Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13.09.2015, 19:16 

Zastanawiam się nad oklejeniem zderzaka i przedniej maski folią bezbarwną, po lecie przybyło trochę nowych odprysków. Czy zakładał ktoś z Was folię? czy zdaje egzamin w dłuższej perspektywie czasu.
Dzięki
Marek

PostNapisane: 13.09.2015, 21:34 

Cześć,
Ja oklejałem cały przód tj 1/3 maski i błotników, cały zderzak, przód reflektory i kierunki oraz lusterka.

Jest jakaś firma która wycina właśnie takie gotowe szablony pod dane auto - nie pamiętam kto to robi - poszperaj w necie. Mi okleiła to jedna z firm detailingowych a już nie pamiętam u kogo to zamawiali.

Z efektu jestem zadowolony - przed naklejeniem zrobiłem korekte i polerke reflektorów więc efekt jest super. Polecam

PostNapisane: 14.09.2015, 9:09 

Nr klubowicza: 288
Robiła mi to firma z Radomska -przyjeżdżają na miejsce z ploterem i wycinają elementy do konkretnego modelu .Koszt 1000 1500 w zależności od ilości i stopnia skomplikowania elementów .Folia jest rzeczywiście baaardzo mocna.

-http://classic911.pl

PostNapisane: 14.09.2015, 17:08 

///MM napisał(a):
Cześć,
Ja oklejałem cały przód tj 1/3 maski i błotników, cały zderzak, przód reflektory i kierunki oraz lusterka.

Jest jakaś firma która wycina właśnie takie gotowe szablony pod dane auto - nie pamiętam kto to robi - poszperaj w necie. Mi okleiła to jedna z firm detailingowych a już nie pamiętam u kogo to zamawiali.

Z efektu jestem zadowolony - przed naklejeniem zrobiłem korekte i polerke reflektorów więc efekt jest super. Polecam

Witam
Możesz polecić jakąś firmę detalingową z 3city

PostNapisane: 14.09.2015, 17:19 

Ja mam oklejone auto przez poprzedniego wlasciciela, oklejone sa lampy, lusterka i 1/2 maski... nie wiem dlaczego tak "dziwnie", bo uwazam, ze jak okeljac to cala maske i zderzak a nie tylko czesc... bo np. po czasie bedzie roznica w odcieniu lakieru i pojawia sie odpryski powyzej oklejenia, ktos wie dlaczego tak sie okleja?

Pozdrawiam
Darek

PostNapisane: 14.09.2015, 17:48 

mirekGD napisał(a):

Witam
Możesz polecić jakąś firmę detalingową z 3city

Robiłem w CarSpa na Chwaszczynskiej w Gdyni
Napewno do nich nie wróce, ceny z kosmosu a jakość i profesjonalizm pozostawia dużo do życzenia.
Generalnie sie zawiodłem - chyba nie będę dalej rozwijał tego tematu. Kolejne auto będzie robione napewno w innym miejscu - też jestem ciekaw innych miejsc ale to chyba na inny wątek

W Gdyni CarSpa chyba jadą na wyrobionej marce - nie polecam

Co do oklejenia 1/3 maski i błotników widziałem to kiedyś na jednej bavarce i tak mi sie spodobało. Dla mnie jest cool.
Ten najbardziej narażony obszar jest właśnie zasłonięty - folia jest b.twarda i ciężko ją przebić nawet ostrym przedmiotem (oczywiście jest ich pare do wyboru)

PostNapisane: 14.09.2015, 19:01 

Tak myślałem że na pewno warto, przed oklejaniem pewnie będę musiał pomalować maskę i zderzak bo za dużo jest odprysków. Przed przyklejeniem foli pewnie powierzchnia musi być idealnie gładka.
Czy znacie kogoś dobrego na południu Polski, najlepiej jak najbliżej Opola
Dzięki

PostNapisane: 14.09.2015, 20:46 

Folie można nałożyć w PCS - polecili mi chłopaka który im okleja dema . U siebie zabezpieczylem progi przy drzwiach oraz ranty przednich nadkoli. Wyszło elegancko . Co do ceny się nie wypowiem - na fakturę czekam już 3 miesiąc. :D

Pozdrawiam.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]