Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: iPad w 997
PostNapisane: 15.02.2012, 19:57 

Jak w temacie, potrzebuję w jakiś mądry sposób zamocować iPad'a w 997.
Na rynku jest masa wszelkiej maści uchwytów (do szyby, na kratki nawiewu, do uchwytu na napoje, osobno przykręcane , etc.) ale jak na razie nie trafiłem na taki który by mi na 100% pasował.
Może ktoś przerabiał temat i podpowie , który uchwyt się sprawdził i w którym miejscu jest najlepiej go zamocować (w 997 nie ma za dużo możliwości manewru)

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2012, 0:47 

Jak chcesz grać w Angy Birds to najlepiej zamontuj zamiast PCMu - tak jak tym Cayenne :wink:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2012, 13:00 

Jak chcę sobie w spokoju pograć to zabieram mojego ESPACE'a z trochę większą nawigacją :-) (22'' Touch, 1920x1080)

Daje mi lepsze możliwości jak iPad , m.in.:

Internet
Poczta
Nawigacja + zdjęcia satelitarne (GoogleEarth jako tło dla nawigacji)
Wszystkie formaty dźwieku i obrazu
Tv
Radio
Kamera cofania (tył)
Kamera noktowizyjna (przód)
Kamera pod podwoziem
Kamera w środku (do nagrywania np.złodziei :-)) )
Komunikatory (GADU , SKYPE, etc)
Diagnostyka w czasie rzeczywistym (ODBII), oczyt i kasowanie błędów, etc.
System głośnomówiący + obsługa telefonu z panelu (telefon w kieszeni)
Rozrywka (gry bez kompromisów - b.wydajna konfiguracja peceta)
Inteligentne zabezpieczenie przed kradzieżą (po kradzieży komputer będzie wysyłał fotki złodzieja i aktualną pozycję GPS)
Rejestrator obrazu (ostatnie 30min - może np.być pomocny przy sporze dot. zdarzenia drogowego)
Server danych - przydatny, jak np. podczas dłuższej wycieczki zapełni się karta w aparacie albo dysk w kamerze
WiFi z zewnętrzną mocną anteną - przy domu dostęp do szybkiego łącza + dostęp do servera w domu + zdalna obsługa systemu z domu
I wszystkie inne rzeczy, które można zrobić na laptopie czy tablecie, z tą różnicą, że elegancko bez zbędnej plątaniny kabli i potrzeby trzymania laptopa na kolanach czy fotelu pasażera :-))).

W praktyce wygląda to mniej więcej tak jak na fotkach poniżej

Wracając do sedna to w temacie iPad-Porsche, chcę uzyskać możliwość korzystania z iPad'a w badziej wygodny sposób niż wspomniane wyżej trzymanie go na kolanach, a przy okazji uzyskać przynajmniej kilka dodatkowych cech do których się przyzwyczaiłem w moim „dupowozie” (np.nawigacja, bo ta w Porsche jest mierna, czy obsługa telefonu bez konieczności wyciągania go z kieszeni)
Ważne jest aby zastosowane rozwiązanie nie ingerowało w samą konstrukcję samochodu i umożliwiało szybki montaż/demontaż iPad'a z uchwytu (używam go na codzień ), a samo umiejscowienie nie zasłaniało widoku na drogę i na konsolę.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2012, 13:17 

:shock: :shock: :shock:
Trochę duże to to... :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2012, 13:32 

Takie w sam raz aby zmieścić tam co trzeba i nie wysilać wzroku.
Ja lubię mieć duże "boisko" i u mnie w domu i formie wszystkie komputery mają monitory 40'' :D
Najmniejszy monitor jaki mam to 30'' Apple do obsługi maszyn CNC i wnerwia mnie jak muszę się w niego wpatrywać :D

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2012, 15:47 

Nr klubowicza: 170
Daj sobie spokoj, taki ipad bedzie tragicznie wygladal w 997, tam nie ma miejsca na takie pomysly, deska rozdzielcza pionowa, do tego mala szyba przednia, itp.
Jak tak strasznie potrzebujesz navi w aucie, to kup sobie tomtoma w makro za 300 PLN i bedziesz mial super navi....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2012, 17:21 

Układ deski i wielkość szyby faktycznie nie dają wiele możliwości , stąd ten temat na forum, bo liczyłem, że ktoś to przerabiał i podpowie jakieś sensowne rozwiązanie. To , że wyglądu to nie będzie miało , to Maćku też fakt i dlatego właśnie musi to być rozwiązanie szybki w montażu i demontażu, tak aby w razie czego nie było po tym śladu.
Ta nawigacja to taki temat "przy okazji" a głównie chodzi mi o to aby wygodnie korzystać z iPada Używam go do poczty i czasami potrzeba coś znaleźć w necie w drodze , a ta cała reszta to taki bajer.
Jak mam przeglądać internet czy pocztę na iPhonie to mnie skręca, dlatego wolę do tego iPada, a jak już będzie zamocowany w jakimś uchwycie to nawigacja czy obsługa telefonu też się przyda.

Tytuł:
PostNapisane: 16.02.2012, 17:36 

Nr klubowicza: 170
No ale poczte sprawdzasz w trakcie jazdy? I internet tez?
Ja mam tez ipada i uzywam go w aucie w korkach, zeby poczytac, aczkolwiek od kiedy mam SGS2 to wszystko robie na nim....a ipada uzywam w domu lub na wyjazdach...
To jesli chcesz to wszystko miec ladnie w aucie, to najlepiej wywalic ori navi i wsadzic w slot 2DIN jakas stacje multimedialna....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]