|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Hautameki
|
Napisane: 26.03.2021, 12:21 |
|
|
Szukam lekkich foteli kubełkowych do 987/997. Pierwszym wyborem byłyby fabryczne karbonowe - jak na zdjęciu. Może ktoś ma i doszedł do wniosku, że są niewygodne i chciałby je zamienić na rozsądny stosik matwych króli? Alternatywnie szukam także jakichś bardziej typowych kubełków - ale koniecznie z bocznym mocowaniem - może np. Recaro Pole Position. Miały być Recaro CSy, ale niestety siedzi się za wysoko
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
bary
|
Napisane: 26.03.2021, 12:39 |
|
|
Hautameki napisał(a): Szukam lekkich foteli kubełkowych do 987/997. Pierwszym wyborem byłyby fabryczne karbonowe - jak na zdjęciu. Może ktoś ma i doszedł do wniosku, że są niewygodne i chciałby je zamienić na rozsądny stosik matwych króli? Alternatywnie szukam także jakichś bardziej typowych kubełków - ale koniecznie z bocznym mocowaniem - może np. Recaro Pole Position. Miały być Recaro CSy, ale niestety siedzi się za wysoko Mam Recaro CS u siebie w 964 i siedzi sie bardzo dobrze i nisko , kwestia dobrania podwozi)
|
|
Góra |
|
Hautameki
|
Napisane: 26.03.2021, 12:57 |
|
|
bary napisał(a): Mam Recaro CS u siebie w 964 i siedzi sie bardzo dobrze i nisko , kwesta dobrania podwozi) O, fajnie wyglądają! Czy dobrze widzę, że masz przerobione mocowania na boczne..? Nie wiem czy kwestia wysokości linii ramki szyby w Boxsterze, czy mojego wzrostu, ale jest za wysoko. W dodatku CSy ledwie mieszczą się na szerokość - zapierają się pokrętłami do regulacji parcia fotela. Trochę nie widzę czy masz taki problem u siebie.
|
|
Góra |
|
bary
|
Napisane: 26.03.2021, 13:03 |
|
|
Hautameki napisał(a): bary napisał(a): Mam Recaro CS u siebie w 964 i siedzi sie bardzo dobrze i nisko , kwesta dobrania podwozi) O, fajnie wyglądają! Czy dobrze widzę, że masz przerobione mocowania na boczne..? Nie wiem czy kwestia wysokości linii ramki szyby w Boxsterze, czy mojego wzrostu, ale jest za wysoko. W dodatku CSy ledwie mieszczą się na szerokość - zapierają się pokrętłami do regulacji parcia fotela. Trochę nie widzę czy masz taki problem u siebie. co masz na myśli "mocowania boczne" ? w 964 tez ledwo sie mieszcza na szerokosc , ale jak widac Da Się ) pokretła faktycznie ocieraja sie o dywan)
|
|
Góra |
|
Hautameki
|
Napisane: 26.03.2021, 21:52 |
|
|
Boczne - co do zasady takie jak w załączniku. Czy masz je normalnie na szynach? U mnie przy maksymalnym odsunięciu zapierają się o przetłoczenie podłogi nim dojdzie do ściany. Do silnika bliżej i przez to mniej miejsca do tyłu niż w 964 Największy problem to wysokość. Nie chcę modyfikować podłogi, chcę nisko, a ten fotel nie jest zbudowany do końca z taką myślą. Ale wygląda fajnie. Albo za długi urosłem, albo to nie ten fotel co trzeba
|
|
Góra |
|
bary
|
Napisane: 26.03.2021, 23:37 |
|
|
Hautameki napisał(a): Boczne - co do zasady takie jak w załączniku. Czy masz je normalnie na szynach? U mnie przy maksymalnym odsunięciu zapierają się o przetłoczenie podłogi nim dojdzie do ściany. Do silnika bliżej i przez to mniej miejsca do tyłu niż w 964 Największy problem to wysokość. Nie chcę modyfikować podłogi, chcę nisko, a ten fotel nie jest zbudowany do końca z taką myślą. Ale wygląda fajnie. Albo za długi urosłem, albo to nie ten fotel co trzeba tak takie mam , boczne mocowania na szynach uniwersalnych...
|
|
Góra |
|
Hautameki
|
Napisane: 27.03.2021, 21:55 |
|
|
bary napisał(a): tak takie mam , boczne mocowania na szynach uniwersalnych... Gdybyś miał któregoś dnia sekundę, to zrób mi proszę dokładniejsze zdjęcie jak to rozwiązałeś. Dużo wyszło niżej niż "normalnie"?
|
|
Góra |
|
bary
|
Napisane: 27.03.2021, 22:50 |
|
|
Hautameki napisał(a): bary napisał(a): tak takie mam , boczne mocowania na szynach uniwersalnych... Gdybyś miał któregoś dnia sekundę, to zrób mi proszę dokładniejsze zdjęcie jak to rozwiązałeś. Dużo wyszło niżej niż "normalnie"? duża rzeżba , tydzień mi to zajeło) foty gdzieś mam)
|
|
Góra |
|
MDU
|
Napisane: 28.03.2021, 15:09 |
|
|
Masz na allegro dostępne te kubły, wątpię żeby udało się dostać je wiele taniej. Na pocieszenie powiem tyle ze miałem u siebie wcześniej recaro CS a później przerzuciłem na carbonowe kubły i jest przepaść. Wsiada/wysiada się gorzej ale trzymanie boczne jest na totalnie innym poziomie i faktycznie siedzi się chyba kapkę niżej.
|
|
Góra |
|
tunix
|
Napisane: 3.04.2021, 10:05 |
|
|
A czy ktoś w Warszawie lub okolicach ma takie kubły w aucie? Chętnie usiadłbym i zobaczył czy do nich pasuję.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|