Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.12.2007, 19:00 

jak w temacie.

chetnie zamienie mercedesa w123 z silnikiem benzynowym o pojemnosci 2,5 L na gazniku solex 4a 1 o mocy 129ps na p924/p944 ( sprawne, niesprawne, rozwalone, nierozwalone, kombinacje alpejskie dozwolone ).

co do mercedesa. rocznik 1980, oryginalny przebieg 256k km, skrzynia automat, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, kolor srebrny metalic, wnetrze niebieskie. i do tej pory zgodnosc z VINem, ale ja to popsulem dodajac dodatkowe wyposazenie jakim jest 4 x elektryczne szyby ( oryginal ), tapicerka niebieska MBTEX ( byla niebieska jodła ). brak dzuiur w nadwoziu, blacha w tych mercedesach jest mocna strona, ale po tylu latach to ciezko o igle, u mnie jest git, reperaturek wymagaja tylne blotniki i boki podlogi bagaznika ( ten bagaznik to tak na sile ;) ). stoi na alu ronal ala penta amg 8j/16 przod, tyl 10j/16. alarm bosch z epoki ale nie podlaczony do konca. radio becker z prosiaczka ;) auto posiada instalacje gazowa. ogolnie plug & play, wszystko sprawne, nowe klocki, tarcze, lozyska. jakby ktos byl chetny to napisze conieco wiecej, dam foty itd :)

pozdrawiam zainteresowanych ( i niezainteresowanych :) )

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2007, 20:16 

Widzę Robert że się uparłeś na zbycie swojego cuda na rzecz kolejnego prosięcia :wink: Bardzo ładny merc, szczególnie w środku

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2007, 20:19 

ObrazekObrazekObrazekObrazek

szkoda mi tego auta, spedzilem przy nim wiele roboczogodzin w dopieszczaniu, ale moc porsche jest na tyle silna ze lamie nawet gwiazdy :P

ps: zdjecia nie dokonca aktualne, bo sprzed ok 2 miesiecy i w dodatku robione z kom...

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2007, 21:20 

wiem że się przy nim nadłubałeś, ale efekt ok. Ładne auteczko :D

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2007, 12:39 

Witaj Drwalu :)
fajne autko, aczkolwiek myślę, ze w tym temacie powinieneś bardziej uderzyć na forum MB, bo nie sądzę, by na forum miłośników Porsche ktoś by chciał zamieniać się na MB ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2007, 12:46 

hello igor :)

ja np jakbym mial kilka 24 to bym sie zamienil, bardzo lubie mercedesy i nie sadze ze wszyscy na forum prostolinijnie tylko w porsche ;) moze ktos cos gdzies, swoja droga gdzieindziej tez wrzucilem, i musze wyrownac bilans porsche / mercedes, bo narazie mercedesy u mnie w garazach mocno przewazaja :P :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2007, 12:52 

swoją drogą - fajne scirocco z rozpórką u Ciebie gości ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2007, 13:14 

rocco to maxymalny przecinak :P kolega ma ch 300m 3.5 254ps i dopiero przy 120km/h mnie doszedl, a od 130km/h odchodzil :D

na miescie nikt nie ma szans :D i jak fajnie lata na recznym :P

nawiazujac do tematu zeby nie bylo OT ;)

jakby ktos na forum mercedesa dal ze zamieni 924 na mb to odrazu bym sie zglosil ;) to tak odniosnie 2 powyzszych txt :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]