|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 17 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mart2014
|
Napisane: 27.02.2010, 14:40 |
|
|
ktoś z Was grywa w tę gierkę na xBoxie ?
dzisiaj osiągnąłem ostatni poziom, czyli 50.
moje wrażenia, to ogólnie takie, że ze wszystkich dostępnych tam aut, chyba jednak najlepiej drogi trzyma się ...Porsche GT3 RSR. Niezłe jest Audi R8. fajny w lekkich driftach Nissan GT-R. Pagani Zonda też wymiata. Bugatti Veyron lata trochę we wszystkie strony (trzeba pilnować się z gazem). Lambo Veyron (napęd na 4) to niesamowita rakieta, chciałbym kiedys przejechać się w rzeczywistości.
Cayman S ...,którym jeździłem też w rzeczywistości ponad 3 lata, w tej grze zachowuje się podobnie, czyli szybko osiąga granicę, która powoduje, że zarzuca mu kuper. W GT3/GT2 zupełnie nie ma takiego efektu albo jest dużo później. Nie mogę już doczekać się naszego pierwszego zlotu aby sprawdzić jak jeździ Carrera S w stosunku do Caymana. Ale jeśli podobnie jak w grze (co prawda nie ma w niej standardowej 911-tki), to powinienem być bardzo zadowolony . Doświadczenia z gry sugerują, że granica za którą 911-tka zacznie się obracać jest daleko dalej postawiona niż w Caymanie (i pewnie Boxsterze).
Zobaczymy jak to będzie w warunkach bojowych....
a póki co sprawdzę kolejną gierkę czyli Forza Monza 3 (odłożyłem ją na początku na półkę, bo odwzorowanie szybkości w Need for Speed jest dużo lepsze - mozna się zmęczyc i spocić ).
Plus gierek jest taki, że wskazują najlepszy tor jazdy - można się więc co nie co nauczyć . przynajmniej wirtualnie.
|
|
Góra |
|
junior1986
|
Napisane: 27.02.2010, 15:02 |
|
|
Grałem sporo w Forza Motorsport 3 i jazda wirtualnym Boxsterem przypominała mi kierowanie moim pojazdem, co choć trochę rekompensowało mi to, że auto stało w garażu gdy sypał śnieg Tak więc polecam.
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 27.02.2010, 15:10 |
|
|
W Shifta grałem na Windows XP do momentu w którym przestała działać.
To jest po odpaleniu chodziła z 4 czy 5 godzin, ale stwierdziłem, że dość po ponownym uruchomieniu nie dało się włączyć wyścigu na dłużej niż 15 sekund, ale niemniej doszedłem do drugiej drugiej tury-prawie ją ukończyłem-zabrakłao punku chyba : D więc trochę o tej grze wiem.
Na początku sposób prowadzenia wydał mi się MEGA sztuczny, jak to w nowych NFS'ach potem się go nauczyłem i powiedzmy, że jakis procent realizmu tam jest, ale mimo wszystko liczy się grywalność, a gra staje się emocjonująca z czasem(grałem(DUŻO) w NFS: 1,2,4,Porsche,HP2,U1,U2,MW,Carbon,ProStreet, właściwie to każdą z tych gier przeszedłem minimum raz:P), Caymanem nie zdążyłem się przejechać, bo jak wspomniałem gra padła, jednakże poza tym spodobała mi się.
Swoją drogą słyszałem na bikeforum, że grasz trochę na XBoxie w muliplayerze, bodajże w PGR ; )
|
|
Góra |
|
Romanesku
|
Napisane: 27.02.2010, 15:12 |
|
|
Grałem w obydwie gry i stwierdzam że Forza 3 jest lepsza. Ze starszych fajnych wyścigów polecam N4S Most Wanted na x360. Teraz czekam na Gran Turismo 5, grałem w demo i grafika i grywalność deklasuje wszystkie w/w tytuły.
|
|
Góra |
|
Rico
|
Napisane: 27.02.2010, 15:32 |
|
|
Z need for speedów to najmilej wspominam NFS Porsche.
Wie ktoś jak chodzi Forza 3 na kierownicy? Mam Logitech G25. Toca Race Driver, która na klawiaturze była świetna na kierownicy zupełnie się nie sprawdza - dlatego pytam.
Ostatnio gram w rFactor (dodany do kierownicy).
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 27.02.2010, 15:36 |
|
|
O, widze ze na forum mamy fanow xboxa. Nie wiedzialem
Z wyscigowek to gralem forza 2/3, ale ze zima to bylo trzeba schowac autka do garazu i wyruszyc na misje, wiec modern warfare poszedl w ruch
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 27.02.2010, 15:40 |
|
|
O przeszedłem właśnie Modern Warfare 2 i było świetne, strasznie filmowe, potem przeszedłem Modern Warfare i się zawiodłem, bo płaskie i nudne to strasznie, jedyna misja która trzyma poziom to Czernobyl, klimatyczna że tak powiem.
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 27.02.2010, 15:44 |
|
|
Duke: przeszedlem gre na veteranie, zdobylem wszystkie achievmenty, przeszedlem special ops na veteranie, a teraz ciagne na necie 3ci prestige. Jesli nie grales na necie to tak na prawde nie grales. W obu MW grafika i single player to tylko dodatek do gry. To tak jakby oceniac diablo nie grajac nigdy na battle.net.
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 27.02.2010, 16:00 |
|
|
Nie, nie grałem na multi w CoD, w Diablo(z Baalem) też niestety nie grałem na Battle net, bo nie miałem wtedy internetu, natomiast grę przeszedłem parę razy najwyższy poziom miałem Paladynem 45 lub 55, nie pamietam, zaciąłem się na Koszmarze w 4 akcie, gdzieś mam Save na dyskietce:D... ale nie wiem gdzie ona jest.
|
|
Góra |
|
spaun
|
Napisane: 27.02.2010, 22:18 |
|
|
A gra ktoś na PS3 ?
Grałem W shifta na ps3.
Bardzo dobrym autem do gry w sieci okazało się Audi TT, właściwości jezdne i prowadzenie, oczywiście po modyfikacjach (stosunek mocy do masy), rewelacja
Ale w grach wyścigowych dalej twierdzę że najbardziej realne jest GT
ps. Jacek, co to za auto "Lambo Veyron (napęd na 4)"
|
|
Góra |
|
Romanesku
|
Napisane: 28.02.2010, 8:22 |
|
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 28.02.2010, 9:51 |
|
|
spaun napisał(a): A gra ktoś na PS3 ?
ps. Jacek, co to za auto "Lambo Veyron (napęd na 4)"
oczywiście chodzilo mi o Reventona ...
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 23.03.2010, 22:24 |
|
|
mnie też dziś odwaliło
kupiłem kierownicę Logitecha MOMO Racing Force Feedback i sprofanowałem mojego iMaca instalując na nim Windows7
Odpaliłem NFS Shift i chodzi fajnie.
Gra się super ale trzeba się sporo wczuć bo wg. mnie to żadnego realizmu w tym nie ma
ps. już mnie łeb boli od kompa
|
|
Góra |
|
Dadi
|
Napisane: 23.03.2010, 22:41 |
|
|
Marion napisał(a): mnie też dziś odwaliło kupiłem kierownicę Logitecha MOMO Racing Force Feedback i sprofanowałem mojego iMaca instalując na nim Windows7 Odpaliłem NFS Shift i chodzi fajnie. Gra się super ale trzeba się sporo wczuć bo wg. mnie to żadnego realizmu w tym nie ma ps. już mnie łeb boli od kompa
Ja sprofanowalem MacBooka wrzucilem rfactora zainstalowalem mody porsche cup, kierownica momo . Obłę∂
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 24.03.2010, 10:39 |
|
|
Rfactor ostatnio dorobil sie moda z torem poznan
Trzebaby by sie zainteresowac
|
|
Góra |
|
Dadi
|
Napisane: 24.03.2010, 10:45 |
|
|
wampir napisał(a): Rfactor ostatnio dorobil sie moda z torem poznan Trzebaby by sie zainteresowac
Wiem, mam:P
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 30.03.2010, 22:35 |
|
|
Zainstalowałem rFactor i niestety razi brakiem realizmu, niedopracowaniem i w ogóle.
Jeżeli ktoś naprawdę chce poczuć jazdę samochodem, to polecam LFS, odpowiednio przeze mnie zmodowane ma fajne samochodziki.
Co do modelu jazdy, jest to model maksymalnie realny. A nie polecam używać tego Porsche ze zdjęcia to jest FZ50-podmienione skórki, fatalnie się prowadzi(no chyba że chce go okiełznać za pomocą kierownicy, ja z ledwością trzymam go w ryzach, choć z resztą samochodów doskonale się dogaduję) najlepszy jest tylnonapędowy Gran Turismo-ta sama klasa co FZ50. Kto spróbuje ten się nie zawiedzie.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 17 ] |
|
|