata nie kupuje - uwierz ;)

Głównie chodzi o fun - limit 50 aut pozwala się najeździć. Poza tym... za 150 zł wpisowego nie da się zrobić git imprezy. Wpisowe jest podyktowane różnymi względami, nie czysto zarobkowymi, bo na takich rzeczach się kasy nie klepie ;)

Aczkolwiek pozwolę się powtórzyć i rzeknę, iż obowiązku obecności nie ma - napisałem to tutaj jako zaproszenie do zgłoszenia udziału, a nie przyjechania oglądać "prawdziwych egzotyków", czego jednak nie wykluczam :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26.02.2010, 11:21 

ktoś z klubu się wybiera

Tytuł:
PostNapisane: 26.02.2010, 12:48 

Nr klubowicza: 075
jasne że ktoś się wybiera.. :lol:

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 26.02.2010, 14:33 

Ja się wybieram :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.02.2010, 16:15 

Mi tylko chodzi o to, ze pierwsza impreza (bylem i dobrze sie bawilem) byla bardzo przystepna cenowo - kazda kolejna juz mniej... Nie mowie, ze jest to cena zaporowa bo kto chce byc ten zaplaci i przyjedzie - czasami niestety niektorzy musza kalkulowac gdy imprezy sa co tydzien lub co gorsza sie pokrywaja - szkoda bo trzeba wybierac.

Tytuł:
PostNapisane: 27.02.2010, 22:47 

Może ktoś napisać jak wygląda tor Kielce obecnie, coś się zmieniło ??
Ostatnio jak byłem 2008r to można było jedynie rowerem jeździć !!!

Tytuł:
PostNapisane: 28.02.2010, 14:18 

W chwili obecnej cały tor jest do dyspozycji - łącznie z 'leśnym' odcinkiem.

Tytuł:
PostNapisane: 28.02.2010, 14:55 

Ja też jeździłem w leśnym odcinku, jest tam parę zakrętów to fakt, ale powrót jest po publicznej drodze :?
Mimo to moje pytanie dotyczyło samego toru, czy coś się zmieniło ?
Jak wspomniałem, ostatnim razem i jedynym jakim byłem nie dało się jeździć. Na mniejszych zakrętach było jak na Słomczynie i leżały kamienie wielkości pięści, zaś zewnętrza pętla jest tak śliska że to jakaś pomyłka.
100 razy fajniej jest na Ułężu lub jakimkolwiek innym obiekcie :?
No chyba że coś się zmieniło :?:

Tytuł:
PostNapisane: 28.02.2010, 15:26 

Nr klubowicza: 193
Ja byłem w tym roku tam pierwszy raz. Byłem na dwóch imprezach,
obydwie świetne, tak jak sam tor. Dla mnie nie był śliski. Jakiś czas
temu była podobno nawierzchnia zmieniana (nie wiem, byłem 1szy raz).
Odcinek leśny - fantastyczny jest :D

Tu masz mój filmik z jednego przejazdu zapoznawczego:
http://www.youtube.com/watch?v=nQLgLAdNGjE

Może coś Ci powie o nawierzchni.

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 28.02.2010, 16:01 

Qbak, to Classicauto Track Day, tak? Też wtedy byłem, a więc jak widać pół roku temu było całkiem miło - w chwili obecnej obiekt jest taki sam pod względem 'nawierzchniowym'. Z odcinka leśnego zawsze wracało się te kilkaset metrów drogą publiczną ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28.02.2010, 18:39 

W czwartek będę przejeżdżał obok tego toru to oblukam jak jest teraz.

Tytuł:
PostNapisane: 19.04.2010, 16:05 

Od dzisiaj uruchamiamy możliwość zapisywania się IV ECTD jako prasa lub kibic.
Należy wysłać mejl pod adres: trackday@exoticcars.pl wpisując w temat mejla PRASA lub KIBIC.
Prasa: należy wpisać imię, nazwisko, redakcję którą się reprezentuje oraz numer rejestracyjny samochodu, którym się przyjedzie.. Obowiązkowo każdy musi posiadać własną kamizelke odblaskową.
Kibice: należy podać imię, nazwisko oraz numer rejestracyjny samochodu którym się przyjedzie.
Zastrzegamy sobie możliwość zamknięcia listy w dowolnym momencie jeśli liczba chętnych osób będzie duża.

Tytuł:
PostNapisane: 19.04.2010, 21:00 

...aczkolwiek priorytetową opcją nadal jest uczestnictwo 'sportowe' :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.04.2010, 22:34 

To wybiera się ktoś czy nie :P ? Kurcze szkoda, że to nie w ndz, bo akurat w ndz po południu w Kielcach będziemy :S

Tytuł:
PostNapisane: 19.04.2010, 22:53 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Tego samego dnia jest eliminacja Classicauto w Ułężu. Może nie takie super fury, ale uznany już cykl. Nie tylko fun, ale prawdziwe zawody. Classicauto będzie w Kielcach w sierpniu.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 19.04.2010, 22:58 

ja mam chrapkę na CA, choć znowu klasa poza konkurencją :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]