Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9.11.2020, 18:24 

Witam,

Zwracam się z prośbą o radę - mam okazję kupić Macana Turbo z 2017 roku, niski przebieg 70-80k, dobrze/bardzo dobrze wyposażony w bardzo dobrej cenie.
Jest bezwypadkowy i serwisowany zgodnie z zaleceniami w ASO.
Pochodzi z Dubaju :o i jest juz w Polsce od 2 lat.
I tu poważnie się zastanawiam, czy i jakie sa różnice między wersją europejską i tą z Emiratów :?: :?: :?:
Zastanawiam się też nad tym, że szansa na zbycie tekiego auta po 1-2 latach użytkowania też raczej nie będzie nikła.
Kupić jest łatwo, ale myślę też o tym żeby można było je później sprzedać.

Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie w tym temacie.

Michał

PostNapisane: 9.11.2020, 18:42 

Nr klubowicza: 805
Jak nikt jej nie zrobił liftingu i nie wstawił radia z aliexpress + nie było historii typu wymiana silnika to wóz jak wóz ;) oczywiście w odpowiednio niższej cenie od auta z PL salon + pełna historia. No ale zakładam, że kupujesz też taniej, więc i sprzedać będziesz musiał taniej.

MB W126 260SE '87
MB C126 560SEC '90
MB R129 SL500 '99
MB W204 C63 AMG '09
Porsche 911 996.2 C2 '01
Honda CRX ED9 K20 track tool '90
BMW S1000R '17

PostNapisane: 9.11.2020, 20:10 

Nr klubowicza: 692
Otóż moim zdaniem o silnik chodzi. Ciekawe ile z tych 70-80kkm zrobiło w Dubaju, a ile w Polsce. Kto widział wiatr z południa na własne oczy to wie jakie warunki panują w Dubaju. A wcale to nie jest rzadkie zjawisko. Pył jak mąka włazi wszędzie i żaden filtr go nie zatrzyma. Do tego podejście Arabów do szybkich aut, czyli but, but, but bez patrzenia na temp oleju i mamy zwycięzcę w kategorii "Ile kosztuje kapitalka w Macanie Turbo?" Ja bym nie kupił. Ale wiem - cena, cena, cena.

718 Spyder '22
991 Carrera S MRE '14
987 Boxster S '05
Macan kosiarka '18

PostNapisane: 9.11.2020, 20:55 

A jaka to cena ? Piszesz o dobrej , dla jednego 50 tyś dobra A dla drugiego 250 tyś. Nie każdy arab jest taki sam jak ten z Youtube 😂

PostNapisane: 10.11.2020, 16:58 

Dzięki za komentarze :)

Byłem go dziś obejrzeć, ostatecznie to model 2014, pierwsza rej 2015, 71 tys przebiegu. Oprócz PDLS+, haka i Burmeister'a (jest BOSE, panorama, wentylacja foteli, Sport chrono, aktywny tempomat, pełen pakiet carbon + kierownica podgrzewana, podsufitka alcantara itd), to chyba niczego nie brak. Rok w kraju, w kraju serwis Porsche.
Podczas jazdy w trybie cichego wydechu podczas odpuszczania gazu cos rezonuje z prawej strony z tyłu.
CENA 185k pln

No i mam zagwostkę :?: :banghead: :?: :banghead:

PostNapisane: 10.11.2020, 17:15 

A dlaczego ktoś go sprzedaje po roku?

PostNapisane: 10.11.2020, 17:51 

Nr klubowicza: 381
Mam bardzo ładnego Macana Turbo, 2015, 81 kkm, salon PL. Ciut drożej ale niewiele, z pełną fvat. Nie będziesz miał żadnych wątpliwości - serwis PL ASO itd.

wierm napisał(a):

Byłem go dziś obejrzeć, ostatecznie to model 2014, pierwsza rej 2015, 71 tys przebiegu. Oprócz PDLS+, haka i Burmeister'a (jest BOSE, panorama, wentylacja foteli, Sport chrono, aktywny tempomat, pełen pakiet carbon + kierownica podgrzewana, podsufitka alcantara itd), to chyba niczego nie brak. Rok w kraju, w kraju serwis Porsche.
Podczas jazdy w trybie cichego wydechu podczas odpuszczania gazu cos rezonuje z prawej strony z tyłu.
CENA 185k pln

*Porsche 911

PostNapisane: 10.11.2020, 18:45 

bilex napisał(a):

Ponoc mu się znudził i chce coś większego... :?:

PostNapisane: 10.11.2020, 18:49 

Jarecki napisał(a):
Mam bardzo ładnego Macana Turbo, 2015, 81 kkm, salon PL. Ciut drożej ale niewiele, z pełną fvat. Nie będziesz miał żadnych wątpliwości - serwis PL ASO itd.

wierm napisał(a):

CENA 185k pln

Brzmi ciekawie.
W takim razie poproszę o specyfikację i jakies foty jeżeli masz na priv.

PostNapisane: 11.11.2020, 0:04 

Kupiłem kiedyś Volvo z południa Włoch, tam też nieźle musiało pylić. Z zewnątrz i w środku auto czyściutkie, ale jak już po zakupie zajrzałem do bagażnika w okolice nadkoli to tam było pyłu co niemiara. Takiego niesamowicie drobnego, kompletnie niewyczuwalnego w palcach... Powietrze przechodzi przez auto i ucieka właśnie wylotami z boków tylnego zderzaka. Więc jeśli sprawdzisz, że tam jest czysto, to albo jeździł w ludzkich w miarę warunkach, albo ktoś się mocno postarał i wyczyścił nawet tam.

M.

PostNapisane: 12.11.2020, 14:58 

wierm napisał(a):
bilex napisał(a):

Ponoc mu się znudził i chce coś większego... :?:

Nie wierzę w takie historie. Jeżeli zadajesz sobie tyle trudu żeby znaleźć i sprowadzić auto to raczej nie pozbywasz się go po roku...
Chyba, że potrzebujesz gotówki (fakt, może komuś wstyd tak po prostu się przyznać) albo z samochód nie spełnił oczekiwań - co w przypadku Macana Turbo jest mało możliwe... Just sayin'...

Zobacz co Jarecki ma do zaoferowania. Zaletą salonu PL jest możliwość zweryfikowania historii ewentualnych napraw blacharskich w okresie gwarancji lub PA.

PostNapisane: 13.11.2020, 12:15 

2x krajowy Macan GTS w budżecie 200-230 K,
jeśli Cię interesuje napisz na PW.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]