Cześć!
Od razu na wstępie zaznaczam, że nie proszę o poradę - ja na razie nowego samochodu nie szukam Jestem po prostu ciekaw jakie są Wasze przemyślenia w tych kwestiach, bo sam nieraz się nad tym zastanawiałem i chętnie o tym podyskutuję
Jakie macie podejście / doświadczenia w kupowaniu starszych, klasycznych Porsche na kredyt? Mam na myśli takie modele Porsche, które traktuje się jako dodatkowy samochód "dla przyjemności" a nie główny daily. Niektórzy mogą traktować kupno starej 911 jako niezłą inwestycję i nawet mając wystarczającą ilość gotówki (albo i nie), wolą zdecydować się na kredyt aby nie pozbywać się od razu sporej części oszczędności. Inni pewnie popukają się w czoło słysząc że ktoś chce sfinansować kredytem zakup bądź co bądź czysto przyjemnościowy.
Osobiście jestem raczej za tym żeby takie zakupy robić za gotówkę, bo zawsze trzeba doliczy jeszcze koszty kredytu które przy cenach niektórych modeli Porsche mogą być dosyć znaczące. Ale skłamałbym gdybym powiedział że nie przeszło mi nigdy przez myśl kupno starej 911 w kredycie