Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.04.2021, 16:47 

Witajcie. Od poczatku posiadania auta nie graja mi glosniki w drzwiach. Radio mam oryginalne. Jesli na radiu ustawi sie fading na tył to nic nie gra. Balans dziala na przednie, ale po ustawieniu fading na tyl balans tez nic nie zmienia.
Zawsze podejzewalem wine wzmacniacza ale jakos nigdy nie podjechalem nigdzie na diagnozę.
Ostatnio kupilem od jednego kolegi tutaj wzmacniacz liczac ze po podpieciu problem ustąpi. Generalnie nie ustąpil, natomiast na tym nowym wzmacniaczu po wrzuceniu fading na tył i glosnosci na maxa prawy glosnik zaczac cos tam grac. Tak jakby gral tylko „bas” bo brzmienie fatalne i slychac tylko przy duzej glosnosci, ale swiadczy to jednak ze podlaczenia sa ok.

Dodam jeszcze ze basy i soprany w radiu sa ustawione na 0

Zanim rozpruje drzwi i inne elementy czy ktos moglby podpowiedziec gdzie szukać?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 10.04.2021, 16:49 

Wzmacniacz kupilem z tego wątku [S] Sprzedam wzmacniacz Nokia 6-kanałowy Cabrio 996
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic? ... source=app

Podejrzewam ze może kwestia byc w tym ze te wzmacniacze jak pisal sprzedajacy inaczej dzielą pasmo i dlatego teraz zaczal cos grac choc graniem ciezko to nazwac.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 10.04.2021, 18:12 

Ciężko powiedziec ale ja zacząłbym od zdjęcia boczku i podłączenia innego głośnika (jakiegokolwiek na próbę). Jesli to nie pomoże to zostaje radio - moze nie daje sygnału. To ze balans na tył nie działa jest normalne - zarówno deska rozdzielcza jak i drzwi sa na przednim ustawieniu.

PostNapisane: 10.04.2021, 18:13 

Zadzwon jakbyś chciał przegadać temat.

PostNapisane: 10.04.2021, 19:14 

Marcin TT napisał(a):
Ciężko powiedziec ale ja zacząłbym od zdjęcia boczku i podłączenia innego głośnika (jakiegokolwiek na próbę). Jesli to nie pomoże to zostaje radio - moze nie daje sygnału. To ze balans na tył nie działa jest normalne - zarówno deska rozdzielcza jak i drzwi sa na przednim ustawieniu.
Tak zrobie. Nie sadzilem ze drzwi sa na przednim podpiete razem z deska.
Ale z drugiej strony jak radio nie daje sygnalu to dlaczego deska gra.
Zastanawiam sie po prostu czy tam po drodze nie ma jakiegos jeszcze elementu. Jakiegos filtra czy czos ktory mogl sie zepsuc.

PostNapisane: 11.04.2021, 8:13 

Podzial na przod tył nie będzie miał wpływu na uruchomienie drzwi. Drzwi podpięte są pod zestaw z deski (przedni). Jak robiłem porządek z instalacją (po Japończykach), to testowałem ma wszystkie możliwe sposoby i faktycznie te głośniki w drzwiach to w zasadzie przepuszczają tylko dolne pasmo. Podział pasma odbywa się we wzmacniaczu. Możesz podpiąć radio bezpośrednio do kostki wzmacniacza, w tedy powinno pójść całe pasmo na głośnik i sprawdzisz, czy działa.

Być może to wina po pierwsze pasma, po drugie zawieszenie piankowe membrany że względu na wiek po prostu mogło się wykruszyć.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]