Może ktoś byłby zainteresowany takim wozidełkiem
Lexus IS300 ze świetny silnikiem 2JZ-GE stosowanym między innymi w Suprze. Rok produkcji 2005, przebieg 104tys mil czyli 167 tys km.
Jestem pierwszym właścicielem w Polsce, samochód u nas w rodzinie 10lat! Został wyszukany przeze mnie na aukcji ubezpieczeniowej w USA po stłucze( posiadam pełną dokumentację zdjęciową zarówno z serwisu aukcyjnego jak i po przypłynięciu do Polski). Lexus został naprawiony w serwisie Toyota Marki w większości na nowych oryginalnych częściach. W Polsce nie uczestniczył w żadnej kolizji. Samochód serwisowany głównie w serwisie specjalizującym się w serwisowaniu Lexusa i Toyoty (Warszawa ul.Osiedle2) - posiadam faktury. Samochód jest bardzo zadbany, nigdy nie oszczędzałem na serwisie. W ostatnim czasie zostało wymienione bardzo dużo elementów eksploatacyjnych: elementy zawieszenia, hamulce, chłodnica , skraplacz klimy+nabicie. Wszystko na kwotę blisko 6000 zł (posiadam rachunki). Rozrząd wymieniony w październiku 2012 roku przy przebiegu 71 tys. mil(114tys km) .
Ze słabych stron auta: czasem wyskakuje check engine (wstępna diagnoza – katalizator) oraz szwankuje czujnik poziomowanie reflektorów xenonowych.
Lexus jest bardzo dobrze wyposażony, nie będę się rozpisywał co ma, bo to widać na zdjęciach. Dodatkowym wyposażeniem dołożonym przeze mnie są czujniki parkowania, tylne lampy LED oraz mini laptop asus (win XP) podłączony do dotykowego ekranu zabudowanego w miejscu przeznaczonym na fabryczną nawigację. Dzięki temu rozwiązaniu można zainstalować sobie nawigację, wyświetlić ekran telefonu na komputerze, oglądać filmy, słuchać muzyki itp.
Wizualnie samochód prezentuje się świetnie. Lakier jest po korekcie zabezpieczony powłoką kwarcową. Lampy przednie po renowacji wyglądają jak nowe. W celu odświeżenia niedawno były lakierowane: przednia maska i oba zderzaki. Oczywiście samochód posiada kilka wgniotek od nieuważnego otwierania drzwi przez innych użytkowników parkingów ,ale tego niestety nie da się uniknąć
, nie jest to rzucające się w oczy co zresztą widać na zdjęciach. Wnętrze rozebrałem i bardzo dokładnie wyprałem, wyczyściłem i zabezpieczyłem najwyższej jakości preparatami. Wnętrze wygląda świetnie, nie ma żadnych przetarć, wytarć czy pęknięć.
Samochód stoi na felgach 18x8 firmy ASA na licencji BBS z oponami 225/40R18 Goodyear z bieżnikiem około 5,5 mm. W cenie jest również drugi komplet felg z oponami zimowymi. Felgi oryginalne 17 malowane na czarno - srebrno z oponami Firestone z bieżnikiem też około 5,5 mm).
CENA 29 000zł
501-228-286