Autor |
Wiadomość |
Multi
|
Napisane: 30.04.2012, 21:54 |
|
|
Witam proszę o opinie na temat koloru dla 911 mam do wyboru czerwony i czarny. Wiem że to sprawa indywidualna ale wydaje mi się że 911 w czerwieni zbyt bardzo będzie się rzucała w oczy , oba auta są w bdb stanie.
|
|
Góra |
|
chendo
|
Napisane: 30.04.2012, 22:03 |
|
|
Zdecydowanie czerwień
Czarne to są karawany
|
|
Góra |
|
dario911
|
Napisane: 30.04.2012, 22:27 |
|
|
Jeśli nie zamierzasz długo nim jeździć to kup czarny. Czerwony jest dużo trudniej sprzedać i nigdy nie dostaniesz tyle co za czarny
|
|
Góra |
|
Multi
|
Napisane: 30.04.2012, 22:52 |
|
|
A dlaczego czerwony jest trudniej sprzedać i są tańsze od czarnych ??
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 1.05.2012, 7:08 |
|
|
dlatego, że większość ludzi kupujących nowe 911-tki, to ludzie, którzy doszli do jakichś pieniędzy i wolą czarne, bo wygląda poważniej, bardziej biznesowo.
Czerwony to trochę kolor szalony, radości, miłości itp i nie każdy prezes chce podjeżdżać pod firmę takim autem. Nie każdy ma na tyle odwagi, aby jeździć czerwonym autem, nosić czerwone spodnie i czerwone buty . pojechałem ...
i jak sprzedawałem granatowego Caymana, to też mi powiedziano w komisie, że najszybciej sprzedają się czarne z brązowym (wszelakie odcienie) środkiem. I że granatowy Cayman, szara tapicerka, to się będzie "chwilę" sprzedawało (i w sumie z tego co widziałem, to minęło kilka miesięcy zanim auto im "zeszło" i zjechali z ceny 2 razy).
szef jednego z salonów Porsche w Polsce powiedział mi, że ostatnimi czasy przechodzi moda na żółte, czerwone i ludzie kupują bardziej stonowane, a jasne środki też przestają być modne (ludzie przekonali się, że to ładnie wygląda jak jest nowe, potem niestety się brudzi).
Natomiast jeśli kupujesz auto dla siebie, a nie na sprzedaż i nie przejmujesz się, że potem będzie ciężej znaleźć amatora na czerwone, to bierz takie jak lubisz i się nie przejmuj. Kupuj auto z myślą o sobie, a nie o następnym właścicielu !!! - no chyba, że reprezentujesz komis, jesteś handlarzem i bardziej myślisz o kolejnym właścicielu. Wykładasz przecież dużą kasę, aby ucieszyć siebie, a nie następnego właściciela, prawda ? masz wątpliwości ? to już wiesz jaki kolor wybrać ...
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 1.05.2012, 7:38 |
|
|
kup czarny, oklej folią w jakim chcesz kolorze a przed sprzedażą odklej folię
|
|
Góra |
|
Multi
|
Napisane: 1.05.2012, 9:49 |
|
|
Chyba wybiorę czarny , przekonaliście mnie tak jak pisaleś nie bardzo mi wypada podjechać do kontrachentów czerwonym jest chyba zbyt pretensjonalny choć podobno dedykowany do Carrery. Choć jestem po 30 to wydaje się że że czarny jest bardziej elegancki , czerwony jest jednak w troszkę lepszym stanie i bardziej zadbany. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
Olo924
|
Napisane: 1.05.2012, 10:14 |
|
|
Ja bym brał czerwony, to sportowe auto, limuzyny kupujcie czarne, sportowe auto ma byc widac, ma sie rzucac w oczy - jak chcesz spokojnie i stonowanie to nie kupuj 911 kup A6 - A8 czarne i bedzie stonowanie i elegancko.
Sportowe - tylko czerwone !
wg mnie oczywiście i jak masz wybór bo jak nie ma wyboru to kupując używane niestety kolor jest ostatnim parametrem bo stan ważniejszy ale skoro piszesz że czerwony bardziej zadbany i dopieszczony - to nad czym sie zastanawiać ????
|
|
Góra |
|
911Bart
|
Napisane: 1.05.2012, 10:15 |
|
|
Black is black
Może kolor oklepany (nosi go zdecydowana większość 911-ek) ale jest klasycznie elegancki.
|
|
Góra |
|
Lamer
|
Napisane: 1.05.2012, 10:16 |
|
|
Uff jak dobrze ze z transaxle'ami nie ma tego problemu, ze nie wypada jezdzic czerownym, ba jest to swego rodzaju wartosc dodana nawet jesli w kompletnie innym wymiarze finansowym
Gdzie te czasy jak Porsche byly i niebieskie i czerwone i biale a jak ktos mial gest to i bordowe albo zolte.
Teraz wszystko musi byc czarne a najlepiej czarne/czarne a najwazniejszym kryterium przy wyborze samochodu staje sie ile bedzie on wart przy odsprzedazy
|
|
Góra |
|
Multi
|
Napisane: 1.05.2012, 10:30 |
|
|
Audi A 6 czarne już mam , zawsze miałem ciemne kolory z tąd moja obawa przed czerwonym bo troszkę się delikatnie mówiąc rzuca w oczy a nie chcę mieć przyklejonej łatki szpanera bo o to mi nigdy nie chodziło. A może tym się nie przejmować w końcu kupione za ciężko zarobione pieniążki a nie kradzione
|
|
Góra |
|
BT
|
Napisane: 1.05.2012, 10:39 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 258
|
No coz, jak kupisz 997, nawet w stonowanym kolorze, to mimo wszystko bedziesz rzucal sie w oczy. Przez pierwsze 10 lat utrate wartosci masz gwarantowana, a 911 nie jest towarem szybkozbywalnym. Jesli Cie to boli, to kup kolor latwiej sprzedawalny. W przeciwnym razie daj sercu wybrac.
Latwo mi "radzic", bo sam lubie ciemny kolor na aucie. To jeden z tych rzadkich przypadkow, gdy serce i rozum jakos sie dogadaly...
|
Góra |
|
Olo924
|
Napisane: 1.05.2012, 12:18 |
|
|
BT napisał(a): ....
Latwo mi "radzic", bo sam lubie ciemny kolor na aucie. To jeden z tych rzadkich przypadkow, gdy serce i rozum jakos sie dogadaly...
zgadza się, najlepiej miec wszystko ...
dla mnie najlepsze co można miec w aucie to czarny/czarny - doopowóz taki mam i jestem bardzo zadowolony ale porsche chyba bym wolal czerwone mam kolege co mówi że czerwone sa szybsze
w latach 90 na początku pisali w niemieckich gazetach ze czarne porsche kupują najchętniej wolne zawody - artyści architekci ... ale jeżeli chodzi o pozostałe profesje to już nie bylo takiego koloru dominującego, wiem że kilka osob moze mi miec za złe ale w końcu kolor to rzecz mocno subiektywna ... czerwony, czarny ale chyba z naciskiem na czerwony i powiem że uff że nie srebrny - bo srebrny jest dla mnie bezpłciowy ...
|
|
Góra |
|
zibi911
|
Napisane: 1.05.2012, 13:12 |
|
Dołączył: 23.02.2008 Posty: 865 Lokalizacja: Drammen/Wadowice
Nr klubowicza: 318
|
Czerwone,uwierz mi jest naprawdę piękne,mam kilka aut w tym kolorze
|
|
Góra |
|
Multi
|
Napisane: 1.05.2012, 14:26 |
|
|
O srebrnym nawet nie myślałem , srebrna 911 jest kompletnie bezpłciowa , nie powinno być jej w palecie barw tego modelu Aczkolwiek jak ktoś lubi taki kolor to dlaczego nie , w końcu z gustami się nie dyskutuje , życie było by smutne gdyby wszyscy mieli taki sam gust
|
|
Góra |
|
chudy
|
Napisane: 1.05.2012, 15:31 |
|
Nr klubowicza: 273
|
Multi napisał(a): Chyba wybiorę czarny , przekonaliście mnie tak jak pisaleś nie bardzo mi wypada podjechać do kontrachentów czerwonym jest chyba zbyt pretensjonalny choć podobno dedykowany do Carrery. Choć jestem po 30 to wydaje się że że czarny jest bardziej elegancki , czerwony jest jednak w troszkę lepszym stanie i bardziej zadbany. Pozdrawiam . Dodam coś od siebie,911 w większości mijamy na drogach czarne i srebrne ,dlatego nigdy nie kupię kolejnej w ów kolorach.Czerwień według mnie super kolor dla 911.
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 1.05.2012, 15:39 |
|
|
Czerwone to się kupuje Ferrari. żółte Lambo a Porsche może być: czarne, srebrne lub białe (no... ewentualnie grafitowe)
|
|
Góra |
|
jurek968
|
Napisane: 1.05.2012, 19:08 |
|
Nr klubowicza: 039
|
Czerwone są jak kiedyś patrzyłem ze 20 000 tys tańsze i łatwiejsze nadal do dalszej negocjacji.
Jeśli ktoś kupuje jako n- te auto do zabawy , w dodatku jest to auto używane z ceną 40 % nowego to dlaczego nie?
Nie kupiłbym natomiast nowego w salonie w takim kolorze ( mowa o Porsche )
Góra |
|
chendo
|
Napisane: 1.05.2012, 19:22 |
|
|
Dziwię się co poniektórym wypowiedziom
Panowie dla kogo kupujecie swoje auta? Dla następnych właścicieli? Dla kontrahentów (ich każde Porsche będzie kłuć w oczy )?
Ja obecnie posiadam czerwonego Boxstera. Aktualnie go sprzedaje. Potencjalni kuupujący targują się ale przy czarnym też by się targowali. A następne autko będzie również czerwone
To jest sportowy wóz. Nie chcę obrażać posiadaczy czarnych wozidełek ale czarny kolor zostawiam karawanom i limuzynom.
Tu musi być fun i radość, a nie sztywna czerń.
Proponuję jeszcze czarne garnitury do tych czarnych, sportowych aut
|
|
Góra |
|
|