Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18.09.2020, 16:40 

Witam, przyszedł czas na zmiany, pożegnałem się ze swoim pierwszym "prosiakiem" czas na drugiego. Tym razem szukam czegoś dużego, początkowo rozważałem zakup porsche panamera jednak finalnie doszedłem do wniosku że wszystko czego mi potrzeba ma Porsche Cayenne , interesuje mnie druga generacja, rozważam wybór silnika 3,6l v6 300KM. Oczywiście mile widziane są wasze rady, wskazówki, propozycje zakupu lub też ocena ofert które sam będę zamieszczał. Docelowo interesuje mnie kolor czarny lub biały, tapicerka w kolorze "bananowym" (jasny brąz), zadbane może być wersja przed lub poliftowa itd. (znamy to każdy chce dobrze sprzedać i kupić)

Interesują mnie też modele z USA pytanie czy warto sprowadzać?

Na pierwszy rzut idzie oferta: (ktoś oglądał? sprawdzał) ?

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... DcI8b.html?

PostNapisane: 18.09.2020, 19:31 

Ja bym się zastanowił nad kwestia zawieszenia. Jak bym kupowal Cayenne (lub podobnej klasy auto) to tylko z pneumatycznym zawieszeniem. Różnica w komforcie jest ogromna.

PostNapisane: 18.09.2020, 23:10 

b0g0b0jny napisał(a):
Ja bym się zastanowił nad kwestia zawieszenia. Jak bym kupowal Cayenne (lub podobnej klasy auto) to tylko z pneumatycznym zawieszeniem. Różnica w komforcie jest ogromna.
Tu sie trzeba samemu przejechac i porownac. Ja mam airmatic w Mercedesie dupowozie i wszyscy pieją nad nim ze wlasnie przepaść jest w stosunku do innych aut. A ja prawde powiedziawszy widzę minimalna roznicę. Najwieksza zaleta to ze moge sobie auto podniesc zeby w jakas dziure wjechac :) ale w SUV to pewnie nie jest temat (ja mam cls)
Najwieksza wada to kurde juz jedna awarie mialem , jedna strona calkiem spadla. Koszty sa znaczne takiej awarii w porownaniu do standardowego zawieszenia no i prawdopodobienstwo wystąpienia tez znacznie wieksze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 20.09.2020, 19:04 

b0g0b0jny napisał(a):

Każda sugestia jest dla mnie cenna, natomiast z tego co widzę i jak obserwuje rynek to wybór jest bardzo trudny.
Co myślicie w ogóle o sprowadzeniu auta z USA, w cenie II generacji 2010-2013 jest szansa na model poliftowy 2016 ? czy gra jest w ogóle warta świeczki? ktoś postępował w ten sam sposób ?
W Polsce rocznik 2016 w cenie 130-140tys. raczej wygląda podejrzenie, sam nie wiem co o tym myśleć. A nie ukrywam że auto które wrzuciłem w pierwszym poście bardzo mnie interesuje.

PostNapisane: 20.09.2020, 19:07 

and6412 napisał(a):
b0g0b0jny napisał(a):

Tak jak mówisz, trzeba pojechać sprawdzić, ocenić. Choć dla mnie ta oferta podejrzana, niski przebieg, cena jedna z niższych.

PostNapisane: 20.09.2020, 19:08 

Cóż Ci można doradzić przy zakupie auta z przebiegiem 35 tys, skoro cena i konfiguracja tobie odpowiada. Weź na przegląd przedzakupowy, zweryfikuj czy jest bezwypadkowy i bierz.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]