Witam, przymierzam się w ciągu roku do zakupu 911 996 lub 997 (rok 2002 do ok 2005/6) 3.6L [bogatsza wersja 996 - 4, cabrio, 4S, lub biedniejsza 997 zwykła Carrera, chyba, że trafi się "okazja" na tyci lepszą wersję] . Od 1.5 roku przeglądam oferty, czytam, uczę się itd.. Mam pytanie. Czy ktoś wie gdzie można kupić dobre Porsche? (ogłoszenia na portalach to najczęściej złom więc boję się podjąć temat, tym bardziej, że nie interesują mnie auta np. z usa) preferowałbym krajowe lub ew Niemcy, Szwajcaria (choć tu podobno bardzo duży podatek się płaci za sprowadzenie).
Drugie pytanie jak jest w rzeczywistości z utrzymaniem tego auta? OC liczyłem na max zniżek to w zależności czy Autocasco itd to może być od ok 1500 do 4000zł w zależności od ubezpieczyciela, o spanie finansowo się nie pytam bo kto jeździ Porsche to nie patrzy na ten parametr ale chodzi mi o pozostałe koszty "warsztatowe". Czytałem w necie, że takie auta - jeśli chodzi o naprawy to trzeba odkładać na miesiąc ok 700zł?
dodam, że auto chciałbym traktować hobbistycznie (jako drugie w rodzinie), jazda raczej latem i pewnie ok 3000 do 5000km max/ rok..
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pomoc, pozdrawiam.
Kup ładne w okazyjnej cenie nie ma!!! Ja chcesz takie 997 4s 2005-7 bezwypadek do 50 tys km od dziadka to musisz zapłacić 160-180 tys Jak ktoś jeździ 997 i był nawet okazjonalnie na niemieckiej autostradzie przeleci powyżej 250km/h pare km to zbiera kamyczki i po 80 tys km maska zderzak i tylne błotniki są spiskowanie wiec nie skreślaj auta z malowaną maska i zderzakiem bo pare lat temu nikt nie oklejał Ja osobiście sprzedałem takie 997 cabrio z Ameryki i ze smutkiem stwierdzam że nie oglądał go nikt z polski i poszedł do Niemiec Bo usa i naprawiany przód bez otwarcia poduszek org lampy Panowie jak ktoś chce jeździć to przygody się zdarzają Pozdrawiam szukających