W końcu znalazłem chwilę, żeby zaprezentować Wam moją 997,
Przez przypadek dowiedziałem się, że do sprzedania będzie bardzo ciekawy egzemplarz - 2006 rok, rejestracja 2007. Do przebiegu 69 000 śmigał po Hamburgu, tam też w salonie Porsche został kupiony przez poprzedniego właściciela w Polsce. Nie ukrywam, że szukałem 993, ale stan 997 nie pozostawiał mi złudzeń - rzadko kiedy można trafić sportowy samochód z pełną historią serwisową, bezwypadkowy i do tego od pasjonata marki.
Zrobiłem nim 3 000 km od czerwca i jestem zachwycony. Na początku obawiałem się że będzie mi brakować automatu, ale do weekendowego samochodu manual sprawdza się znakomicie.
Po zakupie samochód oddałem najpierw do Porsche Lellek w Poznaniu - okazało się, że FV dostałem tylko na dywaniki welurowe i wycieraczki na przednią i tylną szybę - reszta stan perfekcyjny. Następnie 911 trafiła do jednego z krakowskich zakładów detalingowych, poniżej możecie zobaczyć jak prezentuję się na zdjęciach,
https://plus.google.com/photos/11398573 ... z5j21uHPJw
Plan na następną wiosnę - chyba wymienię felgi na wzór SportDesign i może dystanse 5/17