Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9.08.2021, 19:59 

pokaże Wam jedyne na świecie fabrycznie nowe 993 RSR zbudowane dla mojego przyjaciela z Włoch. W sumie tych samochodów było chyba 12 z tego co pamietam.

miłego oglądania

https://www.youtube.com/watch?v=mY-7pZgEka8

PostNapisane: 11.08.2021, 8:42 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Ciekawy kolor.

Szkoda mi jej tylko, że tak stoi w garażu i czeka na lepszego właściciela, który będzie ją traktować nie jak pomnik, a jak samochód :)

Chętnie bym zobaczył filmik z jazdy i posłuchał dźwięku silnika, ale patrząc na przebieg (20km) to może już nigdy nastąpić…

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 11.08.2021, 16:11 

adamax napisał(a):
Ciekawy kolor.

Szkoda mi jej tylko, że tak stoi w garażu i czeka na lepszego właściciela, który będzie ją traktować nie jak pomnik, a jak samochód :)

Chętnie bym zobaczył filmik z jazdy i posłuchał dźwięku silnika, ale patrząc na przebieg (20km) to może już nigdy nastąpić…

jest dokładnie tak jak piszesz, to auto nie zobaczy nigdy drogi, a co ciekawe jest to również jedyny egzemplarz który był zarejestrowany wiec nowy właściciel mógłby nim jeździć :)
Ale z drugiej strony pewnie nie komfortowo się jeździ autem za 1.5m czy 2.0m euro... :lol:

ten sam właściciel miał 964 turbo z przebiegiem 506 kilometrów, które kupiło od niego porsche museum w Austrii.

PostNapisane: 11.08.2021, 23:54 

Kurde ale do jakich absurdow dochodzi na rynku. Auto warte pewnie miliony dlatego ze jest wyjatkowe i torowe ktorym nie wolno jezdzic bo przestanie byc fajne/straci drastycznie wartosc.
Rozumiem takie sytuacje w przypadku aut "pieknych" ale wyscigowka "piekna" nie jest zeby placic miliony za patrzenie na nia.
Wiem ze tak rynek funkcjonuje ale to jest ekstremalny przyklad absurdu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 13.08.2021, 10:03 

and6412 napisał(a):
Kurde ale do jakich absurdow dochodzi na rynku. Auto warte pewnie miliony dlatego ze jest wyjatkowe i torowe ktorym nie wolno jezdzic bo przestanie byc fajne/straci drastycznie wartosc.
Rozumiem takie sytuacje w przypadku aut "pieknych" ale wyscigowka "piekna" nie jest zeby placic miliony za patrzenie na nia.
Wiem ze tak rynek funkcjonuje ale to jest ekstremalny przyklad absurdu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

czy ja wiem, ludzie w najróżniejszy sposób inwestują pieniądze, bo trudno takiego wozu nie nazwać inwestycja.
Inwestowanie w auta które rzeczywiście maja potencjał ma mnóstwo zalet..... ale oczywiście warto się dywersyfikować.
Właściciel tego auta ma jedna z większych fabryk stali w regionie, ma mnóstwo nieruchomości i wiele aut takich jak np f40 bo kocha samochody.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]