|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
BogdanP
|
Napisane: 19.08.2013, 19:21 |
|
|
P0420
P0455
P1117
P1118
Podpowiecie co naprawić ażeby te błędy nie wyskakiwały ?
czy nie przejmować się nimi ?\
Dziękuję zyczliwym
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 19.08.2013, 19:36 |
|
|
|
Góra |
|
BogdanP
|
Napisane: 19.08.2013, 19:45 |
|
|
Bardzi dziekuję ze podpowiedz
ale ten jezyk techniczny motoryzacyjny angielski jest zbyt dla mnie trudny terminy i pewne okreslenia nie chce zinterpretować nie właściwie
Bardzo Proszę o podpowiedz co mam w autku naprawić poprawic
wielkie dzieki
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 19.08.2013, 19:50 |
|
|
wujek Google tak tłumaczy pierwszy przypadek, myślę, że ogólnie można się domyślić:
Co to znaczy?
Kod P0420refers do OBD
Katalizator ma czujnik tlenu przed i za nim. Gdy pojazd jest ciepły i działa w trybie pętli zamkniętej, upstream czujnik tlenu odczyt przebiegu powinna się wahać.Dalszy odczyt czujnika O2 powinno być dość spokojnie. Zazwyczaj P0420 kod wyzwala światło Check Engine, jeśli odczyty z czujników są podobne. Wskazuje to (między innymi), konwerter, który nie działa tak skutecznie, jak to powinno być (według specyfikacji). Jest częścią systemu emisji spalin.
objawy
Możliwe sumptoms z OBD kod P0420
Będziesz prawdopodobnie nie zauważysz żadnych problemów jezdne, chociaż mogą być objawy
Przyczyny
Możliwe przyczyny OBD kod P0420
P0420 kod może oznaczać, że jeden lub więcej z poniższych działo się: przewlekane paliwo zostało wykorzystane gdzie bezołowiowej wezwano czujnik tlenu nie czyta (funkcjonuje) prawidłowo Czujnik temperatury płynu chłodzącego silnik nie pracuje prawidłowo Uszkodzone lub nieszczelne kolektor wydechowy / katalizator kalkulator / rura wydechowa Opóźniony czas iskra czujniki tlenu przed i za konwerterem donoszą zbyt podobne odczytów
możliwe rozwiązania
Niektóre sugerowane kroki rozwiązywania P0420 kod błędu to: Sprawdź szczelność spalin w kolektorze, rury katalizatora. Naprawić w razie potrzeby. Używać do diagnozowania zakres działania czujnika tlenu (Tip:. Czujnik tlenu przed katalizatorem zwykle ma kształt fali zmieniającej się fali z czujnika za konwerter powinien być bardziej stabilne). Sprawdź dalszy podgrzewany czujnik tlenu (HO2), w razie potrzeby wymienić Wymienić katalizator Warto zauważyć, że wiele producentów samochodów oferują dłuższą gwarancję na części związanych z emisją zanieczyszczeń. Więc jeśli masz nowszy samochód, ale z jego zderzaka do zderzaka gwarancji, nadal może być gwarancja na tego typu problemu. Wielu producentów daje pięcioletnią, nieograniczoną gwarancję przebieg na te pozycje. Warto to sprawdzić w. Zobacz także: P0420.com - P0420 Pomoc
|
|
Góra |
|
BogdanP
|
Napisane: 19.08.2013, 20:23 |
|
|
czyli szczelność układu wydechowego sondy lambda i czujnik temperatury cieczy chłodzącej
dobrze kombinuje ???
a czy dało by rade takie opisy do dalszych błędów ???
pozdrawiam i naprawde bardzo dziękjuje
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 19.08.2013, 21:20 |
|
|
tutaj 455:
Co to znaczy?
Kod P0455refers do OBD
To wskazuje na wyciek paliwa opary lub braku przepływu oczyszczającego w EVAP systemu sterowania. Oznacza to duże wykryto przeciek.(EVAP) System kontroli emisji zapobiega wydostawaniu się oparów paliwa z układu paliwowego pojazdu. Opary paliwa są kierowane przez węże do pojemnika węgiel do przechowywania. Później, gdy silnik jest uruchomiony zawór wylotowy otwiera umożliwiając wlot do próżniowego Syfon oparów paliwa do silnika.
objawy
Możliwe sumptoms z OBD kod P0455
Prawdopodobnie nie zauważysz żadnych problemów jezdne.
Przyczyny
Możliwe przyczyny OBD kod P0455
Kod p0455 najprawdopodobniej oznacza jedno lub więcej z poniższych działo się: luźny lub nieprawidłowo umieszczony korek wlewu paliwa gazowe niezgodnych cap (tj. nie fabrycznym / original brand) Inne wyciek lub uszkodzony kawałek w układzie EVAP
możliwe rozwiązania
Przy p0455, najczęściej naprawa jest: Usuń i zainstaluj ponownie korek wlewu paliwa, wyczyścić kody, a dysk na dzień i zobaczyć, czy kody wrócić. W przeciwnym wypadku, należy wymienić korek wlewu paliwa i / lub sprawdzać EVAP system cięć / dziur w rurach / węże (można usłyszeć hałas próżni lub paliwa zapach), w razie konieczności naprawy
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 19.08.2013, 21:23 |
|
|
Do 1117 tylko to:
możliwe rozwiązania
Zwarcie do masy (min) lCheck waring 2Check sensor 02 impedancja, ctmtinnity i wartości. 3 Sprawdź w trybie ogrzewania diagnoza 02 czujnika
a do 1118 tylko to:
Open (sig) lCheck 2Check okablowanie 02 sensor impedancji, ciągłość i wartość. 3 Sprawdź w trybie ogrzewania diagnoza 02 tensora
|
|
Góra |
|
michal928
|
Napisane: 19.08.2013, 21:37 |
|
|
P0420 - niska wydajnosc katalizatora cylindry 1-3
P0455 - nieszczelnosc w ukladzie odpowietrzania zbiornika paliwa
P1117 - podgrzewanie sondy lambda za katalizatorem cyl 1-3
P1118 - nie mam tego bledu w opisie ale tez cos z ta samą sondą.
|
|
Góra |
|
BogdanP
|
Napisane: 19.08.2013, 21:40 |
|
|
tak ten błąd Kod P0455
kumam ale korek mam nowy oryginalny sprwdze wszystkie rureczki
Bardzo dziekuję
czy te sondy lambda czesto padają ??
jakie polecacie ???
|
|
Góra |
|
Piter86r
|
Napisane: 1.07.2018, 13:11 |
|
|
Kod P0455 - jak sobie z tym poradziliście ?
Rozkręciłem cały dół samochodu, zlokalizowałem zaworek zwrotny który znajduje się pod kolektorem i on nie przepuszcza powietrza.Znaczy się wymusiłem zdalne jego działanie i jak dmucham w niego to nie przepuszcza powietrza przy zamknięciu. Rzekomy filtr węglowy może znajdować się przy baku, ale żeby go ściągnąć to raczej trzeba rozebrać cały przód. Może być faktycznie, że to korek do wlewu paliwa? Nie uśmiecha mi się ściągać baku lub silnika. No chyba że program mnie robi w bambuko.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|