Osobiście nie widziałem,ale w AutoŚwiat Polska(w Warszawie na Połczyńskiej) jeden ze "sprzedawców" mówił,że już jest taka mapa i że może załatwić. Nie wiem,na ile jest w tym prawdy,ale może warto zadzwonić i zapytać. Jednak czy nie lepiej zainwestować w jakiś Aftermarket w stylu JVC KW-NX7000 albo czegoś tego pokroju??
PCM 1 - ekran kwadratowy a dokładnie w proporcjach 4:3 - zapomnij o mapach, ten temat przerabiam 3 lata jak mam auto, nawet jest gdzieś mój post na forum. System navi jest użyty taki sam jak w wielu OPLACH - tylko ma inną obudową i guziczki by pasował do PORSCHE. Studiowałem forum OPLA i chłopaki mają ten sam problem co my czyli POLSKI nie ma. Jak kto potrzebuje to mam Szwajcarię, Niemcy, Austrię. PCM 1 różni się od PCM 2 czytnikiem czyli w tym wypadku CD
PCM 2 - ekran 16:9 i czytnik DVD
Tomek jak chcesz zapłacić to: serwis około 2000 PLN lub kiedyś na allegro widziałem za 1500 PLN, wtedy masz oryginał
Jak nie chcesz zapłacić to mam parę stron gdzie można ściągnąć. Ostatnio sobie pobrałem całą europę do swojego M5, do porsche trzeba by sprawdzić ale powinno też być
Do systemu z odrębnym czytnikiem DVD płyta z Europą wschodnią jest i można dostać ją dużo taniej niż 1,5k.
Nie wiem czy sytem CD jest taki jak w Oplu (głównie VDO i Siemens?) ale faktycznie płyt PL do niego nie ma..
Jest lekko stare i pisze tak:
Porsche PCM2.1 DVD Navigation Europe 10-2006 NAVTEQ, nie wiem też czy Polskę zaliczają do EUROPY ;););) ale spróbować można. Nie wiem czy w tym systemie dzielą mapy na EAST EUROPE i WEST EUROPE, jednym słowem trzeba pobrać i sprawdzić czy będzie działało.
Sądzę że bez problemu można znaleźć coś nowszego ale dobre i to na początek
Bardzo dzienkuje Piotrze za pomoc. Będę probował po według Porsche nie ma do mapy która będzie pasowała do 996. Nawet jak bym zaplacił te 2000.
Sam nie jestem orłem w sciagania systemów ale napisze o ile mi sie uda
A czy Bart911 moze mi napiszac gdzie...po ja mam mozliwosc wkładanie plyty