Witam! Ostatnio poruszyłem temat wymiany zwykłych lamp na xenony, po głębszej analizie tematu odpuściłem sobie ten temat i teraz zastanawiam się nad kupnem porządnych żarówek, tylko pytanie brzmi, jakie to są. Do boxstera wchodzą H7.
Zastanawiałem się nad PHILIPS X-treme Vision, lub Osram Night breaker plus. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenie związane z tymi żarówkami?
Miałem kiedyś takie Philipsy w inny aucie niż Porsche. Notorycznie tam padały
żarówki, więc myślałem że takie premium pomogą. Niestety padły jeszcze
szybciej, ale świeciły troszkę lepiej, a może to placebo?
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9171 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
H7 są generalnie mało trwałe. Oczywiście zależy to od samochodu (a raczej reflektora). Robiliśmy kiedyś testy żarówek i były tam dwie, które górowały nad innymi. Niestety każda tylko w jednej dziedzinie, kwestia co jest dla Ciebie ważniejsze. Jutro poszukam.
Notorycznie zmieniam Żarówki H7 / raz na kilka miesiecy/ w Citroenie C5 zony. Jak dowiedziałem sie u elektryka najczęściej przyczyną uszkodzenia żarówki sa dziury w naszychh drogach a nie sprawy elektryczne. Wysokiej klasy zarówki o podwyzszonej trwałości potrafią paść szybciej niz zwykła No name kupiona za 8 zł.
mi sie wydaje że to zalezy jak sie trafi kupowałem do innych aut tez tam jakies żarówki za niewiadomo ile i nieraz swiecily pare tygodni a nieraz kilka miesiecy (przy jezdzie 20tys miesiecznie na swiatłach) i wkoncu zdecydowalem kupowac zwykle zarowki i nieraz swieca zaskakujaco długo:)