Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2009, 2:00 

To tak:
Nie mialem jakichs wielkich wpadek ale do tej pory pamietam tuz po odebraniu prawka jak katowalem biednego 126p ktorego potem szybko zamienilem na Trabanta. Zima, mialem z 18 lat, u kolegi na osiedlu jade sobie i mysle ze nastepny zakret "bedzie bokiem", wiec reczny gaz do dechy (bo to FWD) no i super: tylne kolo skrzywione na krawezniku. Co tu zrobic? Nic. Pojechalem dalej. Po paru dniach moze tygodniach ojciec pyta: Synu czemu takie krzywe to tylnie kolo? Odpowiadam: Tato to tylko trabant, moze one tak wszystkie maja? :lol: :lol: :lol: A on uwierzyl :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2009, 2:34 

Nr klubowicza: 164
Fajnie się czyta wasze historie. :-)
Zatem żeby nie było, że ignoruję temat, mogę tylko powiedzieć, że moje życiowe wpadki związane są w 50% z kobietami, w 25% z balowaniem i 25% z gadaniem głupot.
Z samochodami żyje mi się całkiem dobrze, nawet jeśli nieco się poobijamy :-)

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2009, 2:36 

Ups : correction - te 50% z kobietami to też w większości wynik gadania głupot... :-)

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 19.01.2009, 20:07 

Nr klubowicza: 060
"wpadki z kobietami" hm zdradz ile potomstawa posiadasz... :D

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 20.01.2009, 0:52 

Wpadki były bezproduktywne w dzieciach... tylko w innych konsekwencjach... long and borring stories... :-)

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 0:56 

Zrobię niezły odkop, ale skoro temat i tak z gatunku OT, to chyba wybaczycie :)

Ja ma dwie największe motoryzacyjne wpadki:

1. jakieś 8 lat temu, gdy chodziłem do liceum, siostra pożyczyła mi swój służbowy samochód pod warunkiem, że pojadę z nim do serwisu na przegląd. Po jego zakończeniu stałem jeszcze kilka minut na parkingu przed serwisem blokując wyjazd innemu autu. Niewiele myśląc wsiadłem i cofnąłem raptem o metr, bo tyle wystarczyło, by tamten przejechał.
Niestety ledwo tylko spojrzałem w lusterko, co zaowocowało delikatnym "oparciem się" na otwartych drzwiach nowego Renault Espace.
Reasumując - u mnie tylko ryska 3cm na tylnym zderzaku, a w Renault do wymiany całe drzwi (bo wykonane z jakichś sztucznych materiałów, a odłamał się z nich mały fragment) + przywracanie pierwotnego kształtu przedniemu słupkowi.
Problem polegał na tym, że nie byłem uprawniony do prowadzenia samochodu służbowego siostry, więc miałaby problemy przy zgłaszaniu czegoś takiego, więc trzeba było załatwić, że niby mój ojciec stuknął swoim samochodem :/ Ehh, ciężko potem było.

2. Zrobiłem też totalną głupotę, do tej pory nie wiem jak to się stało. Jechałem prosto z ulicy podporządkowanej przez skrzyżowanie w kształcie odwróconej literki "L" - musiałem ustąpić pierwszeństwa wszystkim. Rozejrzałem się w obie strony, przepuściłem gościa z lewej, ale temu z prawej nie wiedzieć czemu nie ustąpiłem i jeszcze na niego trąbnąłem i w tym momencie zorientowałem się co zrobiłem.
Co ciekawe tuż za mną jechał radiowóz, który oczywiści widziałem i tuż za skrzyżowanie już sam grzecznie zjechałem na pobocze, żeby przyjąć mandat. Na szczęście udało się bez mandatu, zobaczyli, że sam jestem w szoku po tym, co zrobiłem :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 9:43 

A ja się boje i wstydzę napisać o moich przygodach szczególnie tych z początku kariery sprzed ponad 20 lat. Jaki to człowiek był głupi. Od razu dostałbym nagrodę Darwina. Moze kiedyś sie odważę.

Pozdr
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 10:55 

He, he, Wojtek,
spokojnie jeszcze nie spełniasz podstawowego kryterium - czego Ci nie życzę :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 11:14 

O mało co spełniłem. Jeszce jak teraz wsomnieniam to robi mi sie goraco.

Pozdr
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 11:39 

Jasmin napisał(a):
Wpadki były bezproduktywne w dzieciach... tylko w innych konsekwencjach... long and borring stories... :-)

Romeo :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 13:30 

Daryon944 napisał(a):
He, he, Wojtek,
spokojnie jeszcze nie spełniasz podstawowego kryterium - czego Ci nie życzę :D

O jakie kryterium chodzi?
Chcę sprawdzić czy się łapię..

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 13:32 

Nagrodę Darwina mozna otrzymać raczej pośmiernie niestety.

Pozdr
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 13:35 

ufff !

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 13:54 

Nagrody Darwina (ang. Darwin Awards) to corocznie przyznawane w wyniku głosowania w internecie "nagrody". Mają one wyłącznie charakter symboliczny i nasycone są czarnym humorem, a nazwane są nazwiskiem twórcy teorii ewolucji - Charlesa Darwina, by "upamiętnić osoby, które przyczyniły się do przetrwania naszego gatunku w długiej skali czasowej, eliminując swoje geny z puli genów ludzkości w nadzwyczaj idiotyczny sposób". Innymi słowy, warunkiem nominacji do "nagrody" jest śmierć kandydata w wyniku jego własnej głupoty lub okaleczenie się pozbawiające możliwości reprodukcji.

(za wikipedia.pl)

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 13:57 

Nr klubowicza: 193
Daryon944 napisał(a):
(...) lub okaleczenie się pozbawiające możliwości reprodukcji.

Czyli jednak nie trzeba umierać, ale co to za pocieszenie 8) :lol:

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 14:01 

Darku: eliminujac swoje geny, to raczej mozna rozumiec smierc wlasna + potomstwa jak juz sie czepiamy szczegolow :P

Tytuł:
PostNapisane: 24.02.2011, 14:43 

och szczegóły... :wink:
Nagroda jest przyznawana by "...upamiętnić osoby, które przyczyniły się do przetrwania naszego gatunku w długiej skali czasowej...", a nie za eliminację wszystkich genów, które mamy, przekazaliśmy, no i otrzymaliśmy, bo w to wchodzili by jeszcze rodzice i rodzeństwo.

Jeżeli rozpatrujemy "śmiertelną głupotę" jako cechę przekazywaną przez gen recesywny to jest szansa supresji przez dominujące geny partnera(ki) u potomstwa, wobec czego prawdopodobieństwo ujawnienia się jej teoretycznie spada do 25% (oczywiście pomijamy cechy warunkowane wielogenowo, sprzężenia z płcią i sporo innych...) :D

Jak już pretendujemy do Nagrody Darwina, to nie zwiększymy już puli genów obniżających zdolność przetrwania naszego gatunku. Reasumując z jednym "Lepperem" ludzkość sobie lepiej poradzi niż z wieloma...:P ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]