Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kubica :((
PostNapisane: 6.02.2011, 18:15 

pewnie slyszeliscie

operacja sie przedluza , skonczy sie najwczesniej o 20

dramat !

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 18:25 

Widziałem. A tak dobrze się zapowiadał sezon F1. Zobaczymy.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 19:38 

Robert napewno sie wykuruje, szkoda tylko ze napewno bedzie musial odpuscic czesc sezonu, a do tego bolid jest w fazie przygotowan, wiec praca ktora miala byc teraz wykonana miala przyblizyc LR do zwyciestw... Ale badzmy dobrej mysli, w F3 Robert pojechal majac 18 srub w dloni i prowadzac jedna reka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 20:45 

Nr klubowicza: 039
No fatalnie to wygląda ,widziałem w necie fotkę jak Kubica jest zaintubowany a to świadczy że było bardzo żle.
Informacja też ,że przybywa do kliniki sława ortopedii aby zapobiec amputacji dłoni też nie brzmi zbyt optymistycznie.

Mimo wszystko wierzę ,że się pozbiera i jeszcze w tym sezonie choćby na koniec wystartuje formułą,życzę tego Jemu i nam kibicom .

Hmm.... normalny człowiek rehabilituje taką dłoń kilka lat ....ale to spekulacje czekamy na wiadomości.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 20:49 

Intubacją bym się nie przejmował - zabezpieczyli go na czas transportu do szpitala, nie wiedząc nic na temat obrazen wewnetrznych. W razie czego intubacja w smiglowcu bylaby znacznie trudniejsza.

Tak czy inaczej, mamy raczej poczatek sezonu bez Kubka.

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 21:10 

Napewno ma najlepszych lekarzy ale pewnych procesów w organiźmie nie da się przyśpieszyć ani za pieniądze ani siłą woli.

Da radę, poskładają go ale zanim odzyska sprawność to się mocno namęczy. Oby wrócił do pełnego zdrowia.

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 21:41 

Nr klubowicza: 060
Ogromny pech, mimo calej otoczki medycznej-najlepszych specjalistow nie wierze w ten sezon dla Roberta. To bardzo smutne bo znowu mielismy nadzieje, ze"nowy" team bedzie bardziej nastawiony na Kubice..jego pozycja byla niepodwazalna. Jednak F1 to nie szachy i wymaga absolutnej sprawnosci i czucia kierownicy chyba każdą linią papilarną. Nie macie pojecia jak bardzo chcialbym sie mylic.

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 21:47 

Nr klubowicza: 094
zle, zle, zle... dla Niego i dla nas :?

wg cacarreliego, mozna zapomiec o tym sezonie, a moze o jezdzeniu w F1. Poczekajmy jednak do jakis oficjalnych info. To jednak bedzie trwalo.

Z drugiej strony, ja uwazam, ze jesli technicznie zloza, to na 99% dojdzie do sprawnosci. To jego swiatelko w tunelu...i bedzie tam sie kierowal, nie ma innej opcji.

ps zdenerwowal mnie dzis... co ja bede ogladal, przeciez nic nie ma interesujacego w telewizji...

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 22:11 

Nr klubowicza: 170
a ja napisze krotko i mocno: na ch...[długie, czerwone, często staje] sie pchal do tej Skody i do tego wyscigu.... inne teamy zabraniaja swoim kierowcom startowac w innych rajdach z powodu za duzego ryzyka...
jakby jeszcze ten rajd byl jakis znaczacy dla jego kariery, ale tak to tego nie rozumiem, za malo mu adrenaliny w F1 ? kurde, jego kariera dopiero przed nim, pojezdzil by pare lat tylko w F1, zarobil niezla kase i potem mogl sobie spokojnie na "emeryturze" smigac w rajdach...
a tak sie pcha nie wiem po co i potem jest wlasnie jak jest...szczegolnie ze Fabia S2000 nie nalezy do spokojnych aut....

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 22:23 

Matschke napisał(a):
a ja napisze krotko i mocno: na ch...[długie, czerwone, często staje] sie pchal do tej Skody i do tego wyscigu....

racja, ale on ma taki charakter i pewnie gdyby nie ten jego charakter to nie liczyłby się w F1

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 22:29 

Matschke napisał(a):
a ja napisze krotko i mocno: na ch...[długie, czerwone, często staje] sie pchal do tej Skody i do tego wyscigu.... inne teamy zabraniaja swoim kierowcom startowac w innych rajdach z powodu za duzego ryzyka...
jakby jeszcze ten rajd byl jakis znaczacy dla jego kariery, ale tak to tego nie rozumiem, za malo mu adrenaliny w F1 ? kurde, jego kariera dopiero przed nim, pojezdzil by pare lat tylko w F1, zarobil niezla kase i potem mogl sobie spokojnie na "emeryturze" smigac w rajdach...
a tak sie pcha nie wiem po co i potem jest wlasnie jak jest...szczegolnie ze Fabia S2000 nie nalezy do spokojnych aut....

no to przykre ale niestety się z tym zgadzam.

F1 już po japkach... a szkoda wielka.. :(

pozamiatane. teraz będą lata gdybania w Polsce że zostałby mistrzem jakby się nie rozbił. a szkoda.
ale mimo wszystko trzymam kciuki.już miał jedną małą stłuczkę...

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 22:31 

Panowie, to jego pasja. To tak jakby ktos wam powiedzial - po co wam te zloty, tory, lotniska, malo wam adrenaliny i nerwow w normalnej jezdzie?
Pojechal bo chcial, mial pecha. Inni polamali sie jezdzac na rowerach i co byscie powiedzieli? Po co na rower wsiadali?
Najwazniejsze ze jak na razie zapowiada sie ze wszystko zostanie zlozone do kupy i pozostanie rehabilitacja, a wszyscy wiedza ze Robert bez wyscigow to nie Robert, wiec bedzie robil wszystko zeby wrocic.

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 22:47 

Generalnie zgadzam się z Waszymi opiniamii, dodam tylko, że róznica pomiędzy "sterylnym" torem a rajdowym OS-em jest tak ogromna, że trudno być wirtuozem na jednym i drugim jednocześnie. Technika jazdy rajdowej - nawet po suchym asfalcie - ma niewiele wspólnego z techniką jazdy po torze.

Miejmy nadzieje, że szybko wróci na tor !

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 23:01 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Trzymajmy kciuki za Roberta, też się wkurzyłem, ale pasja to pasja, musi się pozbierać, tymczasem trwa druga część operacji.

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 23:05 

Teraz poszło na TVN24 - dłoń złozona!

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 23:53 

autoklub.pl: lekarz operujący Kubicę, profesor Mario Igor Rossello, stwierdził, że naszego kierowcę może czekać nawet rok rehabilitacji

22:34 - Menedżer Kubicy: Lekarze unaczynili dłoń Roberta, teraz musimy czekać. Stracił sporo krwi, ale jego życiu nic nie zagraża. Teraz Polak zostanie dłużej w szpitalu, na razie nie można go przenosić"

22:22 - Konsul generalny RP w Mediolanie, Krzysztof Strzałka, zamierza odwiedzić Roberta Kubicę

22:14 - ANSA: Dłoń, częściowo zmiażdżona, została unaczyniona, a złamania, między innymi nogi zostały nastawione - takie informacje napłynęły ze szpitala w Pietra Ligure, gdzie po siedmiu godzinach zakończyła się operacja kierowcy Formuły 1 Roberta Kubicy

Dopiero za kilka dni będzie wiadomo, czy dłoń będzie władna i odzyska pełną sprawność. Jak podała włoska agencja prasowa ANSA - operację przeprowadziły dwa zespoły chirurgów.

Obecnie Polak znajduje się na oddziale reanimacji.

Kierujący zabiegiem ortopeda jest umiarkowanie usatysfakcjonowany. Na razie lekarze wstrzymują się od stawiania prognoz, ale według wstępnych informacji udało się uratować prawą dłoń kierowcy.

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2011, 23:55 

Nr klubowicza: 060
Za przeproszeniem ale posypaly sie bzdety...jezeli ma sie taka pasje to normalne , ze czlowiek pcha sie za kolko kiedy tylko moze..to normalne. Jazda w F1 to ciezka , bardzo ciezka PRACA i mysle ze z frajda dla kierowcow ma to malo wspolnego... zreszta wdarlo sie "gdybactwo" w wypowiedzi...a co by bylo gdyby J. Kulig nie przejezdzal przez pewien przejazd kolejowy albo przyslowiowy Kowalski nie postanowil przejsc na druga strone ulicy. Jedno jest pewne- stalo sie bardzo zle i jest mi bardzo przykro.

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2011, 0:03 

Sam szef Kubicy ,Boullier powiedzial ze nigdy nie zabraniali swoim kierowcom jezdzic w WRC a tym bardziej Kubicy dla ktorego to jest bardzo wazne w zyciu, oderwanie od calej otoczki F1 ( wywiady,testy,wyjazdy...jazdy to duzo bolidem nie ma )

Zreszta jak wczesniej kolega napisal ,nawet Webber na rowerze sie polamal. Gdyby tylko bariera nie pekla to wysiedli by normalnie z samochodu ktory ma klatke, itd. ( PECH i tyle)

Tytuł:
PostNapisane: 7.02.2011, 10:36 

Tona wyjąłeś mi to z ust.
Dramat, że trafiło akurat na naszego Roberta Kubicę. Roberta Kubicę.

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2011, 9:03 

Kilka fotek obrazujących grozę sytuacji :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]