Cześć wszystkim, mam problem z falującymi obrotami w boxsterze 986 2.5 i nie wiem co z tym zrobić. Obroty falują na zimnym jak i na ciepłym silniku czasami (np jak jadę w korku powoli to jak puszczę gaz to zaczynają falować i czasem nawet potrafi zgasnąć). Miałem pęknięty wężyk od odmy i myślałem że to to i wtedy jak to wymieniałem to jeszcze wykręciłem przepustnicę i wyczyściłem ją i tak jakby pomogło na chwilę, ale teraz to samo dalej faluje xD Nie wiem co z tym robić. Jak odłączyłem silniczek to praktycznie różnicy nie było w pracy silnika. I jeszcze jak włączę zapłon to tak brzęczy ten silniczek (jak byłby zawieszony tak mi się wydaje) i po chwili przestaje.
Jak myślicie może to być walnięty silnik krokowy, coś z tą odmą? Może jakoś mam zrobić adaptację silniczka krokowego (jak)?
szukaj nieszczelności w układzie dolotowym, sprawdz czy gdzieś nie przewraca się nie podłączony przewodzik od podciśnienia, sprawdz odmę... to tak na początek. Komputer diagnostyczny też może okazać się pomocny