Kupuj koniecznie!
Miałem 911 997.2 C2S i wymieniali mi PDK rok temu... kupiłem Cayenne w styczniu i było już kilka grubych napraw - wymiana zawieszenia z tyłu z amortyzatorami, układ hydrauliczny skrzyni biegów i wiele innych... teraz carbony się odklejają, łamią się przyciski od sterowania szybami..........
We wrześniu kupiłem Panamere Turbo 2011/12 z przebiegiem 60kkm... po 2 tygodniach auto zaczęło dymić... silnik do wymiany nie wdając się w szczegóły............poszło z gwarancji, 2 tyg. temu przedłużyłem na kolejne 2 lata... no i w weekend zepsuła mi się klapa bagażnika(nie działa mechanizm).........
Można by się załamać bo Porsche w moim przypadku nie ma nic wspólnego z niezawodnością, dlatego tobie radzę się również zabezpieczyć!
Co do Panamery Turbo/TurboS słyszałem od mojego klienta kilka dni temu że w drodze do Kazimierza pękł mu blok silnika... do Kazimierza nie dojechał(temat ponoć się zdarza ale nie jest nagłaśniany)Na szczęscię też PA...
Z dobrych rzeczy w tych przykrych przygodach - zawsze masz prawie nowe auto zastępcze więc nie rozstajesz się z Porsche jak twoje auto jest naprawiane. Moja Panamera pojechała wczoraj na lawecie do PCW, a mi podstawiono Cayenne Turbo S pod dom...
Do tego super profesjonalna obsługa, serwis PCW jest fenomenalny, pracują tam prawdziwi spece(nie wiem jak inne PC)
Co do oleju - jak bierze 1L/1000km to dobry wynik i nie należy się przejmować! Są dużo gorsze wyniki... jednak jak pewnie wiesz spalanie oleju zależy BARDZO od stylu jazdy. Jak pojedziesz do Berlina i spowrotem na tempomacie to nie spali tego oleju prawie w ogóle.
brigantos napisał(a):
Witam,
Kilka dni nabyłem Panamerę Turbo S z roku 2012 i przebiegiem 78000km. W ASO Porsche namawiają mnie na gwarancję Porsche Approved. Podpowiedzcie, czy warto to wykupić będąc posiadaczem takiego samochodu? To jest moje pierwsze Porsche i nic nie wiem o ich awaryjności. Jedyne, co już zauważyłem (ale czytałem o tym przed zakupem i byłem tego świadom) to to, że auto bierze olej - około litra na 1000km - ale to podobno norma w Porsche.
Proszę o podpowiedź bardziej doświadczonych posiadaczy Porsche, czy warto taką gwarancję wykupić i na co zwrócić uwagę w takim Porsche, jak moje.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.