Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.11.2025, 19:41 

Ja miałem dokładnie to samo, z tym że grubiej - najpierw miałem wodę pod dywanikiem pasażera, a potem po drugiej stronie też. Przyczyny były dwie - jedna to zablokowany odpływ wody z szyberdachu - tam jest taka rurka, która odprowadza wodę z dachu poza samochód i jak się zapcha, to woda spływa po słupkach do środka. Druga kwestia to były zapchane odpływy przy podszybiu - miałem przy podjeździe drzewo iglaste, które na maksa gubiło igliwie i to igliwie pozapychało wszystko tworząc jezioro we wnętrzu - była walka, żeby to ogarnąć, ale się udało.

PostNapisane: 8.11.2025, 20:07 

kal800 napisał(a):
Ja miałem dokładnie to samo, z tym że grubiej - najpierw miałem wodę pod dywanikiem pasażera, a potem po drugiej stronie też. Przyczyny były dwie - jedna to zablokowany odpływ wody z szyberdachu - tam jest taka rurka, która odprowadza wodę z dachu poza samochód i jak się zapcha, to woda spływa po słupkach do środka. Druga kwestia to były zapchane odpływy przy podszybiu - miałem przy podjeździe drzewo iglaste, które na maksa gubiło igliwie i to igliwie pozapychało wszystko tworząc jezioro we wnętrzu - była walka, żeby to ogarnąć, ale się udało.

W którym dokładnie miejscu są te odpływy z podszybia?
A i do tego dwa przednie fotele przestały grzać, czyżby przez tą wilgoć? Bezpiecznik jest ok.

PostNapisane: 9.11.2025, 10:30 

Nadal szukam miejsca przez który wlewa mi się woda na podłogę, teraz odkryłem że woda stoi nawet u podstawy słupka A, do wysokości pierwszego otworu technicznego, możliwe że tędy woda się przelewa na podłogę, ale którędy tam się dostaje? Ot zagadka póki co.

Wie ktoś gdzie są odpływy z progów? Na razie nie umiem ich zlokalizować, czyżby były pod plastikową osłoną progów?

Pacjent to Cayenne z 2011

PostNapisane: 9.11.2025, 10:34 

Jeśli inne miejsca masz sprawdzone to nie ma wyjścia , wszystko dobrze osuszyć , dywanów nie zakładać jedna osoba w środku z latarką a druga z weżem leje . Obstawiam panoramę to najczulsze miejsce zaraz po odpływach szyberdachu na grodzi od strony kabiny w nogach na wysokości kolan.

PostNapisane: 9.11.2025, 11:46 

No tak, chyba tak będe musiał zrobić.
Póki co muszę też udrożnić odpływy z progów. Znalazłem filmik z umiejscowieniem odpływów z progu, ale dotyczy to modelu 957, u mnie ich w tym miejscu nie ma, lub jestem ślepy :)

PostNapisane: 14.11.2025, 23:24 

Aktualizacja.
Przyczyna przenikania wody do mojego samochodu była taka, jak to jest przedstawione w tym temacie:
https://rennlist.com/forums/cayenne-958 ... ain-4.html

Konkretnie chodzi o rozszczelnienie fabrycznej mastyki poniżej dolnego rogu szyby czołowej, tuż za zbiornikiem płynu do spryskiwaczy. Przedostająca się tamtędy woda wpływała do podstawy słupka "A", i jak się jej uzbierało tam na tyle duzo, to przelewała się przez najbliższy otwór techniczny na podłogę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]