Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hej wszystkim!
PostNapisane: 7.11.2007, 15:39 

Witam wszystkich klubowiczow, jako nowa początkująca członkini swoją przygodę z porsche zaczynam od poszukiwań 944:)

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 15:48 
Klubowicz

HEJ CIACHO!
witam Cie, milo widziec tu konstruktora :)

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 16:15 

cześć droga Członkini :) bardzo fajnie powitać kolejną miłą Panią na tym forum :) 8)
troszkę cierpliwości i na pewno wkrótce będziesz z nami brum brum :drive: :drive: :drive:

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 17:10 

Witaj,

tak przy okazji - fajny nick :>

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 17:42 

Witamy i miłych poszukiwań prosiaka, ale najważniejsze by szybkich :D

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 17:50 

Jakie miłe powitanie:) Najwidoczniej do "ciach" pasuje tylko porsche;)
Rozgladam się za 944 od niedawna w dodatku nie mam zbyt dużego doświadczenia jeśli chodzi o samochody ale odkąd je zobaczyłam kupienie tego woziku stało się moim celem nr.1 :wink:
przejechałam się zobaczyć: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1730838 bo stoi w okolicy i zastanawiam się nad http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3675114 które sprzedaje klubowicz no i wygląda na dosyć zadbane...
Chcialam zapytać o zdanie fachowcow, co Wy na to?;) planuje zmieścic się w koszcie 13000, zalezy mi tez na tym zeby wytrzymało z poł roku bez inwestycji...echh no i na co Waszym zdaniem powinnam zwracać największą uwagę przy kupnie?

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 18:34 

na temat pierwszego była juz dyskusja...autko chyba od 2 lat jest sprzedawane... raczej onijalbym z daleka...drugie wydaje sie ok... nie wiem jakiej jestes posturki ale mysle ze lepiej dla Ciebie prosie ze wspomaganiem :) ( bez urazy ) 8)

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 18:38 

Witaj
widze, ze bedzie kolejne Porsche w trojmiescie
pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniach

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 18:39 

Droga Ciach(a?) (Ciaszko? Ciaszeńko? ;) ), żaden z tych prosiaków nie będzie bezawaryjny przez najbliższe pół roku.
ten pierwszy (czarne) już chyba z rok stoi - bardzo podejrzane auto - dużo osób jeździło oglądać, ale w końcu nikt nie chciał kupić (co więcej - wracali dziwnie bladzi i przerażeni ;) )
ten drugi (srebrny) należy do jednego z forumowiczów (nie klubowicza) - nie znam, nie widziałem, na zloty nie jeździ, ale z tego co wiem, jest tam coś do zrobienia (chyba kolega imagestudio pisał)... zresztą - spytaj go dokładnie o auto, i podjedź - najlepiej z kimś kto się zna :)
ps> np. ja się znam ;) ;) ;) hehehe 8)

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 19:25 

nie ma urazy fakt wspomaganie by sie przydało:)
Igor skoro się znasz i jestes z Warszawy... :D to jak stoisz z czasem w grudniu;) a tamto auto z Gdyni wyglądało na dosyć opuszczone...
kurcze chciałabym pojeździć bez poważnych usterek zanim z kasą wyjdę na prostą chociaż z drugiej strony jak znajdę samochód za pare miesięcy to mogłabym zacząć w niego inwestować odrazu, mam jednak nadzieje że znajdę go niedługo :D

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 19:34 

Z tym sprzedwawaniem dwa lata to różnie może być. Po prostu może ktoś go nie chce sprzedać :D Ja swoje też tak sprzedaje że ani razu na giełde nie pojechałem, ani nie zachwalałem autka tym co dzwonili, tych którzy chcieli je gazować itp. zbywałem od razu :lol: Jest cały czas na sprzedaż, ale jak ktoś ze chce i przyjedzie, zapłaci to wezmie, ale jak nie to nie będę płakał :D i będę woził się dalej :twisted: Chcę je sprzedać tylko dlatego że jest to moje trzecie autko i jedno z nich musi spać na dworku zastawiając tym samym jeden garaż co bywa kłopotliwe, szczególnie w zimie. Wiec pomyślałem że sprzedam swoje 944 i za rok kupię innego prosiaka. :D

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 20:53 

Droga Koleżanko (cholera, nijak nie wiem jak odmieniać Ciacho ;) ), wreszcie w domu, mogę napisać troszkę więcej:
jeśli chodzi o Twój budżet stać Cię na coś fajnego - 13k zł to pieniądze wystarczające na przyjemne 944 z nową deską.
jeśli chodzi o MAxa, nie obrażaj się, ale lepiej żeby Ciacho (Ciacha!! :P ) zainwestowała w coś nieco lepszego - chodzi głównie o papiery (składak) no i szyberdach (który lubi przeciekać)...
Widzisz, Ciasteczko (o! widzisz - już wymyśliłem ;) ) - sprawa jest taka, że dysponujesz najgorszą kwotą na auto, jaką mogłabyś dysponować... dlaczego? bo najtańsze 944 chodzą po ok 8k zł (czasem mniej, ale to już padliny ;) ), one są często rzeźbione (choć są wyjątki), do tego ta cena najczęściej oznacza kłopoty...
najlepsze 944 chodzą po ok 20k (tak jak ostatnio perełka którą kupił kolega FILIP) - one są w naprawdę dobrym stanie - na pewno nie będzie z nimi problemu...
a kwota 13k zł jest najdziwniejsza - bo wiesz że stać Cię na w miarę przyzwoity stan, ale z drugiej strony, jest duża szansa, że trafisz na zdechlaka, którego właściciel tylko pomaluje auto, odkurzy, i będzie chciał sprzedać za więcej niż jest wart...
dlatego mówię, że najrozsądniej szukać z kimś, kto coś wie na ten temat - taki ktoś pewnie rozpozna, czy auto faktycznie jest dobre, czy tylko takie udaje ;)

no i tutaj pojawia się druga sprawa, o której również wspominaliśmy w innych wątkach (pierwsza rzecz - prześledź uważnie różne wątki odnośnie tego modelu - to Ci może naprawde dać duuużoo) - to są auta 20letnie.. trudno tutaj spodziewać się 100-procentowej bezawaryjności, bo nie wiadomo, kto był poprzednim właścicielem, co kiedy wymieniał, czego nie wymienił, itp itd... a takie rzeczy jak rozrząd, tarcze, czy sprzęgło, to stosunkowo drogie naprawy...

inna sprawa - dobrze by było kupić auto od jakiegoś klubowicza - i najlepiej jedno z takich, które są polecane również przez innych klubowiczów ;) oni zazwyczaj nie oszukują co do stanu auta, nie kręcą (bo nie są anonimowymi ludźmi, jeżdżą na zloty i nie chcą, by przy następnym zlocie w Borsku czekała na nich ekipa Twoich rozwścieczonych przyjaciół z kijami baseballowymi :) ). Ponadto powiedzą Ci o wszystkim co zrobili i co jest do zrobienia.

No i na koniec (prawdziwe wypracowanie tu przeskrobałem) - chętnie Ci pomogę :) a w grudniu... hmmm... chyba nie mam większych planów... no... może oprócz świąt... ;) choć nad tym też można popracowac ;) hehehe jak znajdziesz coś ciekawego, mogę zostać Twoim świętym mikołajem ;) hehehe

sam często przeglądam ogłoszenia w Polsce i u naszych zachodnich sąsiadów - jakbym znalazł coś ciekawego, będę Ci podsyłać wiadomości...
no i oczywiście - jeśli znajdziesz coś ciekawego - pytaj forumowiczów o zdanie - może ktoś zna to auto, może ktoś ma jakieś opinie, itp itd... chętnie Ci pomożemy :)

pozdrówka, no i powodzenia :)
hehehe :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 21:39 

zaczynam być zazdrosny... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7.11.2007, 22:21 

ciachu napisał(a):
zaczynam być zazdrosny... ;)

coo?? do Ciebie też mam mówić "Ciasteczko" ??? :shock:
buhahaha ;) ;) ;) ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8.11.2007, 0:20 

Nie ma co być zazdrosnym :wink: A tak przy okazji Igor mój szyber nie cieknie odpukać 8) co do nazwy składak to też mi się to średnio widzi ale cóż , takie to były czasy. Mając 13 tyś szukałbym coś w miarę najlepszego autka jakie uda się kupić, ale poprawek i napraw i tak się raczej nie uda ominąć. Pozdrawiam i życzę udanych łowów, ale rozsadnych by potem nie żałować :D

Tytuł:
PostNapisane: 8.11.2007, 0:45 

Też gorąco witam życząc powodzenia w poszukiwaniach
no to 3city nam się rozrośnie trochę - ale fajnie :blob: :headbang:

Tytuł:
PostNapisane: 8.11.2007, 1:48 

Kolejny poszukiwacz 944 robi się konkurencja. Ja już trochę szukam i dochodzę do wniosku że najlepszy budżet to min 20tys do tych tańszych trzeba zawsze coś tam dołożyć, a ile to już tylko od szczęścia zależy na allegro jest piękne niebieskie 944 S2 za 21,500 zł w to auto na pewno dużo dokładać nie trzeba, ale mój budżet przerasta. Ostatnio parę fajnych 944 na forum się sprzedało.
Chciałbym żeby moja dziewczyna miała takie zainteresowania jak twoje :D

Newada widzę że masz w podpisie wynik z Bemowa. Startowałem w tej samej klasie widziałem twoje autko to był chyba kabriolecik prawda? Ładnie się prezentował.
Mój wynik 18,229 ET+RT no ale z 1,8 140KM pod maską nie poszaleje startuje dla zabawy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]