Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23.04.2026, 9:22 

Cześć koledzy, proszę wybaczyć, że nie 'porszowski' post, planuję powrót do klubu na sezon. Jednak, chodzi mi też, od jakiegoś czasu, starszy Mercedes. Z racji, że nie mam zbyt szerokiej wiedzy, może kurzy się komuś takie sędziwe cabrio :)? Otomoto mniej-więcej znam.
Budżet zakładałem w granicy 55-60 tyś pln.
Po cabrio 996 turbo, od kolegi Daro, dalej chciałbym coś bez dachu.

Nie musi być ideał, ale chciałbym, żeby był jeżdżący. Jeśli ktoś ma wiedzę, proszę o kontakt :)

Pozdrawiam, Michał 884 327 231

PostNapisane: 23.04.2026, 11:02 

W mojej ocenie to trochę za niski budżet na zakup ładnej sztuk, przynajmniej na V8.

Jak swojego SL kupiłem od tej firmy. Co prawda nie mają aktualnie nic na stronie ale warto zapytać. Mój był bezwypadkowy, nie wystawiany na aukcji.

https://vintage-cars.otomoto.pl/inventory

Zdecydowanie polecam wersję po lifcie od 99r.

PostNapisane: 23.04.2026, 11:11 

Dziękuję za opinię. Jeśli faktycznie sztuka byłaby godna uwagi, to nie wykluczam odrobinę dołożenia do budżetu :). A czemu akurat polift ma taką przewagę nad przedliftem wg. Ciebie?
Pozdrawiam, Michał

PostNapisane: 23.04.2026, 11:34 

Jak nie znajdziesz, a chcesz Mercedesa cabrio z V-ką to mam na sprzedaż 3.0 V6 w manualu, przebieg 170k, mojego ojca, on tym praktycznie nie jeździ bo mu się już nie chce, kupiliśmy kilka aut elektrycznych i mamy swoją elektrownie i cały czas tymi elektrykami teraz jeździmy a ten tak stoi i raz na miesiąc na myjnie i z powrotem. Auto nie wymaga żadnego nakładu finansowego. Cena 45k. tel. 6O1-2O2-465

...aaaa... auto ma sportowy układ wydechowy z przepustnicami na pilota :) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 23.04.2026, 16:13 

Lynx napisał(a):
Dziękuję za opinię. Jeśli faktycznie sztuka byłaby godna uwagi, to nie wykluczam odrobinę dołożenia do budżetu :). A czemu akurat polift ma taką przewagę nad przedliftem wg. Ciebie?
Pozdrawiam, Michał

Ponieważ polift jest bezobsługowy w jeździe i nie ma problemu z uruchomieniem pod dłuższej przerwie - typowej dla aut tego typu.

W przedlifcie są problematyczne kopułki, w których zbiera się wilgoć.

Przed 1993 r jest mechaniczny wtrysk, którego mało kto jest w stanie zregenerować.

Po 1999 wsiadasz do auta, uruchamiasz i jedziesz. Do tego 5-biegowa skrzynia pracuje znacznie przyjemniej niż 4-B.

PostNapisane: dzisiaj, 10:08 

AdamWalenda napisał(a):
Jak nie znajdziesz, a chcesz Mercedesa cabrio z V-ką to mam na sprzedaż 3.0 V6 w manualu, przebieg 170k, mojego ojca, on tym praktycznie nie jeździ bo mu się już nie chce, kupiliśmy kilka aut elektrycznych i mamy swoją elektrownie i cały czas tymi elektrykami teraz jeździmy a ten tak stoi i raz na miesiąc na myjnie i z powrotem. Auto nie wymaga żadnego nakładu finansowego. Cena 45k. tel. 6O1-2O2-465

...aaaa... auto ma sportowy układ wydechowy z przepustnicami na pilota :) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Dziękuję piękne, choć uparłem się na Sl, rozważę też R230 😊

PostNapisane: dzisiaj, 10:09 

arti_dg napisał(a):
Lynx napisał(a):
Pozdrawiam, Michał

Ponieważ polift jest bezobsługowy w jeździe i nie ma problemu z uruchomieniem pod dłuższej przerwie - typowej dla aut tego typu.

W przedlifcie są problematyczne kopułki, w których zbiera się wilgoć.

Przed 1993 r jest mechaniczny wtrysk, którego mało kto jest w stanie zregenerować.

Po 1999 wsiadasz do auta, uruchamiasz i jedziesz. Do tego 5-biegowa skrzynia pracuje znacznie przyjemniej niż 4-B.

Nie pierwsza taka opinia, chyba trzeba wziąć do serca :)

PostNapisane: 2 minuty temu 

Ja mam 500 SL 1992 rok.
Kupiłem w 2019 rok w Stanach jako bezwypadkowy.
Mogę rozważyć sprzedaż.
Daj na priv jakiś WhatsApp podeśle Ci fotki.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]