Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9.11.2020, 18:24 

Nr klubowicza: 989
Witam,

Zwracam się z prośbą o radę - mam okazję kupić Macana Turbo z 2017 roku, niski przebieg 70-80k, dobrze/bardzo dobrze wyposażony w bardzo dobrej cenie.
Jest bezwypadkowy i serwisowany zgodnie z zaleceniami w ASO.
Pochodzi z Dubaju :o i jest juz w Polsce od 2 lat.
I tu poważnie się zastanawiam, czy i jakie sa różnice między wersją europejską i tą z Emiratów :?: :?: :?:
Zastanawiam się też nad tym, że szansa na zbycie tekiego auta po 1-2 latach użytkowania też raczej nie będzie nikła.
Kupić jest łatwo, ale myślę też o tym żeby można było je później sprzedać.

Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie w tym temacie.

Michał

PostNapisane: 9.11.2020, 18:42 

Jak nikt jej nie zrobił liftingu i nie wstawił radia z aliexpress + nie było historii typu wymiana silnika to wóz jak wóz ;) oczywiście w odpowiednio niższej cenie od auta z PL salon + pełna historia. No ale zakładam, że kupujesz też taniej, więc i sprzedać będziesz musiał taniej.

PostNapisane: 9.11.2020, 20:10 

Nr klubowicza: 692
Otóż moim zdaniem o silnik chodzi. Ciekawe ile z tych 70-80kkm zrobiło w Dubaju, a ile w Polsce. Kto widział wiatr z południa na własne oczy to wie jakie warunki panują w Dubaju. A wcale to nie jest rzadkie zjawisko. Pył jak mąka włazi wszędzie i żaden filtr go nie zatrzyma. Do tego podejście Arabów do szybkich aut, czyli but, but, but bez patrzenia na temp oleju i mamy zwycięzcę w kategorii "Ile kosztuje kapitalka w Macanie Turbo?" Ja bym nie kupił. Ale wiem - cena, cena, cena.

718 Spyder '22
991 Carrera S MRE '14
987 Boxster S '05
Macan kosiarka '18

PostNapisane: 9.11.2020, 20:55 

A jaka to cena ? Piszesz o dobrej , dla jednego 50 tyś dobra A dla drugiego 250 tyś. Nie każdy arab jest taki sam jak ten z Youtube 😂

PostNapisane: 10.11.2020, 16:58 

Dzięki za komentarze :)

Byłem go dziś obejrzeć, ostatecznie to model 2014, pierwsza rej 2015, 71 tys przebiegu. Oprócz PDLS+, haka i Burmeister'a (jest BOSE, panorama, wentylacja foteli, Sport chrono, aktywny tempomat, pełen pakiet carbon + kierownica podgrzewana, podsufitka alcantara itd), to chyba niczego nie brak. Rok w kraju, w kraju serwis Porsche.
Podczas jazdy w trybie cichego wydechu podczas odpuszczania gazu cos rezonuje z prawej strony z tyłu.
CENA 185k pln

No i mam zagwostkę :?: :banghead: :?: :banghead:

PostNapisane: 10.11.2020, 17:15 

A dlaczego ktoś go sprzedaje po roku?

PostNapisane: 10.11.2020, 17:51 

Mam bardzo ładnego Macana Turbo, 2015, 81 kkm, salon PL. Ciut drożej ale niewiele, z pełną fvat. Nie będziesz miał żadnych wątpliwości - serwis PL ASO itd.

wierm napisał(a):

Byłem go dziś obejrzeć, ostatecznie to model 2014, pierwsza rej 2015, 71 tys przebiegu. Oprócz PDLS+, haka i Burmeister'a (jest BOSE, panorama, wentylacja foteli, Sport chrono, aktywny tempomat, pełen pakiet carbon + kierownica podgrzewana, podsufitka alcantara itd), to chyba niczego nie brak. Rok w kraju, w kraju serwis Porsche.
Podczas jazdy w trybie cichego wydechu podczas odpuszczania gazu cos rezonuje z prawej strony z tyłu.
CENA 185k pln

PostNapisane: 10.11.2020, 18:45 

bilex napisał(a):

Ponoc mu się znudził i chce coś większego... :?:

PostNapisane: 10.11.2020, 18:49 

Jarecki napisał(a):
Mam bardzo ładnego Macana Turbo, 2015, 81 kkm, salon PL. Ciut drożej ale niewiele, z pełną fvat. Nie będziesz miał żadnych wątpliwości - serwis PL ASO itd.

wierm napisał(a):

CENA 185k pln

Brzmi ciekawie.
W takim razie poproszę o specyfikację i jakies foty jeżeli masz na priv.

PostNapisane: 11.11.2020, 0:04 

Kupiłem kiedyś Volvo z południa Włoch, tam też nieźle musiało pylić. Z zewnątrz i w środku auto czyściutkie, ale jak już po zakupie zajrzałem do bagażnika w okolice nadkoli to tam było pyłu co niemiara. Takiego niesamowicie drobnego, kompletnie niewyczuwalnego w palcach... Powietrze przechodzi przez auto i ucieka właśnie wylotami z boków tylnego zderzaka. Więc jeśli sprawdzisz, że tam jest czysto, to albo jeździł w ludzkich w miarę warunkach, albo ktoś się mocno postarał i wyczyścił nawet tam.

M.

PostNapisane: 12.11.2020, 14:58 

wierm napisał(a):
bilex napisał(a):

Ponoc mu się znudził i chce coś większego... :?:

Nie wierzę w takie historie. Jeżeli zadajesz sobie tyle trudu żeby znaleźć i sprowadzić auto to raczej nie pozbywasz się go po roku...
Chyba, że potrzebujesz gotówki (fakt, może komuś wstyd tak po prostu się przyznać) albo z samochód nie spełnił oczekiwań - co w przypadku Macana Turbo jest mało możliwe... Just sayin'...

Zobacz co Jarecki ma do zaoferowania. Zaletą salonu PL jest możliwość zweryfikowania historii ewentualnych napraw blacharskich w okresie gwarancji lub PA.

PostNapisane: 13.11.2020, 12:15 

2x krajowy Macan GTS w budżecie 200-230 K,
jeśli Cię interesuje napisz na PW.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]