Witam, otóż moje pytanko, posiadam caymana s 3.4 z 2008 roku i jest to moje 3 auto w rodzinie, dlatego jeździ raz na tydzień lub rzadziej, czym mogę w nim normalnie odpinać akumulator? Na czas kiedy pozostaje w garażu? Czy to zdrowe dla samochodu? A może powinienem go częściej przepalać? Bo wiadomo jak nie ma pogody to nie wyjeżdża, to samo przyjdzie zima wiec będzie tylko przepalany.
I jeszcze 1 pytanie kupiłem go z zawieszeniem uniball, mechanik od sportowych aut w wwa jak i sprzedający powiedział ze skrzypienie przy skręcaniu jest normalne przy tym zawieszeniu „chcesz mieć auto jak gokart to musisz się przyzwyczaić „ co o tym powiecie ? Jest to dźwięk skrzypienia który słychać w środku, z zewnątrz zaś nie.
też takiego miałem i jeśli masz garaż, to najprostsze rozwiązanie, to prostownik automatyczny CTECu. w Caymanie podłączany do gniazdka od zapalniczki, więc łatwo i szybko można podłączyć. Np: https://allegro.pl/oferta/ladowarka-por ... F8EALw_wcB
A ja powiem że sprawę załatwi nawet prostownik automatyczny za stówkę, a co do przepalania to raz w tygodniu jest spoko ale jako konkretna pojeżdżawka a nie na postoju.