Wróciłem z Carlex'u i kilka informacji (trochę dobrych i trochę złych).
Po pierwsze i najważniejsze niestety nie zrobią mi takiej kierownicy jak ta na zdjęciu , bo oni jedynie obszywają a nie modelują. Tego kształtu nie da sie uzyskać jedynie za pomocą gabki i skóry, lecz musi to być kształt samej kierownicy. Jeżeli dostarczę im wymodelowane koło kierownicy to oczywiście bez problemu obszyją go tak jak na zdjęciu.
Ta kierownica od mesia , która jest na ich stronie przy opisie usługi obszywania kierownicy, była faktycznie robiona przez nich , ale ona miała już ten kształt jak dostali ją do ręki.
Mogą natomiast pogrubić kierownicę taka jaka jest czyli równomiernie po całym obwodzie, bez nadawania jej kształtu.
Co do kosztów, to szaleństwa nie ma - zwykłe obszycie (wymiana skóry) to koszt 250PLN + 60PLN za montaż i demontaż (można do nich wysłać samą kierownicę po wcześniejszym ustaleniu ). Za proste pogrubienie dojdzie jakieś 100-150PLN.
Gdybym wczoraj nie znalazł w necie tej fotki wymodelowanej kierownicy od Tiptronica, to pewnie bym się dzisiaj zdecydował na zwykłe pogrubienie, ale w tych okolicznościach to nabiłem sobie klina (i pewnie również Wam za co szczerze przepraszam
)
Mam wprawdzie koncepcję jak ten problem przeskoczyć ale za wcześnie aby o tym pisać.
Jeżeli chodzi o jakość szycie to tak jak napisałem już wczoraj - górna półka. Śmiem twierdzić , że lepiej jak niejeden oryginalny samochód
Na dowód tego niech będą te zdjęcia 993 które stoi teraz u nich na warsztacie (zdjęcia slabe ale robiłem telefonem).
Jakiś niemiaszek dał im do zrobienia cały środek i aktualnie wszystko się szyje.
Skoro niemiec nie bał się dać takiego cacuszka na kompleksową robotę to myślę, że z kierownicami do 997 nie powinno być problemów.
Widziałem uszyte już fotele (kolor kremowy - perłowy) i jest wypas.
Dodatkowo jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że super zrobili na zagłówkach wytłoczenia logo Porsche (takie jak w oryginale).
Mają do tego zrobioną matrycę więc jak ktoś by chciał to pewnie bez problemu mogą to zrobić kazdemu (za niższą kasę niż standardowo taka usługa kosztuje bo matryca gotowa
)
Jeżeli chodzi i jakieś upusty grupowe, to nie było dzisiaj z kim na te tematy porozmawiać.
Generalnie na drzwiach kartka INWENTARYZACJA , ale psami nie poszczuli i wpuścili
Nie było szefa dzisiaj , a ja rozmawiałem z człowiek który zajmuje się właśnie obszywaniem kierownic.
Jak będę u nich ponownie to poruszę ten temat .